Ο πρώην υφυπουργός Παιδείας, κος Γιώργος Στύλιος, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Παραφιλολογίες” και στον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο

Μεταξύ άλλων, δήλωσε:

Με αφορμή το χθεσινό φραστικό επεισόδιο με την κα Κανέλλη

Γ.ΣΤΥΛΙΟΣ: Η αναφορά στο όνομα του κ. Κασιδιάρη ήταν λάθος και το παραδέχτηκα χθες, το είπα με δήλωσή μου και παραιτήθηκα για αυτό το λόγο, τι παραπάνω να γίνει. Δεν είπα “χρειάζεται Κασιδιάρη”. Μίλησε η κα Κανέλλη και είπε πολλές αναφορές και προσωπικά σε μένα που δεν την γνωρίζω ούτε στη Βουλή έχουμε ανταλλάξει ούτε πολιτικούς διαξιφισμούς ούτε  προσωπικούς, ήταν ένα κομμάτι όπου εγώ το χρησιμοποίησα ως αντιπαράδειγμα όχι ως παράδειγμα γιατί δεν με χαρακτηρίζει η ένταση. Δεν είμαι άνθρωπος της υπερβολής. Είπα ότι θέλετε να με κάνετε αλλά δεν θα γίνω. Άκουσα πολλούς προσωπικούς χαρακτηρισμούς και πολλά πράγματα εναντίον μου. Μου ξέφυγε, δεν έπρεπε να το πω, λειτούργησα ως απλός άνθρωπος όχι ως υφυπουργός.

Ερωτηθείς αν αισθάνεται ότι η κα Κανέλλη τον προκάλεσε

Γ.ΣΤΥΛΙΟΣ: Οι χαρακτηρισμοί ήταν πάρα πολύ έντονοι και με πολύ έντονο ύφος αλλά και οι ίδιες οι λέξεις διότι οι λέξεις έχουν έννοιες και σημασία. Υπάρχει η ανάγνωση που λέει ότι “είναι εκπαιδευτικός δεν έπρεπε να κάνει αναφορά σε αυτό” και συμφωνώ, να πω το εξής όμως έναν εκπαιδευτικό, έναν καθηγητή μπορούν να τον λένε “Μαρία Αντουανέτα”;

ΔΗΜ.: Λέτε λοιπόν οτι η κα Κανέλλη σας προκάλεσε, με συγχωρείτε αλλά ακριβώς το ίδιο επιχείρημα είχε επικαλεστεί και ο κ. Κασιδιάρης όταν έκανε αυτά που έκανε. Είναι η επιχειρηματολογία της Χρυσής Αυγής, είναι η επιχειρηματολογία του φασισμού. 

Γ.ΣΤΥΛΙΟΣ:Μακριά από μένα.

ΔΗΜ.: ...Δεν ξέρω αν το έχετε συνειδητοποιήσει αλλά πήγατε σε έναν βουλευτή και του είπατε σου αξίζει να σε δείρουν αλλά δεν θα σε δείρω εγώ.

Γ.ΣΤΥΛΙΟΣ:  Σε καμία περίπτωση. Είπα ότι ήταν λάθος  και το λέω με πλήρη συνείδηση. Δεν το δικαιολογώ ήταν μια λάθος αναφορά, ήταν μια λάθος πρόταση.

Ερωτηθείς αν υπέβαλλε μόνος του την παραίτησή του ή του την ζήτησε ο πρωθυπουργός  

Γ.ΣΤΥΛΙΟΣ: Επικοινώνησα με το Μέγαρο Μαξίμου και με την κυβέρνηση και η παραίτησή μου ήταν στην διάθεση του πρωθυπουργού και έκανα αυτό που ζήτησε ο πρωθυπουργός.   

Ερωτηθείς αν αξιολογεί  το λάθος αυτό ως ένα σοβαρό και μεγάλο λάθος  

Γ.ΣΤΥΛΙΟΣ: Το αποτέλεσμα απέδειξε ότι ήταν πολύ σοβαρό λάθος και οδηγήθηκα εκτός κυβέρνησης. Είμαι άνθρωπος ο οποίος αναγνωρίζω και σέβομαι όλη την δομή και την ιεραρχία και την λειτουργία δηλαδή τι θα μπορούσα να πω “δεν θέλω να παραιτηθώ, δεν αναγνωρίζω το κακό που έγινε”. Το αναγνωρίζω και για αυτό το λόγο και δέχομαι τις κατευθύνσεις που υπάρχουν από την κυβέρνηση.   

ΔΗΜ.: Αισθάνεστε ότι το να φτάσει η κυβέρνηση στην αποπομπή σας ήταν κάτι δικαιολογημένο ή ήταν υπερβολικό

Γ.ΣΤΥΛΙΟΣ: Αυτό θα το αποδείξει ο χρόνος, θα το αποτιμήσετε εσείς εγώ μόνο υποκειμενικές εκτιμήσεις μπορώ να πω. Η απόφαση είναι απόφαση, λήφθηκε, είναι αποδεκτή και σεβαστή και προχώρησα σε αυτό που μου ζήτησε ο πρωθυπουργός .

ΔΗΜ.: Ευτελίσατε τον πολιτικό διάλογο, όταν μιλάτε για πολιτικό διάλογο εσείς που από το βήμα της Βουλής λέτε ότι σου αξίζει να σε δείρουμε για ποιο πολιτικό διάλογο μιλάτε

Γ.ΣΤΥΛΙΟΣ: Και ένα μικρό παιδί καταλαβαίνει ότι ο λόγος μου δεν ήταν αυτός που λέτε εσείς. Είπα ότι ήταν αντιπαράδειγμα, ότι είναι λάθος ότι δεν υιοθετούμε τις λογικές Χρυσαυγιτών.

Σίγουρα πάντως είναι πιο μικρό θέμα από το ζήτημα του πρωθυπουργού με την Κύπρο και με την Αίγυπτο με  την συνεργασία, είναι πιο μικρό σίγουρα όσον αφορά το χρέος της χώρας.  Εγώ είχα το θάρρος να παραδεχτώ από την αρχή ότι ήταν λάθος η έκφρασή μου αλλά η κα Κανέλλη παραδέχτηκε ότι βγήκα και τον προκάλεσα; Είναι πολιτικός χαρακτηρισμός το Μαρία Αντουανέτα; Εάν ο Στύλιος είναι ναζιστής αυτό φαίνεται από δέκα δευτερόλεπτα ή από μια διάρκεια ζωής, από μια δραστηριότητα χρόνων. Ξαφνικά γεννήθηκα στα δέκα εκείνα δευτερόλεπτα;