Ο βουλευτής της ΝΔ, κος Θανάσης Πλεύρης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Πολιτικός Καφές” με τους δημοσιογράφους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο.

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

Με αφορμή την αίτηση του ΣΥΡΙΖΑ να ερευνηθούν τα πόθεν έσχες των κ. Πλεύρη και Γεωργιάδη  

Θ.ΠΛΕΥΡΗΣ: Βεβαίως με πολύ μεγάλη χαρά να ελεγχθεί το πόθεν έσχες μου το οποίο βέβαια ελέγχεται υποχρεωτικά. Τι ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ παραπάνω, ότι θέλει να του το πάμε.

ΔΗΜ.: Ο ΣΥΡΙΖΑ το λέει με την εξής λογική - ότι λόγω του ότι ο κ. Καρατζαφέρης έκανε πλήθος ερωτήσεων για μια σειρά θεμάτων μεταξύ των οποίων ήταν και για τα εξοπλιστικά και φάνηκε ότι ο κ. Καρατζαφέρης έχει μια off shore που δεν μπορεί να δικαιολογήσει 1 εκατομμύριο 600 μήπως σε αυτό το έργο είστε μπλεγμένοι και εσείς.

Θ.ΠΛΕΥΡΗΣ: Αυτή είναι η ωραία λάσπη που ρίχνεται. Βέβαια το 1 εκατομμύριο 650 χιλιάδες είναι σε μια εποχή στην οποία εγώ ήμουνα φοιτητής αλλά αυτό το προσπερνάμε. Αυτό το οποίο κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και είναι λάσπη, αναφέρεται σε μια ερώτηση που έχω κάνει εγώ με τον κ. Γεωργιάδη, ψευδώς λέει ότι συνυπογράφουμε με τον κ. Καρατζαφέρη δεν συνυπογράψαμε ποτέ με τον κ. Καρατζαφέρη ερώτηση για εξοπλιστικά. Και η πλάκα είναι ότι και η ΑΥΓΗ ακόμα και σήμερα δεν δημοσιεύει το κείμενο της ερώτησης και της απάντησης του υπουργού διότι εμείς ελέγχουμε τη σύμβαση για τα super Puma. Η σύμβαση για την οποία ελέγχεται το πόθεν έσχες του κ. Καρατζαφέρη και αναφερόμαστε σε όρους της σύμβασης εάν και εφόσον είναι υπέρ του δημοσίου και για ποιο λόγο δεν τους επαναδιαπραγματευόμαστε προς το θετικό.

Όταν όμως ο κ. Σκουρλέτης λέει “κάναν ερώτηση για τα  super Puma και δεν ξέραν το ερώτηση κάναν και τι υπογράφαν”, εγώ του απαντώ ότι ο ίδιος δεν ξέρει τι διαβάζει. Και ο κ. Σκουρλέτης μπορεί να συκοφαντεί και να βγαίνει να λέει “βουλευτές που τα παίρνουν” και όταν τον καλεί ο Εισαγγελέας να κάνει την κότα και να λέει δεν ήξερα τίποτα έτσι και τώρα σου λέει κάτσε να πετάξουμε, να πούμε να ελεγχθεί το πόθεν έσχες γιατί κάναν ερωτήσεις.     

Επενδύει σε αυτή τη λάσπη ο ΣΥΡΙΖΑ και εγώ αυτό το θεωρώ προσβλητικό, εγώ θα  προασπίσω πλήρως τα νόμιμα συμφέροντά μου απέναντι στον κ. Σκουρλέτη.

Ερωτηθείς  ποια είναι η θέση του απέναντι στις κατηγορίες για τον κ. Καρατζαφέρη

Θ.ΠΛΕΥΡΗΣ: Ότι έχει συμβεί πρέπει να ερευνηθεί δικαστικώς. Πράγματι έχω δει κάποια πράγματα εκεί πέρα που για μένα είναι πράγματα σοβαρού ελέγχου όπως λόγου χάρη αν υπάρχει off shore, που δεν έχω ακούσει να διαψεύδεται η ύπαρξη της off shore, υπήρχε νόμος που απαγόρευε την off shore προφανώς αυτό είναι ένα θέμα για μένα. Όπως αντίστοιχα και η διαδρομή του χρήματος πρέπει να ελεγχθεί.

Εγώ ειλικρινά εύχομαι να μπορεί να δικαιολογήσει όλα αυτά τα πράγματα ο κ. Καρατζαφέρης, δεν είναι ευχάριστο για μένα αλλά από την άλλη πλευρά επειδή είμαι νομικός βλέπω κάποια πράγματα που σίγουρα με προβληματίζουν. Περίμενα πιο σαφείς απαντήσεις.

Αυτό το θέμα εκτός από πολιτικό είναι ένα θέμα που ερευνάται σοβαρά ποινικά και όταν λέμε σοβαρά ποινικά προφανώς αυτά για τα οποία αναφέρονται τουλάχιστον δημοσιογραφικά ότι γίνεται η έρευνα είναι σοβαρά κακουργήματα. Είναι μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση και πρέπει η Δικαιοσύνη να είναι αμείλικτη παρόλο που ελπίζω ότι θα υπάρχουν κάποια στοιχεία για να δικαιολογηθούν αυτές οι πράξεις.

Ερωτηθείς αν θα πρέπει κάποιος να αναλάβει την ευθύνη για τις αστοχίες της κυβέρνησης στο θέμα των ρυθμίσεων

Θ.ΠΛΕΥΡΗΣ: Η αλήθεια είναι ότι όποιος είχε παρακολουθήσει τη συζήτηση ακόμα και ο πιο αισιόδοξος είχε καταλάβει ότι ο ΕΝΦΙΑ δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτή τη ρύθμιση. Δεν ειπώθηκε ποτέ. Προφανέστατα γίνεται μια τρομακτική ασυνεννοησία, η ασυνεννοησία έχει συγκεκριμένα πρόσωπα στο υπ. Οικονομικών.

Δεν είναι δυνατόν σε μια ρύθμιση η οποία ήταν θετική, ήταν κάτι για το οποίο θα μπορούσε να βγει ο βουλευτής της ΝΔ και να πει “ορίστε βρε παιδιά κάτι κάναμε” λόγω αυτής της ασυνεννοησίας σε ένα θέμα που ήταν ξεκάθαρο δηλαδή δεν μπορεί να είναι ληξιπρόθεσμος ο ΕΝΦΙΑ, παρόλα αυτά με μια εγκύκλιο ανοίγει ένα θέμα, αυτό το θέμα μας βάζει πάλι σε σημείο να απολογηθούμε ε! Με συγχωρείτε  προφανέστατα κάποιος είναι υπεύθυνος για αυτό το πράγμα. Δεν μπορεί να είναι υπεύθυνοι οι βουλευτές που ψηφίζουν, είναι υπεύθυνοι αυτοί που υλοποιούν  στο συγκεκριμένο θέμα την πολιτική.

ΔΗΜ: Οπότε είναι ο κ. Χαρδούβελης και η κα Σαββαίδου

Θ.ΠΛΕΥΡΗΣ: Προφανέστατα εκεί πέρα υπάρχει ευθύνη. Τώρα πως, τι, γιατί να το βρούμε μεταξύ τους. Το γεγονός όμως ότι εκτίθεται η κυβέρνηση, το γεγονός ότι εκτίθενται οι βουλευτές και το γεγονός εν τέλει ότι μια πρωτοβουλία για την οποία μόχθησε ο πρωθυπουργός και την έφερε στη Βουλή και μας βγάζει στο σημείο να απολογούμαστε είναι κάτι για το οποίο κάποιοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.