«Είμαι πολύ περήφανη που άλλη μια προεκλογική εξαγγελία της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη υλοποιείται και μπαίνει επιτέλους τάξη και στο πεδίο των συγκεντρώσεων» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ‘’Mea culpa’’ με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, η τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ, Ιωάννα Γκελεστάθη.

Με αφορμή το νομοσχέδιο για τις δημόσιες συναθροίσεις, ο κ. Γκελεστάθη ανέφερε: «Είμαι πολύ περήφανη που άλλη μια προεκλογική εξαγγελία της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη υλοποιείται και μπαίνει επιτέλους τάξη και στο πεδίο των συγκεντρώσεων».


«Δεν μπαίνει φρένο στις διαδηλώσεις, μπαίνει φρένο στις μειοψηφίες που νομίζουν ότι η δημοκρατία είναι να επιβάλλονται στη πλειοψηφία. Και δεν μπαίνει φρένο στη διαμαρτυρία, μπαίνει φρένο στα μπάχαλα επ’ ευκαιρία της διαμαρτυρίας. Κάποτε έπρεπε κάποια κυβέρνηση να έχει το θάρρος να βάλει τάξη στο χώρο αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αυτά που συνέβησαν χθες είναι μια πρώτης τάξεως απάντηση σε αυτούς που έλεγαν ότι το νομοσχέδιο αυτό είναι μια υπερβολή. Χθες για άλλη μια φορά έγινε μια ειρηνική διαδήλωση ανθρώπων που ήταν απέναντι στο νομοσχέδιο, δικαίωμά τους, και κάποια στιγμή παρεισέφρησαν στη συγκέντρωση αυτή οι γνωστοί μπάχαλοι, οι γνωστοί αλήτες που αμαυρώνουν κάθε φορά τις διαδηλώσεις οι οποίοι πιστεύω ότι από τη συντριπτική όσων διαδήλωναν δεν ήταν ανεκτοί. Ήταν όμως από κάποιους ανεκτοί οι οποίοι δεν τους απομόνωσαν», σημείωσε η ίδια.

«Χθες τραυματίστηκαν 6 Ματατζήδες πάλι, κολλητός μου φίλος λαμπάδιασε. Τραυματίστηκαν 3 άντρες της Ομάδας Δράση, ο επικεφαλής τους έφαγε μολότοφ στο κεφάλι ... Εξηγήστε μου το λόγο, αυτούς δεν τους έχει κάνει μάνα; Οι αστυνομικοί φοράνε το εθνόσημο και δεν χρειάζονται καμία συμπαράσταση, ξέρουν γιατί το κάνουν, και θα το κάνουν με υπερηφάνεια κάθε μέρα. Είναι ταγμένοι στο καθήκον και είναι αυτοί οι οποίοι στέκονται όρθιοι για να στέκεται όρθια η δημοκρατία μας και αυτό κάποια στιγμή πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε και να τους το πιστώσουμε», δήλωσε επιπρόσθετα η κ. Γκελεστάθη.

Παράλληλα η τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ ανέφερε: «Ο κύριος που δήλωσε αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας μαζί με τον ‘’βοηθό’’ του πήγαν και απέτρεψαν τη σύλληψη αυτού που είχε βοηθήσει τον κουκουλοφόρο να διαφύγει υβρίζοντας τον Αστυνομικό της ομάδας Δράση και διερωτώμαι τι ακριβώς ρόλο παίζουν αυτοί οι άνθρωποι;».

«Από τα στοιχεία τα οποία προέκυψαν στη συνέχεια ο κύριος αυτός υπηρετεί από το 2015 στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ», διευκρίνισε η ίδια.

Η κ. Γλελεστάθη τόνισε ότι «θα πρέπει να μας δοθούν κάποιες εξηγήσεις και από τον Αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας και το φίλο του που παρενέβησαν, και από το φυσικό πρόσωπο και από το πολιτικό κόμμα».

«Εδώ είμαστε στο χθεσινό νομοσχέδιο να κάνουμε και τεχνικές διορθώσεις όταν αυτό θα εφαρμοστεί πρακτικά και θα δούμε που μπορεί να χωλαίνει. Πάντως την γενική κατεύθυνση και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του να μπει τάξη στα πάντα δεν μπορεί να μας τον αμφισβητήσει κανείς», υπογράμμισε επιπρόσθετα.

«Περιμένω στο βαθμό που θα διαπιστωθεί ότι αυτά που καταγγέλθηκαν και που ο άνθρωπος υπέβαλε μήνυση είναι αληθή περιμένω από το φυσικό πρόσωπο που δηλώνει Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας και τον φίλο του να μας εξηγήσουν με ποια λογική διέσωσαν από τη σύλληψη έναν άνθρωπο ο οποίος είχε πέσει πάνω σε έναν αστυνομικό ρίχνοντάς τον κάτω από το μηχανάκι του για να διαφύγει ένας κουκουλοφόρος, και στο βαθμό που αυτά είναι αληθή και στο βαθμό που ο κύριος αυτός όντως υπηρετεί στο ΣΥΡΙΖΑ από το 2015 και κυρίως στο βαθμό που αυτός βγήκε από το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ χθες το βράδυ, να μας εξηγήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ τι ρόλο βαράνε τα στελέχη του», δήλωσε η κ. Γκελεστάθη.

«Αν αποδοκιμάζει αυτή την ενέργεια περιμένω να απομακρυνθεί κιόλας ο κύριος αυτός από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά.