Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, κος Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Πολιτικός Καφές” με τους δημοσιογράφους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο.

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

Με αφορμή τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Το συμφέρον μας είναι να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους και την ψυχραιμία μας γιατί εμείς έχουμε ευτυχώς για πρώτη φορά παίξει πολύ ωραία τα χαρτιά μας. Η Τουρκία είναι διεθνώς απολύτως απομονωμένη, η στρατηγική μας σχέση με Κύπρο, με  Ισραήλ και με Αίγυπτο τώρα δημιουργεί στην περιοχή για πρώτη φορά ευνοϊκό περιβάλλον για τα ελληνικά συμφέροντα. Εμείς δεν έχουμε κανένα συμφέρον να γίνει φασαρία, φασαρία τώρα έχει συμφέρον να προκαλέσει μόνο η Τουρκία άρα εμείς πρέπει να πάμε ψύχραιμα και επιτέλους με τη λογική. Η Τουρκία μπορεί να τα βάλει με την Ελλάδα, μπορεί να τα βάλει με την Κύπρο, να τα βάλει ταυτόχρονα με την Ελλάδα, την Κύπρο, το Ισραήλ και την Αίγυπτο δεν μπορεί. Ο κ. Ερντογάν αυτό το ξέρει. Να σας υπενθυμίσω ότι όταν ο αείμνηστος Τ. Παπαδόπουλος ξεκίνησε την εξόρυξη του φυσικού αερίου και μπήκε η πρώτη πλατφόρμα είχανε πει οι Τούρκοι ότι θα την βομβαρδίσουν. Όταν ξεκίνησε η πλατφόρμα δεν στείλαν ούτε ελικόπτερο. Μην ψαρώνουμε, η Τουρκία σίγουρα θέλει να μας παρασύρει σε μια φασαρία, εμείς πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και λογικοί. Ο συσχετισμός δύναμης για πρώτη φορά και να πούμε μπράβο στην ελληνική εξωτερική πολιτική, είναι ένα θέμα που πρέπει να μας ενώσει δεν πρέπει να μπούμε στην λογική να τσακωθούμε και εδώ. Πιστεύω ακράδαντα ότι η επιλογή μας να κάνουμε τη στρατηγική συμμαχία με το Ισραήλ είναι τρομερή και σωστή κίνηση για πολλούς και διαφόρους λόγους. Έχει αλλάξει τους συσχετισμούς.

Ερωτηθείς αν τον φοβίζουν οι λεκτικές απειλές και η κινητικότητα της  τουρκικής πλευράς

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Εάν εμείς δεν τσιμπήσουμε όχι δεν με φοβίζει. Η Τουρκία θέλει να μας παρασύρει σε ένα θερμό επεισόδιο εμείς πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι, δεν πρέπει να παρασυρθούμε από αυτό το παιχνίδι.

Με αφορμή δημοσίευμα που θέλει τον κ. Καρατζαφέρη να διαθέτει off- shore εταιρείες  

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Διάβασα και εγώ το δημοσίευμα δεν μπορώ να σου πω ότι δεν λυπήθηκα. Καταρχάς αν αυτό είναι αλήθεια είναι  φοβερό θέμα.

ΔΗΜ.: Γιατί λυπηθήκατε;  

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Γιατί ο κ. Καρατζαφέρης είναι ένα πρόσωπο που έχει παίξει κάποιο ρόλο στη ζωή μου και τον εκτιμώ, αν έχει κάνει όμως κάτι τέτοιο πρέπει να υποστεί και τις συνέπειες.

ΔΗΜ: Ο κ. Καρατζαφέρης δεν έχει σχέση με εμπόρους όπλων;

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ο κ. Καρατζαφέρης μπορεί να έχει με πάρα πολλούς ανθρώπους σχέση, το να έχει κάποιος σχέση με κάποιους ανθρώπους είναι διαφορετικό πράγμα από το να έχει off-shore. Ή μάλλον να το ξεκαθαρίσω, πολιτικός με off- shore δεν μπορεί να υπάρχει. Εγώ είμαι υπέρ του καπιταλισμού και στον καπιταλισμό υπάρχουν οι off-shore και δεν λέω ότι είναι κατ' ανάγκη κακό πράγμα να έχει κάποιος off shore γιατί off shore έχουν οι εφοπλιστές, έχουν πάρα πολλοί επιχειρηματίες, έχουν πάρα πολλοί άνθρωποι όταν αποφασίζεις να μπεις στην πολιτική όμως τότε πρέπει να ακολουθείς και τους κανόνες τις πολιτικής. Πολιτικός με off-shore δεν γίνεται. Δεν το παίρνω μόνο από τις όποιες ποινικές σχέσεις το λέω επί της πολιτικής ουσίας. Ο πολιτικός πρέπει να είναι παράδειγμα δεν μπορεί απλώς να ακολουθεί το συρμό. Άρα αν αυτά είναι αληθινά, δεν έχω καμία γνώση των πραγμάτων και θέλω να πιστεύω ότι αυτά είναι όλα ψευδή, αν αυτά είναι αληθινά είναι δυστυχώς ένα πολύ λυπηρό γεγονός.  

ΔΗΜ.: Πως ερμηνεύετε τη χθεσινή ανακοίνωση του κ. Καρατζαφέρη;

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Περιμένω να δω τι ακριβώς εννοεί με τη φράση “θα διευκολύνω το κόμμα μου”.   

ΔΗΜ: Γιατί έχω την αίσθηση ότι το περιεχόμενο της χθεσινής ανακοίνωσης δεν είναι Καρατζαφέρης, είναι κάτι άλλο. 

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Επειδή είναι μια πολύ σοβαρή ιστορία εγώ δεν θέλω να το παίξω δικαστής, το τεκμήριο της αθωότητας ισχύει για όλους τους ανθρώπους άρα προφανώς και για τον κ. Καρατζαφέρη και δεν θέλω να κάνω δίκη προθέσεων. Η πολιτική μου θέση είναι πολύ συγκεκριμένη, πολιτικός με off-shore δεν γίνεται. Ασχέτως του αν είναι δηλωμένη ή δεν είναι κατά συνέπεια περιμένω να δω την εξέλιξη της υπόθεσης.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι υπάρχουν περιθώρια συγκυβέρνησης ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ    

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Χθες έγινε μια εκδήλωση στο Πάντειο πανεπιστήμιο με ομιλητές τον κ. Λαφαζάνη και τον κ. Λαπαβίτσα. Σε αυτή την ημερίδα ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι πρέπει να κοινωνικοποιηθούν οι τράπεζες για να ακολουθήσουμε δηλαδή τον εναλλακτικό δρόμο πρέπει να συγκρουστούμε με τις αγορές. Ας πούμε ότι ο ελληνικός λαός διατάσσει συγκυβέρνηση ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή δεν βγαίνουν αλλιώς τα νούμερα, ποια πολιτική θα ακολουθήσουμε, την πολιτική να είμαστε στην ευρωζώνη και στο ευρώ και να κάνουμε τη χώρα μας μια φιλελεύθερη οικονομία ή την πολιτική του να κοινωνικοποιήσουμε τις τράπεζες;

Θέλω να σας πω ότι δεν είναι προσωπικά τα ζητήματα στην πολιτική, εμένα ο κ. Λαφαζάνης μιας και τον ανέφερα μου είναι και συμπαθής, ένας απλός ιδεολόγος κομμουνιστής.

Εγώ δεν μπορώ να έχω συγκυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ όχι γιατί μου είναι αντιπαθείς οι ΣΥΡΙΖαιοι  και μου κάνουν τηλεοπτικό  εμπάργκο, δεν μπορώ να έχω συγκυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν υπηρετούμε την ίδια πολιτική. Άρα δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί να γίνει συγκυβέρνηση με κάποιον που πιστεύει τελείως διαφορετικά πράγματα από εμένα, για να ασκήσω ποια πολιτική; Το ΠΑΣΟΚ ήρθε μαζί μας στην κυβέρνηση εφαρμόζοντας το μνημόνιο. Το μνημόνιο για όσους δεν το έχουν καταλάβει είναι δεξιό πράγμα.  

ΔΗΜ: Δεν είναι και δεξιό πράγμα, η φορολογία είναι δεξιά η περικοπή μισθών ;

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ:  Η φορολογία δεν είναι από το μνημόνιο, η φορολογία ήταν απόφαση των ελληνικών κυβερνήσεων οι οποίες επέλεξαν αντί να κάνουν απολύσεις στο δημόσιο την πρώτη μέρα και μαζικές ιδιωτικοποιήσεις επέλεξαν  να κρατήσουν μεγάλο κράτος. Καμία σχέση με το μνημόνιο.

Το ΠΑΣΟΚ είναι σε μια κυβέρνηση όπου ψήφισε ιδιωτικοποιήσεις, όπου τώρα πρέπει να ψηφίσει αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, όπου ψήφισε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Το ΠΑΣΟΚ  λοιπόν ήρθε γιατί το ΠΑΣΟΚ προσχώρησε στην πολιτική της Ευρώπης που είναι δεξιά πολιτική. Αν μου λέτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να έρθει σε μια κυβέρνηση για να ακολουθήσει ίδια πολιτική εντάξει να συνεννοηθούμε.   

Εγώ να δώσω ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση για να μην κάνει ιδιωτικοποιήσεις αποκλείεται.  Εμένα να μου πεις να δώσω ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση για να κοινωνικοποιήσει τις τράπεζες αποκλείεται. Εγώ να ψηφίσω μια κυβέρνηση για να κάνει μεταρρυθμίσεις, για να κάνει φιλελεύθερη την οικονομία, για να προχωράει η Ελλάδα και να γίνει ανταγωνίσιμη πολύ ευχαρίστως, δεν μ' ενδιαφέρουν τα πρόσωπα. Εμένα δεν μ' ενδιαφέρουν τα πρόσωπα ούτε οι ταμπέλες, εμένα με ενδιαφέρει η πολιτική. Εγώ την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορώ να την υπηρετήσω εάν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει τη δικιά μας πολιτική ο δρόμος είναι ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα.

Οι ταμπέλες είναι δευτερεύον πράγμα στη ζωή, το πρωτεύον είναι οι πολιτικές.

ΔΗΜ.: Στην περίπτωση που θα έχουμε εκλογική επικράτηση του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ εκεί εκτιμώ ότι την επομένη των εκλογών θα είναι ένας εντελώς διαφορετικός Τσίπρας και ένας εντελώς διαφορετικός ΣΥΡΙΖΑ.  

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Αυτό που λέτε είναι ότι ο ελληνικός λαός θα ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ για να κάνει αυτά που λέει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ και την επόμενη μέρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει αυτά που κάνει τώρα ο Σαμαράς, αυτό λέτε. Εάν αυτό ισχύει γιατί ο ελληνικός λαός να μην αφήσει το Σαμαρά να τελειώσει τη δουλειά του; Γιατί να μπούμε στην περιπέτεια; Ο λαός δεν πηγαίνει με τα πρόσωπα, πηγαίνει με τις πολιτικές, δεν είναι τα χνώτα μας που τους πειράζουν ούτε οι γραβάτες μας.

Για τις ιδιωτικοποιήσεις

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ:  Εγώ φωνάζω για τις ιδιωτικοποιήσεις πριν από το μνημόνιο αλλά όμως ειδικά για τις ιδιωτικοποιήσεις το τελευταίο διάστημα έχει γίνει κάτι. Δεν λέω αυτό που θα ήθελα εγώ αλλά έχει γίνει κάτι. Η ουσία είναι θέλουμε να κάνουμε τη χώρα μας μια σπουδαία χώρα; Για να κάνουμε τη χώρα μας μια σπουδαία χώρα πρέπει του χρόνου τον ετήσιο οδηγό  του ιδρύματος Χεριτέιτζ να μην είμαστε στο 119, να είμαστε στο 19. Μπορούμε να το κάνουμε; Αν μπορούμε θα έχουμε μια χώρα με λαμπρό μέλλον αν δεν μπορούμε ας κόψουμε το λαιμό μας. Η μεγάλη εικόνα είναι αν η κοινωνία μας, το πολιτικό μας προσωπικό, τα κόμματα έχουμε καταλάβει για ποιο λόγο είμαστε σε αυτή τη δυστυχία. Είμαστε σε αυτή τη δυστυχία γιατί δεν θέλουμε να αλλάξει η Ελλάδα.