H ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT συμμετείχε στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης

της TRACE INTERNATIONAL υπέρ της εταιρικής διαφάνειας

 

Αθήνα 4 Οκτωβρίου – Η ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT, κορυφαίος παραγωγός συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας στον κόσμο, μέλους του Ομίλου Olympia, συμφερόντων Πάνου Γερμανού, συμμετείχε στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης σχετικά με την καταπολέμηση της διαφθοράς που οργάνωσε η TRACE International, η παγκοσμίου φήμης οργάνωση κατά της διαφθοράς, στην Αθήνα στις 16 Σεπτεμβρίου 2016.  

Τη συζήτηση διεύθυνε η πρόεδρος της TRACE International, Alexandra Wrage, στέλεχος με διεθνή φήμη στον τομέα του compliance (συμμόρφωση). Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι εταιρειών από διάφορους κλάδους της επιχειρηματικής αγοράς, καθώς και η ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT που εκπροσωπήθηκε από την Τάνια Χαδούλη, διευθύντρια νομικών θεμάτων και κανονιστικής συμμόρφωσης της εταιρείας, καθώς και τον κ. Δημήτριο Γκούμα, Ανεξάρτητο μέλος του Δ.Σ. και Πρόεδρο του Οργανισμού Κανονιστικής Συμμόρφωσης της εταιρείας.

Η εκδήλωση επικεντρώθηκε γύρω από βέλτιστες πρακτικές για τη διασφάλιση της εταιρικής διαφάνειας και στις εξελίξεις του κλάδου τόσο στη συμμόρφωση (compliance) όσο και στnν καταπολέμηση της διαφθοράς. Οι συμμετέχοντες αντάλλαξαν απόψεις ως προς την ελληνική οικονομική πραγματικότητα και επιχειρηματικότητα, το παρόν νομοθετικό πλαίσιο και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να βελτιωθεί η εταιρική δεοντολογία και να προαχθεί η διαφάνεια στις εμπορικές πρακτικές.

Η Alexandra Wrage παρουσίασε συγκεκριμένα παραδείγματα από την ελληνική πραγματικότητα που αφορούν στην εφαρμογή σχετικών πρακτικών για την καταπολέμηση φαινομένων διαφθοράς στη χώρα μας, ενώ, παράλληλα,  εκπρόσωποι της ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT μίλησαν για τα καινοτόμα εργαλεία που έχει αναπτύξει η SUNLIGHT, επιπλέον αυτών της TRACE, αποσκοπώντας στη διασφάλιση της διαφάνειας στις εμπορικές συναλλαγές της εταιρείας.

Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ομόφωνα ότι η υιοθέτηση μέτρων πρόληψης και καταπολέμησης της διαφθοράς στην Ελλάδα θα μπορούσε να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Η υιοθέτηση κατάλληλων εκπαιδευτικών εργαλείων για τους υπαλλήλους και η αφιέρωση πόρων στη δημιουργία τμημάτων συμμόρφωσης -compliance αποτελούν απαραίτητα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, με πολύτιμο σύμμαχο την TRACE.

«Η TRACE δηλώνει εξαιρετικά ικανοποιημένη από τη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που οργάνωσε στην Αθήνα. Συμμετείχαμε σε υψηλού επιπέδου συνομιλίες αφενός σχετικά με το διεθνή τομέα καταπολέμησης της διαφθοράς και αφετέρου σχετικά με τα βήματα που οι ελληνικές εταιρείες οφείλουν να πραγματοποιήσουν ώστε να βελτιώσουν τα τμήματα συμμόρφωσης (compliance) που διαθέτουν», δήλωσε η πρόεδρος της TRACE, Alexandra Wrage.

H ΤRACE, με στόχο την αύξηση της διαφάνειας στις εμπορικές συναλλαγές παγκοσμίως, προσφέρει στα μέλη της προγράμματα εκπαίδευσης, τόσο σε online επίπεδο όσο και σε μεμονωμένες συναντήσεις, μέσω των οποίων οι εταιρείες δύναται να κατανοήσουν τη συγκεκριμένη πρακτική και να συμβάλλουν στην πρόληψη ενάντια της δωροδοκίας.Παράλληλα παρέχει υπηρεσίες ελέγχου, συμπεριλαμβανομένου του TRACE Certificate, πιστοποιητικό το οποίο υπογραμμίζει τη δέσμευση μιας εταιρείας στη διαφάνεια που εφαρμόζει στις εμπορικές πρακτικές της, καθώς και στις διαδικασίες συμμόρφωσης ενάντια στη δωροδοκία.

Η ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT δηλώνει ιδιαίτερα υπερήφανη για το πρόγραμμά συμμόρφωσής της (compliance), την υιοθέτηση διεθνών νομοθετικών πρωτοβουλιών εναντίον της δωροδοκίας και τη δέσμευσή της απέναντι στη διαφάνεια των εμπορικών συναλλαγών, καθώς και για τη συμμετοχή της στην εκδήλωση της TRACE International, την πρώτη εκδήλωση τέτοιου βεληνεκούς στην Αθήνα.