Ο Υφ. Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος μίλησε στο ΡΣ 90.1 στην εκπομπή "Πολιτικός Καφές" με τους δημοσιογράφους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Ερωτηθείς αν έχει off - shore εταιρεία

Γ.ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ: Εγώ έχω μια off shore στην Εθνική τράπεζα της Βουλής με 14 χιλιάρικα. Σας εξουσιοδοτώ να πάτε να τα πάρετε και να περάσετε καλά. Έχω αρχίσει να τσιμπιέμαι, είναι δυνατόν τόσο χρήμα δημόσιοι υπάλληλοι, γιατροί, αγρότες δηλαδή εγώ τι είμαι; Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ- πολύ βλάκα. Εγώ με τον κ. Καρατζαφέρη γνωρίζομαι σαράντα χρόνια από τότε που πούλαγε γάλατα άρα λοιπόν είναι φίλος μου. Έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη, έχει επιληφθεί η Βουλή από εκεί και πέρα εμένα μου περισσεύουν. Πιστεύω και θέλω να πιστεύω και εύχομαι στο Θεό να είναι καθαρός και είναι μάλλον. 

Για τις τιμές των προϊόντων   

Γ.ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ: Επειδή δεν καταφέρνουν να βαρέσουν τον Γιακουμάτο, αυτός που ήρθε εδώ από τον Ιούνιο γιατί εγώ έχω τις ευθύνες του Ιουνίου και μετά η κυβέρνηση βέβαια έχει συλλογικές ευθύνες όπως έχω και εγώ αλλά το ατομικό είναι από τον Ιούνιο και μετά. Τι κάνουν; Βάζουν τιμές από το 2010 και σήμερα. Αυτό που ξέρω είναι ότι η ΕΛΣΤΑΤ  Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο δίνει 2,8 μείωση των τιμών. Ποιες τιμές όμως όταν η ΔΕΗ ανέβηκε 6%, όταν τα λεωφορεία ανέβηκαν 5%, όταν 2,5% τα φάρμακα λόγω της συμμετοχής των αρρώστων. Άρα λοιπόν μεσοσταθμικά είναι πολύ μικρότερη. Για αυτό λοιπόν επειδή κουράστηκα να ακούω αυτή την πολιτική και την κριτική και την γκρίνια τώρα αναθέσαμε σε μια εταιρεία η οποία κάνει αυτές τις δουλειές να μας βγάζει τις τιμές μόνο των τροφίμων. Εκεί θα δείτε λοιπόν ότι υπάρχει μείωση. Δεν μπορεί να πάει κάτω από 50 με 70 λεπτά το ψωμί, δεν μπορεί το γάλα να πουλιέται 0,98 -1,36 και να πάει πιο κάτω. Είναι οι τιμές, για μένα, καλές στην αγορά.

Κάθε τρίμηνο και κάθε μήνα δίνουμε αναλυτικά το δελτίο των τιμών μην με μπερδεύετε με το 2010 επί εποχής Κολοκοτρώνη και εποχής Καραΐσκάκη. Από το 2010 μέχρι τώρα έχουνε γίνει τρεις φορές αυξήσεις στο ΦΠΑ. Δεύτερον πριν το μνημόνιο η ιδιωτική ετικέτα ήταν 5% τώρα έχει φτάσει το 18 όταν στη Βόρεια Ευρώπη είναι 50% η ιδιωτική ετικέτα. Και τρίτον και βασικότερο έχει πέσει κατά 30 με 40% η αγοραστική δύναμη του Έλληνα καταναλωτή.

Σε αυτές τις τιμές που δίνω και έχουμε αυτή τη μείωση δεν έχουμε τις προσφορές, άμα βάλουμε και τις προσφορές τότε θα δείτε ότι είναι ακόμα χαμηλότερη. Εν πάση περιπτώσει υπάρχει ο κίνδυνος του αποπληθωρισμού που υπάρχει ήδη και να χειροτερέψει ακόμα. Το πρόβλημα των τιμών είναι στην αγοραστική δύναμη του Έλληνα. Αυτό προσπαθώ και παλεύω τώρα.

Ερωτηθείς αν συναντήθηκε με τον νέο υπουργό Ανάπτυξης

Γ.ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ : Είναι δυνατόν να μην συναντηθούμε...Τεσσερισήμισι μήνες με τον κ. Δένδια είχα μια άριστη συνεργασία. Με τον κ. Σκρέκα ένας λόγος παραπάνω που είναι ένας νέος άνθρωπος με προσόντα, ένας που πιστεύω ότι θα τα καταφέρει απόλυτα. Έχει βάλει ψηλά τον πήχη με τα κόκκινα δάνεια ο Δένδιας εγώ πιστεύω ότι ο Σκρέκας είναι πρωταθλητής άλματος ύψους και θα το ξεπεράσει. 

ΔΗΜ: Ο στόχος για τα κόκκινα δάνεια αφορά και τα στεγαστικά

Γ.ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ: Και τα στεγαστικά, και της Εργατικής κατοικίας. Τρία δάνεια είναι επιχειρηματικά, μεγάλες επιχειρήσεις και μικρές, δεύτερο είναι η κατοικία και τρίτο είναι τα ιδιωτικά δάνεια της κατοικίας.

ΔΗΜ: Υπάρχει χρονοδιάγραμμα κατάθεσης του σχετικού νόμου;

Γ.ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ: Ναι ο κ. Σκρέκας το δουλεύει αυτό πιστεύω ότι σύντομα θα το καταθέσει στη Βουλή.

Με αφορμή συνέντευξη του κ. Αβραμόπουλου και η τοποθέτησή του υπέρ μιας συνεργασίας ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που ο κόσμος το θελήσει

Γ.ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ: Με στεναχώρησε η τοποθέτηση του Αβραμόπουλου εκεί που πήγε στην Ευρώπη διότι εγώ τον ήθελα εδώ για υποψήφιο πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είναι ένας μετρημένος άνθρωπος με σοβαρή επιρροή στο εξωτερικό και νομίζω  ότι θα ήταν πάρα πολύ καλός. Λάθος για μένα με πίκρανε αυτό.

Όσον αφορά αυτό που είπε είχε πάρα πολύ δίκιο ότι ο λαός  αποφασίζει όμως ο Γιακουμάτος λέει  ότι ο λαός αποφασίζει αλλά το ξύλο με το σίδερο δεν κολλάει.  Μπορούμε να είμαστε έξω από την ΕΕ, έξω από το ΝΑΤΟ και να είμαστε μαζί; Δεν γίνεται γιατί έτσι λένε οι συνιστώσες του. Μπορεί να έχουμε τα γουναράδικα και γουρουνάδικα μέσα στη Βουλή; Δεν ενώνονται αυτά δυστυχώς.