Ο βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, κος Τέρενς Κουίκ, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Πολιτικός Καφές” με τους δημοσιογράφους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας

Τ.ΚΟΥΙΚ: Όπως είπε ο κ. Καμμένος, καλό θα είναι ο κ. Παπούλιας να διευκολύνει με την παραίτησή του. Λυπάμαι γιατί ήταν ένας κοινοβουλευτικός άνδρας ο οποίος στα τελευταία του θέλει να απαξιώσει έναν θεσμό της προεδρίας της Δημοκρατίας που εγώ τουλάχιστον τον τιμώ. Εκείνος δεν τον τίμησε.

Έγινε “νεροκουβαλητής της συγκυβέρνησης”, δεν ξέρω αν είναι τόσο υπέρ του Σαμαρά ή για να προστατεύσει το Πασοκικό Παπανδρεϊκό σύστημα, υπενθυμίζοντας, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι, ότι ήταν και δανειστής του “κωλόσπιτου” του πατέρα του  και ταυτόχρονα απαξίωσε την Βουλή με τις αλλεπάλληλες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου Και να θυμίσω και το χειρότερο που έγινε ότι στις 28 Οκτωβρίου του '11 σηκώθηκε και έφυγε από την καρέκλα του από την ΔΕΘ και μπήκε σε ένα αεροπλάνο και έφυγε σκαστά από την πόλη για να γυρίσει πίσω στην Αθήνα. Ένας πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν σηκώνεται από την καρέκλα του.

Το πρόβλημα το δημιουργεί ο  ίδιος με την συμπεριφορά του. 

ΔΗΜ: Επομένως επισήμως οι ΑΝΕΛ ζητούν την παραίτηση του προέδρου της Δημοκρατίας

Τ.ΚΟΥΙΚ: Για να διευκολύνει για να πάμε γρήγορα σε εκλογές γιατί δεν μπορεί η χώρα να πηγαίνει σε μια παρατεταμένη εκλογική  περίοδο αυτό είναι καταστροφή και για την αγορά.

Για τα ποσοστά που δίνουν οι δημοσκοπήσεις στους ΑΝΕΛ

Τ.ΚΟΥΙΚ: Έχω πει ότι αν είναι να πέσουμε επειδή είμαστε απαρέγκλιτοι επάνω στο πρόγραμμά μας και δεν κάνουμε κωλοτούμπες ή μάλλον δεν κάνουμε διαφορετικές ερμηνείες των προθέσεών μας σε καθημερινή βάση που θέλουνε δραμαμίνες όταν ακούς, για παράδειγμα το ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος για το θέμα του χρέους κάθε μέρα λέει και κάτι άλλο.

Όχι εμείς με το κεφάλι όρθιο θα πέσουμε αν είναι να  πέσουμε, ο κόσμος θα αποφασίσει αλλά να θυμίσω τι είπε και ο επικεφαλής της Public Issue ότι ό, τι και να κάνουν ακόμη και στις ευρωεκλογές το προσπάθησαν, οι ΑΝΕΛ  θα μείνουν εκεί στα πράγματα. 

Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας των ΑΝΕΛ με το ΣΥΡΙΖΑ 

Τ.ΚΟΥΙΚ: Στο τραπέζι είναι το τι κάνουμε τώρα για να ρίξουμε την κυβέρνηση, να φύγει η κυβέρνηση. Διότι είμαστε μεσοπέλαγα, πνιγόμαστε και πρέπει να βγούμε στην στεριά. Δεν μπορώ δηλαδή την ώρα που προσπαθώ να σωθώ για να βγω στη στεριά να με ρωτάς  όταν θα βγεις στην στεριά τι θα πας να ψωνίσεις. Άσε να βγω πρώτα.