Το Σάββατο 9:00-11:00 το πρωί στα Παραπολιτικά 90,1 τα "Ημερολόγια καταστρώματος" θα κάνουν ένα Αφιέρωμα στον Στέλιο Βαμβακάρη και στην «ασκητική ζωή» που ηθελημένα βίωσε προς δόξα του "Άγιου μάγκα" του λαϊκού μας τραγουδιού, του πατέρα του Μάρκου.

Συνταξιδιώτης του Αντώνη Πρέκα ο Γιώργος Νταλάρας σε μια συζήτηση από καρδιάς που θα σας ξαφνιάσει και θα σας συγκινήσει... Μαζί στο στούντιο, παίζει αγαπημένα ρεμπέτικα τραγούδια των Βαμβακάρηδων ο συνεργάτης του Στέλιου και αυθεντικός συνεχιστής της ρεμπέτικης παράδοσης, Γιάννης Λεμπέσης.

Αγαπημένα τραγούδια, σπάνιες ηχογραφήσεις και άγνωστα ηχητικά ντοκουμέντα. Τα μπλουζ του Στέλιου και η ιστορική συνεργασία του με τον "Πρίγκιπα" της ελληνικής μουσικής Παύλο Σιδηρόπουλο, "Η φαντασία στην εξουσία" και στο Ραδιόφωνο.

Την Κυριακή 9-11 το πρωί στα "Ημερολόγια Καταστρώματος" θα έχουν Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθέριου . Ένα ταξιδάκι αναψυχής , νοσταλγίας και μνήμης με τα "μαλαματένια λόγια" των τραγουδιών του, αλλά τις "πανάκριβες" αναμνήσεις ζωής , τις οποίες ο ίδιες είχε αφηγηθεί, σε ένα μοναδικό ηχητικό ντοκουμέντο κατά την διάρκεια μιας ιστορικής "συνάντησης" του, με τον άλλον ποιητή του στίχου, τον Λευτέρη Παπαδόπουλο.

Στο τηλέφωνο η μικρότερη αδελφή του, Λιλή Ελευθερίου, συγκλονίζει εξομολογούμενη μικρές "χρυσές" λεπτομέρειες από την "μαγική" σχέση τους.

Η διαχρονική καθημερινότητά τους, μέχρι τις τελευταίες στιγμές και την προετοιμασία για το τελευταίο ταξίδι...

Θα ακουστούν πολλά από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του, ενώ στο στούντιο ο Θάνος Ολύμπιος ερμηνεύει τα τελευταία τραγούδια που πρόλαβε να ακούσει ο Μάνος ηχογραφημένα πάνω σε δικούς του στίχους.