Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Πάνος Καμμένος, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Παραφιλολογίες” και στον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Με αφορμή την υπόθεση Καρατζαφέρη

Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εγώ το είχα θέσει στη βουλή από το 2010 αλλά και επανειλημμένα είχε τεθεί το θέμα και την περίοδο 2004-2007 που είχα την ευθύνη της επιτροπής εξωτερικών και άμυνας  διότι ο κ. Καρατζαφέρης και το ΛΑΟΣ έκανε συνεχώς πιέσεις για συγκεκριμένες υποθέσεις προς τους υπουργούς Άμυνας ιδίως για την παραλαβή των υποβρυχίων. Οι πιέσεις αυτές ήταν και προς τον υπουργό κ. Σπηλιωτόπουλο και προς τον κ. Μειμαράκη και οι ερωτήσεις της στενής ηγετικής ομάδας του κ. Καρατζαφέρη -σημερινής ηγετικής ομάδας του κ. Σαμαρά- ήταν προς την κατεύθυνση και της παραλαβής του Super Puma αλλά και των υποβρυχίων του Παπανικολή και των υπόλοιπων. Εγώ το έθεσα και στην ολομέλεια αλλά και στις επιτροπές της Βουλής τότε διότι μύριζε άσχημα αυτή η κατάσταση. Υπήρχαν συνάδελφοί σας όπως η μακαρίτισσα η Αρ. Μπουγάτσου η οποία αρθρογραφώντας για τέτοιου είδους υποθέσεις εξοπλιστικών και αναφερόμενη σε τέτοιου είδους πιέσεις, μιλώντας για εταιρείες και συγκεκριμένους λογαριασμούς αποπέμφθηκε δύο φορές από εφημερίδες. Έφυγε από τη ζωή αλλά τα κείμενά της υπάρχουν όπως υπάρχουν και στις δικογραφίες και σε άλλες δικογραφίες και στη δικογραφία της Siemens και στη δικογραφία των CDS εταιρείες οι οποίες ουδέποτε αξιολογήθηκαν από την ελληνική Δικαιοσύνη.

Υπάρχουν ποσά τεράστια στη λίστα Λαγκάρντ σε περίεργους ανθρώπους που δεν έχουν ποτέ καμία επαγγελματική δραστηριότητα και αυτή η λίστα παραμένει στα συρτάρια του ΣΔΟΕ.  Όλες αυτές οι υποθέσεις δείχνουν ότι υπήρχε και διακίνηση χρήματος αλλά υπήρχε και συγκάλυψη και υπάρχει  συγκάλυψη. Ελπίζω από τους τροφοδότες λογαριασμούς να βρεθούν και τα υπόλοιπα. Αντιλαμβάνεστε ότι αν ένα κόμμα της αντιπολίτευσης μικρό παίρνει ποσά της τάξεως των 2 ή των 20 εκατομμυρίων ευρώ για προμήθεια τι έχει γίνει σε άλλα επίπεδα. 

ΔΗΜ.: Να υποθέσω ότι εσείς είστε πεπεισμένος ότι υπάρχει ροή χρήματος προς τον κ. Καρατζαφέρη από αυτά που λέτε;

Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εγώ δεν μπορώ να είμαι πεισμένος αν δεν υπάρχει τελεσίδικη απόφαση από εκεί και πέρα όμως υπάρχουν ποσά τα οποία έχουν διακινηθεί. Η διακίνηση των ποσών γίνεται από λογαριασμούς από ότι φαίνεται από ότι έχουμε ενημερωθεί από πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται στα εξοπλιστικά εν είδη αντιπροσώπων. Μου φαίνεται περίεργο να είναι για άλλου είδους υποθέσεις  δηλαδή όταν θα πας και θα έχεις συναλλαγές με ένα κρεοπωλείο, κρέας αγοράζεις. Όταν έχεις με εμπόρους όπλων συναλλαγές δεν νομίζω ότι το κάνεις γιατί παίξατε χαρτιά και χάσανε.

Η κα Χρυσοβελώνη έκανε μια ανακάλυψη ψάχνοντας τα αρχεία των εταιρειών στη Μεγ. Βρετανία. Αυτή την ανακάλυψη θα έπρεπε να την έχουνε κάνει οι ορκωτοί λογιστές πολύ πιο πριν. Εάν κανείς ζητήσει από ανοιχτά αρχεία και εννοώ τα επιμελητήρια, τα μητρώα επιχειρήσεων με πρόσωπα θα βρει αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα.

Εγώ έτσι βρήκα την εταιρεία του Ανδρίκου Παπανδρέου στην Ελβετία η οποία είναι στον ίδιο δικηγόρο με τις εταιρείες των προσώπων που εμπλέκονται με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και εξετάζει σήμερα η Δικαιοσύνη. Και εκεί όμως δεν έχουν ανοίξει οι εταιρείες αυτές. Εάν δεν προχωρήσουμε σε πλήρη αποκάλυψη των διαδρομών του μαύρου χρήματος δεν πρόκειται ποτέ να καθαρίσει η ελληνική πολιτική σκηνή. Θα υπάρχουν κάποιοι που τους κρατάνε με τη γίδα στην πλάτη, θα τους εκβιάζουν και θα υπογράφουν μνημόνια και συμφωνίες με δανειστές.

Για τους ορκωτούς λογιστές

Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ:  Το θέμα είναι και τι εντολή δόθηκε στους ορκωτούς λογιστές. Εγώ έκανα μια δήλωση πριν από έξι μήνες και ζήτησα να ανοίξουν οι λογαριασμοί όλων των βουλευτών που έχουν περάσει από το ελληνικό κοινοβούλιο τα τελευταία χρόνια. Δεν το έκανα τυχαία αυτό διότι εδώ έχουμε υλικό πλέον να συγκρίνουμε. Έχουμε τη λίστα Λαγκάρντ, τη λίστα του Λουξεμβούργου, έχουμε χρήματα που έχουν διακινηθεί σε ανθρώπους που δεν έχουν κάνει ποτέ δουλειές και βλέπετε ότι τέτοιου είδους πρόσωπα παρότι ελέγχονται παραμένουν στα υψηλά κλιμάκια της εξουσίας. Ο κ. Σαμαράς έχει δίπλα του τον κ. Παπασταύρου ο οποίος βρέθηκε στη λίστα Λαγκαρντ με ένα ποσό της τάξης των 5 εκατομμυρίων ευρώ στο λογαριασμό το δικό του και των συγγενικών του προσώπων, δεν ξέρω τι ποσό είναι αυτό αλλά πάντως δεν δικαιολογείται από τις δηλώσεις που έχει κάνει. Τι έγινε σε αυτό; τίποτα δεν έγινε ίσα-ίσα που θα πάρει και υψηλότερη θέση στην κυβέρνηση.  

Όταν λοιπόν έχουμε τέτοιου είδους παραδείγματα και βλέπουμε ότι εκεί υπάρχει ομερτά, υπάρχει συμφωνία ιδίως μεταξύ των συγκυβερνόντων κομμάτων να μην θίγει ο ένας τους συνεργάτες του άλλου αυτή η κατάσταση συνεχίζεται και φοβάμαι πολύ ότι εδώ είναι και θέμα εθνικής ασφάλειας. Γιατί οι υπηρεσίες στο εξωτερικό δουλεύουν, η Γερμανία η οποία αυτή τη στιγμή κρατάει το Χριστοφοράκο και δεν τον δίνει στην Ελλάδα γνωρίζει καλά ποιους πολιτικούς πλήρωνε ο Χριστοφοράκος και η Siemens. Όταν πάνε αυτοί οι πολιτικοί και τους κρατάνε με φωτογραφίες με τη γίδα στην πλάτη δεν μπορούν να διαπραγματευτούν για τα εθνικά δίκαια της χώρας.

ΔΗΜ.: Ο κ. Μητρόπουλος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάρει αυτοδυναμία γιατί αν δεν πάρει αυτοδυναμία θα αναγκαστεί να συνεργαστεί με μνημονιακές δυνάμεις και να υπηρετήσει μνημονιακές πολιτικές. Αποδοκιμάστηκε από συναδέλφους του του ΣΥΡΙΖΑ αλλά στην ουσία η δήλωσή του μοιάζει να προεξοφλεί ότι το δικό σας κόμμα δεν θα είναι στη Βουλή.  

Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Και επειδή το είπε ο κ. Μητρόπουλος σημαίνει κάτι; Ο κ. Μητρόπουλος είναι ένας πολιτικός ο οποίος έχει μια συγκεκριμένη άποψη, μπορεί να προεξοφλεί ότι θέλει εδώ δεν είναι υποθέσεις εργατικού δικαίου είναι υποθέσεις του ελληνικού λαού. Από εκεί και πέρα εμείς για να συνεργαστούμε  έχουμε βάλει κόκκινες γραμμές και προϋποθέσεις συγκεκριμένες, μπορεί να μην αρέσουν στον κ. Μητρόπουλο αυτές οι προϋποθέσεις. Βλέπω ότι υπάρχουνε και εξελίξεις σε σχέση και με άλλα κόμματα κάτι που περνάει στα ψιλά. Υπάρχει ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που αναρτήθηκε για το Ποτάμι και αναφέρεται ο κ. Τσακιράκης, στενός συνεργάτης του κ. Θεοδωράκη, και μιλάει για το Σύνταγμα να καταργηθεί για παράδειγμα η παράγραφος 3 που αναφέρεται στο έθνος. Υπάρχει πρόταση από το Ποτάμι να καταργηθεί η σύνδεση του ελληνισμού με την Ορθοδοξία. Αυτά όλα, οι προτάσεις της παγκοσμιοποίησης έχουν και ορισμένους θιασώτες μες το ΣΥΡΙΖΑ. Εάν αυτοί επιμένουν σε αυτού του είδους τις απόψεις δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ. Εμείς στα θέματα τα εθνικά, στα θέματα που έχουν να κάνουν με την Ορθοδοξία, στα θέματα της εθνικής κυριαρχίας που έχουν  να κάνουν με την ύπαρξη του έθνους κράτους είμαστε  απόλυτοι, έχουμε κόκκινες γραμμές και δεν θα κάνουμε πίσω. Φυσικό είναι σε κάποιους να μην αρέσει.

Ερωτηθείς τι έχει συμβεί με τον κ. Μελά

Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ο κ. Μελάς συμμετείχε επανειλημμένως στις κοινοβουλευτικές ομάδες που ομόφωνα αποφασίσαμε ότι οι ΑΝΕΛ  δεν πρόκειται να στηρίξουμε κανέναν υποψήφιο για την προεδρία της Δημοκρατίας προκειμένου να διευκολύνουμε την κυβέρνηση. Είχε εκφράσει τις επιφυλάξεις του σε σχέση με την πιθανή υποψηφιότητα του κ. Καραμανλή, ο ίδιος ο κ. Καραμανλής έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα είναι υποψήφιος και το θέμα έχει λήξει εκεί. Από εκεί και πέρα είδα κάποιες δηλώσεις στα ΜΜΕ είναι ξεκάθαρο ότι αν κάποιος από τους ΑΝΕΛ αποφασίσει να παραβιάσει την ομόφωνη απόφαση που έχει λάβει η κοινοβουλευτική ομάδα δεν έχει θέση στους ΑΝΕΛ. Ο κ. Μελάς  όμως δεν έχει κάτι τέτοιο διευκρινίσει τουλάχιστον επίσημα σε εμάς.

Χθες οι ανεξάρτητοι βουλευτές είχανε μια σύσκεψη, είδαμε λοιπόν ότι αρκετοί από αυτούς που φύγαν από τους ΑΝΕΛ δεν δήλωσαν ότι δεν θα ψηφίσουν πρόεδρο Δημοκρατίας, η θεωρία λοιπόν των “μαξιλαριών” του κ. Σαμαρά φαίνεται ότι επιβεβαιώνεται.

ΔΗΜ: Αισθάνεστε ότι η περίπτωση Μελά είναι η μοναδική στο κόμμα σας ή μπορεί να υπάρξουν και άλλοι βουλευτές γιατί δημοσιογραφικά η αίσθηση από τις τοποθετήσεις του κ. Μελά χθες και προχθές είναι ότι θα ψηφίσει 

Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Έχω δει τα πάντα, έχω δει βουλευτές να ορκίζονται και να ορκίζουν και τους άλλους συναδέλφους τους  και την επόμενη μέρα να αλλάζουν στάση. Έχω δει το ΣΔΟΕ να μπαίνει σε βουλευτές των ΑΝΕΛ να τους κατάσχει τους λογαριασμούς και να τους κάνει και άδικες επιθέσεις και σε λίγες μέρες να αποχωρούν χωρίς πολιτική αιτία από τους ΑΝΕΛ. Έχω δει εκβιασμούς οι οποίοι είναι εμφανείς και αφανείς. Ότι μέσα και να χρησιμοποιήσουν, όσοι και να μείνουμε θα μείνουμε σταθεροί σε αυτά που υποσχεθήκαμε στον ελληνικό λαό.

Οι ΑΝΕΛ κολωτούμπα δεν πρόκειται να κάνουμε. Εάν μέσω της μεθόδου που χρησιμοποιήθηκε το '65  των αποστασιών, των εξαγορών, των εκβιασμών καταφέρουν να πάρουνε κάποιους βουλευτές αυτό θα είναι κατά παράβαση και της δημοκρατίας και του δικαίου. Ο ελληνικός λαός έδωσε τη δυνατότητα σε πολλούς πολίτες να γίνουν βουλευτές, δεν έχουν δικαίωμα να γίνουν “βρώμικα μαξιλάρια” του συστήματος. Έχουν την υποχρέωση  είτε τη λαϊκή εντολή να τη φέρουν εις πέρας είτε να παραιτηθούν.

ΔΗΜ: Όταν ξεκίνησε το κόμμα σας λέγατε ότι δεν θα κάνετε διαγραφές και ότι οι βουλευτές θα είναι ελεύθεροι να πράττουν κατά συνείδηση, τώρα το ανατρέπετε αυτό είπατε ότι θα τον αποκεφαλίσετε το Μελά

Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εκτός από εκεί που παραβιάζεται η ιδρυτική μας διακήρυξη, το θέμα της διευκόλυνσης μνημονιακής κυβέρνησης περιλαμβάνεται στην ιδρυτική μας διακήρυξη, δεν είναι κάτι που μπορούμε να παραβιάσουμε ή αποτελεί θέμα κατά τη συνείδηση ψήφου.

Για τον κ. Ψυχάρη  

Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Έχω συγκρουστεί πολλές φορές και με τον ίδιο και με τον πατέρα του ως εκδότη βέβαια, με τον κ. Ψυχάρη έχουμε τεράστιες διαφορές είμαστε και στα δικαστήρια οφείλω όμως να πω ότι είχε μια πολύ πιο έντιμη στάση από άλλους. Διαφώνησε και παρατήθηκε και παρέδωσε την έδρα του. Αυτό είναι μια πράξη την οποία θα έπρεπε να την έχουν σκεφτεί και άλλοι.     

Ερωτηθείς αν η περίπτωση του κ. Μελά είναι θέμα συνείδησης ή ότι είναι προϊόν πιέσεων και συναλλαγής το ότι μεταβάλλει τη στάση του

Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν μπορώ να ξέρω καταρχήν αν έχει μεταβάλει στάση, εμάς άλλα μας έχει πει στην κοινοβουλευτική ομάδα. Η δέσμευσή του για ομόφωνη απόφαση για μη διευκόλυνση της κυβέρνησης με την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας είναι δέσμευση την οποία την πήρε δημόσια τώρα το τι θα γίνει θα φανεί στην εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας δεν μπορώ να καταδικάσω τον κ. Μελά εάν δεν δω τι θα ψηφίσει για πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αυτός θα αποφασίσει τι θέλει να κάνει, το  Σαββατοκύριακο έχουμε συνέδριο μπορεί να έρθει να μιλήσει στους συνέδρους αν έχει διαφορετική άποψη αλλά τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ανεξάρτητα από το τι θα κάνει ο κ. Μελάς ή οποιοσδήποτε άλλος οι ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να αλλάξουμε θέση, εμείς έχουμε σταθερές απόψεις, δεν έχουμε κάνει καμία κολωτούμπα θα παραμείνουμε αξιόπιστοι απέναντι στον ελληνικό λαό και την λαϊκή εντολή  την οποία λάβαμε θα την φέρουμε εις πέρας. Θέλω να ζητήσω και από τους βουλευτές που φύγαν από εμάς να αντιληφθούν, ανεξάρτητα με το ότι διαχώρισαν τη θέση τους από εμάς, δεν έχουν δικαίωμα με την ψήφο τους να πάνε δίπλα στη συγκυβέρνηση των μνημονίων και της γερμανικής επικυριαρχίας. Πρέπει είτε να παραδώσουν την έδρα τους,  να παραιτηθούν ή να γυρίσουν και να στηρίξουν την πολιτική αυτή για τη οποία έλαβαν τη λαϊκή εντολή.