«Η δικαιοσύνη για να λειτουργήσει χρειάζεται χρήματα, το προσωπικό είναι το μισό απ’ ότι χρειάζεται δεν υπάρχει δικαιοσύνη έτσι ενώ σημειώνεται και σοβαρή έλλειψη δικαστών δήλωσε σε συνέντευξή του στα  Παραπολιτικά 90,1 στον Γιάννη Παπαγιάννη και τη Μάρω Κανελλάκη, ο Βασίλης Καπερνάρος, τονίζοντας πως στις φυλακές Δομοκού οι οποίες προορίζονται να γίνουν «τύπου Γ» οι κρατούμενοι δεν έχουν νερό να πιούν, γιατρό και κοινωνικό λειτουργό, ενώ δεν θα είχαν και να φάνε αν δεν ήταν ο Μητροπολίτης Λαμίας».

Ο ανεξάρτητος βουλευτής ερωτηθείς για το θέμα των σκανδάλων με τα εξοπλιστικά προγράμματα είπε ότι το πολιτικό σύστημα έχει φτάσει στην  απόλυτη παρακμή χωρίς επιστροφή τονίζοντας πως πρέπει να επανέλθει η εμπιστοσύνη των πολιτών και αυτό δεν μπορεί να γίνεται με το άρθρο 6 με βάση το οποίο τέτοια αδικήματα παραγράφονται σε δυο χρόνια.

Παράλληλα χαρακτήρισε λανθασμένη τη στάση του κ. Φορτσάκη στα τελευταία γεγονότα στην παιδεία καθώς – όπως είπε-   «κουνάει το δάχτυλο στους φοιτητές οι οποίοι είναι ότι καλύτερο έχει αυτός ο τόπος. Στη θέση του θα έμενα μόνος μαζί τους, χωρίς σεκιουριτάδες αλλά και εξωσχολικούς και θα συζητούσα όλα τα θέματά τους»