Η Sony Interactive Entertainment (SIE) ανακοίνωσε σήμερα το PlayStation®Classic, μια κονσόλα-μινιατούρα που προσομοιάζει στο αρχικό PlayStation® και θα διατίθεται*1 με προεγκατεστημένους 20 αυθεντικούς τίτλους. Πρόκειται να κυκλοφορήσει σε περιορισμένες ποσότητες στις 3 Δεκεμβρίου 2018 στην Ιαπωνία, τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη και θα είναι διαθέσιμο και στην Ελλάδα με Ενδεικτική Λιανική Τιμή στα €99.99. 

Το πρώτο PlayStation® κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία στις 3 Δεκεμβρίου 1994 και με καινοτομίες ορόσημο, όπως η απόδοση 3DCG σε πραγματικό χρόνο και η χρήση CD-ROM, είχε τεράστια επίδραση στη βιομηχανία των παιχνιδιών, τόσο κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990 όσο και αργότερα.

Ο σχεδιασμός του PlayStation®Classic θυμίζει το πρώτο PlayStation®, με ίδια διάταξη κουμπιών, χειριστήρια και εξωτερική συσκευασία*1, αλλά έχει μικρότερο μέγεθος – είναι 45% μικρότερο στις πλευρές και 80% μικρότερο σε όγκο από την αρχική κονσόλα. Θα διατεθεί με προεγκατεστημένους*2 20 κλασικούς και επιτυχημένους PlayStation®*3 τίτλους, όπως τα FinalFantasyVII(SQUAREENIXCo. LTD.), JumpingFlash! (SIE), R4Ridge Racer Type 4, Tekken 3 (BANDAI NAMCO Entertainment Inc.), καιWild Arms (SIE). Το PlayStation®Classic είναι ιδανικό για όσους έχουν απολαύσει στο παρελθόν το αρχικό PlayStation® και το έχουν νοσταλγήσει, καθώς και για νέους παίκτες που θέλουν να απολαύσουν τους κλασσικούς PlayStation® τίτλους της δεκαετίας του 1990.

Το PlayStation®Classic περιλαμβάνει ένα καλώδιο HDMI™ για σύνδεση σε εξωτερικές οθόνες, όπως π.χ. οθόνες τηλεόρασης, και ένα καλώδιο USB*5 που πρέπει να συνδεθεί σε ένα τροφοδοτικό εναλλασσόμενου ρεύματος USB (πωλείται ξεχωριστά). Σε επιλεγμένους τίτλους που το υποστηρίζουν, οι χρήστες θα μπορούν να παίζουν με ή ενάντια στους φίλους τους αξιοποιώντας τα δύο χειριστήρια που περιλαμβάνει η κονσόλα.

Η SIE θα συνεχίσει να επεκτείνει την γκάμα τίτλων και λογισμικού της στις διάφορες πλατφόρμες PlayStation®, καθώς και τις υπηρεσίες δικτύου για την παροχή εμπειριών ψυχαγωγίας που μπορεί να βρει κάποιος μόνο στο PlayStation®. 

PlayStation®Classic 

Όνομα προϊόντος

PlayStation®Classic

Κωδικός προϊόντος

Ευρώπη:SCPH-1000R

Ημερομηνία κυκλοφορίας

3 Δεκεμβρίου 2018

Ενδεικτική Λιανική Τιμή

€99.99

Περιλαμβάνει

1 PlayStation®Classic 

2 χειριστήρια 

1 καλώδιο HDMI™

1 καλώδιο USB*5

Έντυπο υλικό

Πνευματικά δικαιώματα

©Sony Interactive Entertainment Inc. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Το σχέδιο και οι προδιαγραφές μπορεί να διαφοροποιηθούν χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.

 

Προδιαγραφές 

Όνομα προϊόντος

PlayStation®Classic

Κωδικός προϊόντος

Σειρά SCPH-1000R

Έξοδος1000R®ο

720p, 480p

Έξοδος ήχου

Γραμμικό PCM

Είσοδος/Έξοδος

Θύρα εξόδου HDMI™

Θύρα USB (Micro-B)*4 

2 θύρες χειριστηρίου

Ισχύς

DC 5V / 1,0A

Μέγιστη ονομαστική ισχύς

5W

Εξωτερικές διαστάσεις

Περ. 149 x 33 x 105mm (5,8 x 1,3 x 4,1 ίν.) (πλάτος x ύψος x βάθος) (εκτός των χειριστηρίων)

Βάρος

Κονσόλα  Περ. 170g (6,0oz)

Χειριστήριο Περ. 140g (4,9oz)

Θερμοκρασία λειτουργίας

5℃ έως 35℃

Σημείωση: Το σχέδιο και οι προδιαγραφές μπορεί να διαφοροποιηθούν χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.

*1 Το σχέδιο της εξωτερικής συσκευασίας διαφέρει ανάλογα με την περιοχή στην οποία πωλείται το προϊόν.
*2 Οι τίτλοι, πέραν των 5 που αναφέρονται στο Δελτίο Τύπου, ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με την περιοχή στην οποία πωλείται το προϊόν.

*3 Δεν είναι δυνατή η προσθήκη τίτλων λογισμικού μέσω λήψης ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Τα περιφερειακά του PlayStation®, όπως οι κάρτες μνήμης, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν με το PlayStation®Classic.
*4 Για τη χρήση αυτής της κονσόλας απαιτείται ένα τροφοδοτικό εναλλασσόμενου ρεύματος USB του εμπορίου (πωλείται ξεχωριστά). Χρησιμοποιήστε τροφοδοτικό εναλλασσόμενου ρεύματος που υποστηρίζει έξοδο USB (τύπου Α) 5 V, 1,0 A. Ωστόσο, δεν είναι βέβαιο ότι όλα τα τροφοδοτικά εναλλασσόμενου ρεύματος είναι συμβατά με την κονσόλα σας.

* 5 Απαιτείται ένας προσαρμογέας USB AC. Χρησιμοποιήστε έναν μετασχηματιστή εναλλασσόμενου ρεύματος που υποστηρίζει έξοδο USB 5V, 1.0A (τύπου A). Ωστόσο, δεν υπάρχει εγγύηση ότι όλοι οι προσαρμογείς AC είναι συμβατοί με την κονσόλα σας.

Πληροφορίεςγιατη Sony Interactive Entertainment

Αναγνωρισμένη ως παγκόσμια ηγέτιδα στον χώρο της διαδραστικής και ψηφιακής ψυχαγωγίας, η Sony Interactive Entertainment (SIE) είναι υπεύθυνη για την επωνυμία PlayStation® και τη αντίστοιχη σειρά προϊόντων και υπηρεσιών. Από την κυκλοφορία του πρώτου PlayStation στην Ιαπωνία το 1994, το PlayStation προσφέρει καινοτομίες στην αγορά. Η σειρά προϊόντων και υπηρεσιών PlayStation περιλαμβάνει τα PlayStation®4, PlayStation®VR, PlayStation®Vita, PlayStation®3, PlayStation™Store, PlayStation®Plus, PlayStation™Video, PlayStation™Music, PlayStation™Now, PlayStation™Vue και δημοφιλείς τίτλους λογισμικού PlayStation από την SIE Worldwide Studios. Με έδρα το Σαν Ματέο της Καλιφόρνια, η SIE είναι μια πλήρως ελεγχόμενη θυγατρική εταιρεία της Sony Corporation με δραστηριότητες σε παγκόσμιο επίπεδο και γραφεία στην Καλιφόρνια, το Λονδίνο και το Τόκιο.

Το «PlayStation» και το “△○×□” είναι κατοχυρωμένα εμπορικά σήματα της Sony Interactive Entertainment Inc. Το «SONY» είναι εμπορικό σήμα της Sony Corporation. Οι όροι HDMI και HDMI High-Definition Multimedia Interface και το λογότυπο HDMI είναι εμπορικά σήματα ή κατοχυρωμένα εμπορικά σήματα της HDMI Licensing Administrator, Inc. στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες. Όλα τα εμπορικά σήματα αποτελούν ιδιοκτησία των αντίστοιχων κατόχων τους.