Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, κ. Άδωνις Γεωργιάδης , μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Πολιτικός Καφές” με τους δημοσιογράφους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Με αφορμή το ότι δεν συμπεριλαμβάνεται ο ΕΝΦΙΑ στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Η εικόνα που δημιουργήθηκε από χθες το βράδυ περί της υποχωρήσεως της κυβερνήσεως στην Τρόικα και όλα αυτά που διαβάζουμε θα με συγχωρέσετε αλλά κατά τη γνώμη μου είναι άλλο ένα τεράστιο επικοινωνιακό σφάλμα. Ότι όμως επρόκειτο περί άλλης μιας επικοινωνιακής αστοχίας δεν υπάρχει αμφιβολία.

Η επικοινωνιακή αστοχία που έγκειται; Μα ο νόμος που ψηφίσαμε είναι για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι 1η Οκτωβρίου εάν στις ληξιπρόθεσμες οφειλές συμπεριλάβεις τις επόμενες δόσεις του ΕΝΦΙΑ, εάν δηλαδή μέσα υπολογίσεις ως ληξιπρόθεσμη οφειλή τη δόση, δηλαδή αν καταλογίσεις την οφειλή του ΕΝΦΙΑ συνολικά το Σεπτέμβριο και την θεωρήσεις ολόκληρη ως ληξιπρόθεσμη παρόλο που την έχει σπάσει σε δόσεις ο φορολογούμενος σε δόσεις τι θα σήμαινε αυτό;  Θα σήμαινε ότι εγώ ή εσείς που έχουμε τώρα να πληρώσουμε την τελευταία μας δόση πχ στο φόρο εισοδήματος δεν θα έπρεπε να πληρώσουμε και τον φόρο εισοδήματος αλλά θα έπρεπε να πούμε ο φόρος εισοδήματος που λήγει το Νοέμβριο, θα τον πάω στις 100 δόσεις γιατί όλος ο φόρος μου καταλογίστηκε τον Ιούλιο. Εάν όμως το κάναμε αυτό από τώρα και στο εξής δεν θα πλήρωνε ούτε ένας Έλληνας καμία ολόκληρη οφειλή του στην εφορία για κανένα θέμα. Άρα αυτό δεν μπορούσε να γίνει, δεν μπορούσε να γίνει από την αρχή.

H ρύθμιση των 100 δόσεων είναι η πιο γενναία ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών που έχει γίνει ποτέ στην ιστορία. Εγώ ως επιχειρηματίας σας λέω ότι ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα δεν περιμέναμε όσοι είχαμε ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία και εφορία ότι θα έρθει μια τέτοιου μεγέθους ρύθμιση.

Η ρύθμιση είναι η καλύτερη που μπορούσαμε να φανταστούμε και τι καταφέρνουμε ξαφνικά; Σε μια πράξη που είναι η καλύτερη ρύθμιση που έχει γίνει ποτέ να πρέπει να απολογούμαι εγώ σήμερα ως βουλευτής της ΝΔ για το αν η ΝΔ χθες έκανε κολωτούμπα στην Τρόικα. Μα δεν έκανε καμία κολωτούμπα στην Τρόικα, είναι ο νόμος που ψηφίσαμε. Ο νόμος που ψηφίσαμε είναι αυτό που είπε ο υπουργός Οικονομικών.   

Ερωτηθείς ποιος έχει ευθύνη για τη χθεσινή εικόνα

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ:  Έπρεπε ο κ. Χαρδούβελης  με την κα Σαββαίδου πριν βγάλει την εγκύκλιο η κα Σαββαίδου, να έχουν συνεννοηθεί επ' ακριβώς για να μην γίνει κάποιο λάθος. Για τους x λόγους δεν υπήρξε αυτή η συνεννόηση.

ΔΗΜ: Όταν γίνεται ένα λάθος, δύο λάθη, τρία λάθη που κοστίζουν τόσο πολύ μήπως πρέπει να κοιτάξουμε και την παραίτηση, να αναλάβει κάποιος την πολιτική ευθύνη;

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Αυτά δεν είναι δική μου αρμοδιότητα, είναι άλλου αρμοδιότητα. Η ουσία της δουλειάς της κυβερνήσεως αδικείται, μας βρίζει ο κόσμος για πράγματα που είναι εξαιρετικώς καλά. Και η μείωση του ΕΝΦΙΑ σε σχέση με πέρυσι θα έπρεπε να εκληφθεί θετικά στην κοινή γνώμη και έχει εκληφθεί ως το πιο αρνητικό πράγμα από όλα και οι 100 δόσεις πρέπει να εκληφθούν θετικά στην κοινή γνώμη ως η πιο γενναία ρύθμιση που έχει γίνει. Άρα το να πηγαίνουμε μόνοι μας και να βάζουμε αυτογκόλ την ώρα που έχουμε κάνει τόσο σοβαρές πολιτικές τομές, είναι σχεδόν εξωφρενικό.