Το καμπανάκι του κινδύνου για την επιδημιολογική πορεία του κοροναϊού στη χώρα μας έκρουσε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών- Πειραιώς Ματίνα Παγώνη.
Η κ. Παγώνη τόνισε ότι «τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά και αν συνεχίσουμε να μην παίρνουμε μέτρα κινδυνεύουν να γίνουν μη αναστρέψιμα».

Την ίδια στιγμή η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ έκανε έκκληση στους νέους να είναι προσεκτικοί καθώς οι περισσότεροι είναι ασυμπτωματικοί, μεταδίδουν τον ιό, η ιχνηλάτηση είναι δύσκολη και η διασπορά μεγάλη.

Για το άνοιγμα των σχολείων δήλωσε ότι «πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα ισχύουν στο τέλος του Αυγούστου», ενώ τόνισε ότι «τα παιδιά πρέπει να γυρίσουν στα σχολεία φορώντας απαραιτήτως μάσκες».

Για τη λήψη επιπλέον μέτρων, σημείωσε ότι «τοπικά lockdown αν χρειαστεί θα γίνουν και δεν μπορεί κανένας να το αμφισβητεί».

«Είναι θέμα της ζωή ς και της υγείας μας και αυτό είναι που έχει προτεραιότητα», υπογράμμισε η ίδια.

Παράλληλα η κ. Παγώνη επισήμανε ότι «πρέπει να σταματήσουν οι συναθροίσεις στις πλατείες και στις παραλίες». Εκτός, όπως είπε, «αν πάει κρατώντας αποστάσεις και φορώντας μάσκα».

«Δεν θα πάνε καλά τα πράγρα αν συνεχίσουμε έτσι», τόνισε.