Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κος Παναγιώτης Μελάς, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Παραφιλολογίες” και στο δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

Ερωτηθείς ποιοι είναι οι άλλοι βουλευτές των ΑΝΕΛ που έχουν τις ίδιες απόψεις με αυτόν

Π.ΜΕΛΑΣ: Δεν θέλω να ασχοληθώ με αυτό το θέμα απλώς είχαμε κάνει κάποια συζήτηση στην Βουλή  και είχα δει ότι πράγματι και αυτοί είναι μετά  όμως επειδή ο κ. Καμμένος ήταν απόλυτος δεν μίλησε κανένας. Δεν ξέρω τι θα κάνουν, εγώ πιστεύω ότι έχουν πιεστεί και έτσι δεν θα ψηφίσουν για εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.

Ερωτηθείς αν έχει πάρει την απόφαση να ψηφίσει για πρόεδρο της Δημοκρατίας

Π.ΜΕΛΑΣ: Δεν έχω αποφασίσει ακόμη, μπορώ να πω 50% ναι και 50% όχι και αυτό γιατί η εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας δεν είναι μια απλή ψήφιση, είναι ψήφιση η οποία θα επηρεάσει την κατάσταση του ελληνικού λαού. Σήμερα ο ελληνικός λαός βρίσκεται σε μια εξαθλίωση, βρίσκεται στην εντατική, δεν θα πρέπει λοιπόν να βάλουμε πάνω από όλα τον ελληνικό λαό και να δούμε τι είναι καλύτερο να ψηφίσουμε για πρόεδρο της Δημοκρατίας και να μην γίνουνε εκλογές  ή να μην ψηφίσουμε και να πάμε σε εκλογές; Εάν ήξερα ότι δεν ψηφίζουμε πρόεδρο της Δημοκρατίας και ερχόταν μια κυβέρνηση και έδινε μια ανάσα, έστω και μικρή ένα 10%-15% σε ένα χρόνο μέσα, στους πολίτες θα ήμουνα σύμφωνος. Αλλά εάν  δεν μπορέσει να γίνει κυβέρνηση, διαφωνήσει με τα άλλα κόμματα και ξαναπάμε σε εκλογές, με δεδομένο μάλιστα ότι οι εκλογές φέρνουνε και πίσω την οικονομία και ο ελληνικός λαός πάει σε χειρότερο δρόμο  ποιος θα μας πει ότι καλώς κάνατε και δεν ψηφίσατε.  

Για τη δήλωση του κ. Καμμένου ότι κάποιοι επέλεξαν να γίνουν “βρώμικα μαξιλάρια”

Π.ΜΕΛΑΣ: Αυτές οι εκφράσεις είναι απαράδεκτες και πρέπει να τις πάρει πίσω, τέτοιες εκφράσεις δεν επιτρέπονται να λέγονται.

Εγώ στο κίνημα των ΑΝΕΛ μπήκα για να συμβάλλω όσο το δυνατόν περισσότερο για το καλό του λαού δεν μπήκα ούτε για καρέκλα ούτε για τίποτα άλλο. Εγώ καταψήφισα το μνημόνιο και είμαι αντιμνημονιακός και έχω πει ότι ό,τι είναι για καλό του ελληνικού λαού θα το ψηφίσω ότι είναι για κακό του λαού θα το καταψηφίσω. Ο βουλευτής ψηφίζει κατά συνείδηση και πρέπει να λειτουργεί και με το δικό του το μυαλό. Εγώ είπα στην κοινοβουλευτική ομάδα ότι δεν έχω αποφασίσει, είμαι σε δίλημμα, θα μελετήσω την όλη κατάσταση και από εκεί και πέρα θα αποφασίσω εάν ψηφίσω ή δεν ψηφίσω πρόεδρο της Δημοκρατίας.   

Ερωτηθείς αν θα πάει στο συνέδριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Π.ΜΕΛΑΣ: Έχω σκοπό να πάω στο συνέδριο. Δεν αισθάνομαι ότι είμαι εκτός του κόμματος αλλά πάνω από πρόσωπα, κόμματα και καρέκλες βάζω τον ελληνικό λαό.