Νύχτα κόλασης στη Μυτιλήνη ήταν αυτή της Τρίτης καθώς πυρκαγιά που ξέσπασε αργά το βράδυ στο ΚΥΤ Μόριας έχει καταστρέψει σχεδόν στο σύνολο του τον καταυλισμό ενώ χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες έχουν διαφύγει προς τα γύρω βουνά.

«Η δομή έχει καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς, 12.500 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στους δρόμους ενώ ανάμεσα τους βρίσκονται και φορείς του κοροναϊού» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ''Secret'' με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης.

Με αφορμή την πυρκαγιά στο ΚΥΤ της Μόρια ο κ. Μουτζούρης είπε: 

«Το ΚΥΤ της Μόριας είναι σχεδόν ολικά κατεστραμμένο από την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες η οποία πυρκαγιά ξέσπασε σε συνέχεια της ανακοινώσεως ότι έχουνε βρεθεί μέχρι εκείνη τη στιγμή 35 φορείς του κορονοϊού εντός του στρατοπέδου και εκκρεμούσε η ανακοίνωση και από άλλα τεστ. Υπήρξαν κάποιοι διαπληκτισμοί, πετροπόλεμοι, κάποιες προσπάθειες απομονώσεων των κρουσμάτων με αποτέλεσμα να έχουμε αυτή την καταστροφική πυρκαγιά».

Και συμπλήρωσε «Καθημερινά υπάρχει ένταση στη Μόρια πολύ περισσότερο τώρα με τον κορονοϊό και τα κρούσματα. Το γεγονός είναι ότι αυτή τη στιγμή έχουμε 12.500 μετανάστες στο δρόμο γύρω από το κατεστραμμένο ΚΥΤ. Οι δομές εκεί είναι πρόχειρες, ήταν κάτι καταλύματα από πρόχειρα έως κάποιοι ψευτο-οικίσκοι ήταν εύκολο να καούνε και ήταν αξιοπερίεργο ότι δεν είχε συμβεί νωρίτερα»

«Το γεγονός είναι ότι οι άνθρωποι είναι στο δρόμο και το χειρότερο είναι ότι εξ αυτών κάποιοι, 35 μέχρι χθες το απόγευμα, είναι 
και φορείς του ιού και αυτοί κυκλοφορούν τώρα μεταξύ τους, διαδίδεται ο ιός. Είναι δύσκολη η κατάσταση. Υπήρχαν συνήθεις εξεγέρσεις όμως αυτή τη στιγμή ήταν ο επιβαρυντικός παράγων των κρουσμάτων και της απομόνοσης που έπρεπε να επικρατήσουν για αυτούς» τόνισε ο περιφερειάρχης. 

« Είχαν ενισχυθεί οι αστυνομικές δυνάμεις τον τελευταίο καιρό, είχαν έρθει καινούργιοι συνοριοφύλακες 240 τη Λέσβο, ερχόταν και ενισχύσεις από την Αθήνα αλλά όσες δυνάμεις και αν υπάρχουν ο αριθμός των ανθρώπων αυτών, οι οποίοι είναι και εξαγριωμένοι, είναι πολύ μεγάλος» είπε τέλος.