Ο Βουλευτής Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Παναγιώτης Μελάς, στην εκπομπή “Πολιτικός Καφές” στους δημοσιογράφους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Σχετικά με την Προεδρία της Δημοκρατίας:

Μελάς: Η κατάσταση της οικονομίας είναι τραγική. Με το δικό μου λοιπόν το μυαλό και βάζοντας πάνω απ όλα τον ελληνικό λαό λέω, πρέπει να μελετήσουμε σε βάθος ποια θα είναι η καλύτερη πορεία για το λαό. Να ψηφιστεί ή όχι Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να πάμε σε εκλογές.

Εαν μου πει κάποιος αλλά με επιβεβαίωση 100% ότι πάμε σε εκλογές, έρχεται μία κυβέρνηση, συγκυβέρνηση όπως θέλετε πέστε τη, δίνει μία ανάσα - ένα χρόνο, ένα 10% - 15% στον ελληνικό λαό. Είμαι σύμφωνος. Εαν όμως δεν το επιβεβαιώνει και αν υπάρχει πιθανότητα – γιατί οι εκλογές φέρνουν πίσω την οικονομία – να πάμε σε χειρότερη πορεία – ποιος συμφωνεί σε αυτό το πράγμα; Εδώ λοιπόν πρέπει να λειτουργούμε με μυαλό και όχι πρόχειρα. Και σας έχω ξαναπει πρέπει να αφήσουμε τα κόμματα, τα πρόσωπα και τις καρέκλες και να βάλουμε πάνω απ όλα τον ελληνικό λαό.

Επειδή οι δημοσιογράφοι τα αλλοιώνουν και τα πάνε όπου θέλουν – είμαι 50% να ψηφίσω και 50% να μη ψηφίσω. Αρα, λοιπόν είμαι σε ένα προβληματισμό, θα μελετήσω την κατάσταση, να δω πως πάει η χώρα και να αποφασίσω.

Αναφορικά με τις δηλώσεις Καμμένου:

Π. Μελάς: Εγώ λειτουργώ ναι μεν τι λέει ο Καμμένος, ως Πρόεδρος του Κόμματος – τι λέει το κόμμα – αλλά λειτουργώ και με το δικό μου το μυαλό – όταν καταψήφισα το μνημόνιο – δεν συνεννοήθηκα με κανέναν.

Απόφαση της κοινοβουλευτικής ομάδας δεν υπήρξε. Ηρθαν εκεί, να υπογράψουμε ένα χαρτί ότι όλοι θα ψηφίσουμε Πρόεδρο Δημοκρατίας. Και εγώ και άλλοι και ο Δημαράς δηλαδή – όχι δεν ψηφίζουμε – και δεν υπογράψαμε. Είπαν θα βγάλουμε μία ανακοίνωση … άλλο οι ανακοινώσεις έτσι και άλλο οι υπογραφές.

Δημ: Δεν υπήρχε ομόφωνη απόφαση δηλαδή; Δεν έπεσαν υπογραφές ομόφωνα;

Π. Μελάς: Δεν έπεσε καμμία υπογραφή.

Δημ: Αυτό είναι άλλο όμως από αυτό που λέει ο Καμμένος.

Π. Μελάς: Εγώ σου λέω δεν έπεσε καμμία υπογραφή. Τους είπα ότι δεν μπορώ να υπογράψω τώρα. Αλλο τι θέλει να κάνει το κόμμα τώρα. Το λέω ξεκάθαρα ότι θα αποφασίσω ότι είναι καλό για τον ελληνικό λαό. Αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ και πει ναι, εγώ υπογράφω και με ευθύνη δική μου θα δώσω μία ανάσα στο λαό – βεβαίως δεν έχω καμμία αντίρρηση. Εγώ βάζω πάνω απ όλα το λαό.

Ερωτηθείς για το πώς γίνεται ο ίδιος να συνεργαστεί με τον κ. Λαφαζάνη

Π. Μελάς: Πάνω από κόμματα, βάζω τον ελληνικό λαό. Εαν λοιπόν μου εγγυηθούν και με το ΣΥΡΙΖΑ ακόμη – που δεν έχω καμμία σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ ακόμη – Συριζαίος δεν ήμουν ποτέ και αριστερός αλλά αν ήξερα ότι θα δώσει μία ουσιαστική ανάσα αλλά ουσιαστική όμως στο λαό – όχι λεκτική σε έναν χρόνο, όπως είπα 10-15% δεν με ενδιαφέρει να πάω και μετά ΣΥΡΙΖΑ για το καλό του λαού. Αν όμως δεν το κάνει και γίνουν αντιδράσεις και αν υπάρχουν διαφωνίες, ξαναπάμε σε εκλογές και οδηγηθεί η Ελλάδα στο γκρεμό, τότε διαφωνώ. Είχα πει μόνο αν είναι ο Καραμανλής θα τον ψηφίσω αλλά δεν κατεβαίνει.

Δημ: Ο Δημαράς υπέγραψε;

Π. Μελάς: Κανείς δεν υπέγραψε. Κανείς.

Δημ: Φοβάστε τον πολιτικό αποκεφαλισμό;

Π. Μελάς: Οι λέξεις είναι απαράδεκτες. Λέω ξεκάθαρα εγώ λειτουργώ για το λαό. Αυτό βάζω πάνω απ όλα.

Δημ: Δήλωσε ο κ. Καμμένος στον Νίκο Ευαγγελάτο ότι ο κ. Ψυχάρης – με τον οποίο έχει πάρα πολλές διαφωνίες – επέδειξε μία έντιμη στάση σε σχέση με τους υπόλοιπους βουλευτές που έχουν παραιτηθεί από τα κομματά τους, παραδίδοντας την έδρα του. Στην περίπτωση που εσείς διαφωνείτε με τη γραμμή του κόμματος, στην περίπτωση που θα ψηφίσετε Πρόεδρο Δημοκρατίας να παραδώσετε την έδρα. Τί θα κάνετε;

Π. Μελάς: Γιατί οι άλλοι που έφυγαν την παρέδωσαν; Οι άλλοι που έφυγαν από τους Ανεξάρτητους Ελληνες την παρέδωσαν;

Πριν 8 μήνες που είχε βγει δημοσκόπηση στον Πειραιά και έπαιρνε 11.9% η ΝΔ, 11.9% παίρναμε και εμείς. Με παίρνει ο Πάνος Καμμένος και μου λέει Τάκη συγχαρητήρια που παίρνουμε τόσο πολύ στον Πειραιά. Λοιπόν, εγώ τις ψήφους από πού τις πήρα; Για μένα δεν θα έπρεπε να υπάρχει διάσταση απόψεων. Για εμένα θα έπρεπε να υπάρχει σοβαρά να μελετήσουμε τα πράγματα σε βάθος, να δούμε τι λέει ο ένας και τι λέει ο άλλος δηλαδή και ο ΣΥΡΙΖΑ και αν πραγματικά μας επιβεβαίωναν την καλύτερη πορεία του λαού δεν έχω καμμία αντίρρηση αλλά δεν μπορείς να λειτουργείς έτσι μόνο χωρίς να κοιτάς το λαό.

Δημ: Ο Καμμένος όμως λέει άλλα… Λέει όποιος φεύγει, τα παίρνει. Οτι τα παίρνουν όλοι.

Π. Μελάς: Οποιος λέει κάτι τέτοιο, εγώ θα του κάνω μήνυση. Το λέω δημόσια. Οποιος πει κάτι τέτοιο θα του κάνω μήνυση! Εγώ δεν έχω ασχοληθεί με τέτοιες βρωμιές και με τα αρπαχτικά – εχω πει 100 φορές να ελεγχθούν όλα τα μαύρα λεφτά. Αυτοί που τα παίρνουν έχουν ένα σωρό εκατομμύρια μαύρα λεφτά. Εγώ δεν έχω ούτε ένα ευρώ, μαύρα χρήματα.