Η επιτυχημένη πορεία της εταιρείας Κωτσόβολος για την οικονομική χρήση 2017-2018, παρουσιάστηκε από τον κο Γιάννη Βασιλάκο, Αντιπρόεδρο & Διευθύνων Σύμβουλο, της εταιρείας σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018.

Το οικονομικό έτος 2017-2018, η Κωτσόβολος συνέχισε δυναμικά το πλάνο ανάπτυξής της σε όλα τα πεδία της δραστηριοποίησής της, συμπεριλαμβανομένων των καταστημάτων, των ΙΤ (InformationTechnology) συστημάτων καθώς και της ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού της. Σε ότι αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα, η αύξηση του κύκλου εργασιών ανήλθε στο 12,2%, φτάνοντας στα 457.1 εκ. ευρώ, και τα κέρδη προ φόρων (EBIT) υπολογίζονται να ανέλθουν στα 15.1 εκ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ αποσβέσεων και φόρων (EBITDA) στα 20.1 εκ ευρώ. Τα ταμειακά διαθέσιμα άγγιξαν τα 51 εκ. ευρώ, καθώς επίσης οι επενδύσεις για το συγκεκριμένο οικονομικό έτος ανήλθαν στα 10.4 εκ. ευρώ.

Η Κωτσόβολος συνεχίζει να επενδύει δυναμικά στις υποδομές της, ανανεώνοντας συνεχώς το δίκτυο καταστημάτων της, αλλά και αναβαθμίζοντας τα ψηφιακά συστήματά της, για να προσφέρει μία ολοκληρωμένη αγοραστική εμπειρία στο καταναλωτικό κοινό. Το οικονομικό έτος 2017-2018 επένδυσε όλα της τα κέρδη στη βελτίωση των ψηφιακών υποδομών, στα καταστήματα, στο ανθρώπινο δυναμικό της και την εκπαίδευση του. Αξίζει να σημειωθεί πως τα 2 τελευταία χρόνια έχει αυξήσει το ανθρώπινο δυναμικό της κατά 385 άτομα, φτάνοντας περίπου τους 2.380 εργαζομένους. Βασικό της μέλημα αποτελεί ο τελικός καταναλωτής, προσπαθώντας συνεχώς να προσφέρει συσκευές και υπηρεσίες για μία καλύτερη ζωή. Μέσα από συνεχείς έρευνες και ανάλυση δεδομένων καταφέρνει να διαθέτει τα προϊόντα εκείνα που απαντούν στις ανάγκες των καταναλωτών και βελτιώνουν τη ζωή τους, ενώ σε πολλές περιπτώσεις αναλαμβάνει να «εκπαιδεύσει» τον Έλληνα καταναλωτή και να τον φέρει πιο κοντά με την τεχνολογία, δημιουργώντας μεγάλα δρώμενα που το κοινό μπορεί να «γευτεί» την τεχνολογία, όπως η ετήσια έκθεση τεχνολογίας“ThankstoTech”. Παράλληλα, το ενδιαφέρον της Κωτσόβολος προς την αγορά αποκτά και κοινωνική διάσταση, καθώς οι δράσεις της προσανατολίζονται στην στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων, όπως η «Ημέρα Καλής Πράξης», το «Δεύτερο Σπίτι» και το KODEProject, στηρίζοντας έμπρακτα τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Αυτή ακριβώς η πορεία της Κωτσόβολος, την έχει κατατάξει ως τη Νο1 αλυσίδα ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών ειδών στην Ελλάδα, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από το 1ο Βραβείο Καλύτερης Φήμης ανάμεσα σε όλες τις μάρκες της αγοράς στην κατηγορία της για το έτος 2017, αλλά και το 1ο Βραβείο Καλύτερης Φήμης ανάμεσα σε όλες τις μάρκες της αγοράς στην κατηγορία της για το σύνολο της δεκαετίας 2008 – 2017των βραβείων FamousBrands! Η διάκριση αυτή είναι πολύ σημαντική, καθώς προκύπτει από ανεξάρτητη έρευνα με αυθόρμητες (χωρίς λίστα) απαντήσεις κοινού, αναδεικνύοντας την εμπιστοσύνη και την αναγνώριση της μάρκας από το ευρύ κοινό, μεταξύ των μαρκών που διαθέτουν την καλύτερη φήμη στην ελληνική αγορά.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γιάννης Βασιλάκος, Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Κωτσόβολος – DixonsSouthEastEurope, δήλωσε: «Η πορεία της εταιρείας μας δικαιώνει τις προσπάθειες όλης της ομάδας και θέτει τις βάσεις για την περεταίρω ανάπτυξή της με γνώμονα πάντα την εξυπηρέτηση του πελάτη, την ανάπτυξη των ανθρώπων μας αλλά και την στήριξη της Ελληνικής κοινωνίας που εδώ και 68 χρόνια μάς αγαπά και μας στηρίζει. Ως ηγέτιδα εταιρία στο χώρο μας, οφείλουμε να προσφέρουμε προϊόντα, υπηρεσίες και εμπειρία που διασφαλίζουν καλύτερες προϋποθέσεις για τη ζωή όλων των ανθρώπων. Η αναγνώριση των καταναλωτών μάς δίνει τα εχέγγυα να συνεχίσουμε δυναμικότερα και στο μέλλον, κάνοντας πράξη το μότο μας «καλύτερη συσκευή, καλύτερη ζωή!».

Σχετικά με την εταιρεία ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ (μέλος του Ομίλου Dixons Carphone plc)

Η ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ είναι η Νο 1 αλυσίδα ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών ειδών στην Ελλάδα. Ξεκίνησε το 1950 από ένα απλό μαγαζί στην Αθήνα και σήμερα λειτουργεί 95 καταστήματα και το ηλεκτρονικό κατάστημα https://www.kotsovolos.gr, ενώ απασχολεί πάνω από 2.300 εργαζόμενους. Eξειδικεύεται στην πώληση ηλεκτρονικών προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, ηλεκτρονικών υπολογιστών, οικιακών συσκευών, φωτογραφικού εξοπλισμού, τηλεπικοινωνιακών προϊόντων, καθώς και στις υπηρεσίες παράδοσης, εγκατάστασης, συντήρησης, επισκευής και προστασίας των προϊόντων.

Η εταιρεία δίνει έμφαση στην ανάπτυξη omni-channel μοντέλου, μέσω των καναλιών πώλησης καταστημάτων Franchise, αλλά και πώλησης επαγγελματικών λύσεων (B2B).

Η Κωτσόβολος βρίσκεται στα ακόλουθα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης:

Facebook - www.facebook.com/Kotsovolos

Twitter - https://twitter.com/KotsovolosOn

You Tube - http://www.youtube.com/user/Kotsovolosgreece

Google Plus - https://plus.google.com/116092004640999302663#116092004640999302663/posts

Instagram - https://www.instagram.com/kotsovolos_greece/

Σχετικά με τη Dixons Carphone

Η Dixons Carphone plc είναι η κορυφαία Ευρωπαϊκή εταιρεία λιανικής πώλησης ηλεκτρικών και τηλεπικοινιακών προϊόντων και υπηρεσιών και απασχολεί πάνω από 42.000 εργαζόμενους σε 9 χώρες. Η Dixons Carphone προσφέρει ένα ευρύ φάσμα ηλεκτρικών, ηλεκτρονικών και κινητών συσκευών που υποστηρίζονται από υπηρεσίες μετά την πώληση και παρέχονται από τα brands της εταιρείας Geek Squad και Knowhow, διευκολύνοντας το κοινό να ζει καλύτερα μέσα σε έναν κόσμο διαδικτυακά συνδεδεμένο.

Τα υψηλού επιπέδου brands της Dixons Carphone περιλαμβάνουν την Carphone Warehouse και τα Currys PC World στη Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία, την Elkjøp, τη Phonehouse, την El Giganten, τη Gigantti, τη Phone House και τη Lefdal στις σκανδιναβικές χώρες, την Κωτσόβολος στην Ελλάδα, την Dixons Travel σε μια σειρά από Αγγλικά αεροδρόμια και στο Δουβλίνο και το Όσλο. Τα βασικά brands παροχής υπηρεσιών περιλαμβάνουν τη Knowhow στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία και τις Σκανδιναβικές χώρες.

Οιυπηρεσίεςγιαεπιχειρήσεις (B2B) παρέχονταιμέσωτων brands Connected World Services, PC World Business και Carphone Warehouse Business. Το brand Connected World Services στοχεύει στην αξιοποίηση της υπάρχουσας τεχνογνωσίας, μεθόδων διαχείρισης και τεχνολογίας του Ομίλου, προκειμένου να προσφέρει ένα εύρος υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Dixons Carphone plc, μπορείτε να επισκεφθείτε το www.dixonscarphonegroup.com ή να ακολουθήσετε την εταιρεία στο Twitter στους λογαριασμούς @DixonsCarphone.