Για τη «Γραμματική της ελληνικής γλώσσης», που κυκλοφορεί το Σάββατο 09/05 με τα Παραπολιτικά, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ''Mea Culpa'' με τον δημοσιογράφο και βουλευτή Κωνσταντίνο Μπογδάνο.

 

Ο κ. Βασιλάτος σημείωσε: «Το έργο αυτό εκδόθηκε το 1960, συγγραφείς του είναι δύο· είναι ο κύριος Βαμπούλης Λάμπρος, ο οποίος μάλιστα διετέλεσε το 1951-’52 βουλευτής με την Ένωση Κέντρου με τον Ν.Πλαστήρα, και ο δεύτερος ήταν ο Γεώργιος Ζούκης. Και οι δύο αυτοί ήταν εκπαιδευτικοί σύμβουλοι και χρόνια φιλόλογοι σε σχολεία, Γυμνασιάρχες και λοιπά. Δυστυχώς η σχολική πραγματικότητα και η συγγραφή έτσι όπως ουσιαστικά προχωράει πηγαίνει προς τα πίσω αντί να πηγαίνει μπροστά.

 

Δηλαδή το βιβλίο το συγκεκριμένο που οι αναγνώστες θα πάρουν θα διαπιστώσουν ότι είναι πιο “μπροστά” από ότι τα σημερινά αντίστοιχα εγχειρίδια γλώσσας για το Δημοτικό, και αυτό μετά λύπης μου το λεω γιατί δυστυχώς έχουμε πάει προς τα πίσω σε κάποια πράγματα.

 

Το βιβλίο αυτό περιέχει μέσα πολύ ωραίες πληροφορίες οι οποίες θα θυμίσουν στους μεν παλιούς την καθαρεύουσα, στους δε νέους τη σύνδεση μεταξύ των δυο, είναι γέφυρα, και έτσι έχουν μπροστά τους και την καθαρεύουσα και τη νέα ελληνική.

 

Είναι ένα πραγματικά ωραίο βιβλίο γιατί διαβάζεται εύκολα και μπορείς να το σταματήσεις και να το συνεχίσεις την επόμενη μέρα, δεν είναι ανάγκη δηλαδή να το διαβάσεις μονορούφι».