«Στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας η Ελλάδα απαντά με τις διεθνείς συμμαχίες», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας σημείωσε πως «η μοναδική διαφορά με την Τουρκία είναι οι θαλάσσιες ζώνες, που έχει να κάνει με την υφαλοκρηπίδα και τις ΑΟΖ».

Σε ότι αφορά την σημερινή συνάντηση Μητσοτάκη – Μακρόν, υπογράμμισε πως «αναμένουμε μια συμφωνία που θα επισφραγίσει τις καλές σχέσεις των δύο χωρών».


Αναφορικά με το μεταναστευτικό, επισήμανε πως «τους τελευταίους μήνες έχουν μειωθεί κατά 90% οι μεταναστευτικές ροές».

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι απομακρύνθηκαν από τη Μόρια 13.500 άτομα ενώ, τόνισε πως «έχουν επιταχυνθεί οι διαδικασίες ασύλου».

Ακόμη υπογράμμισε πως «η άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος στη Μόρια είναι στέγαση, σίτιση και προστασία και στη συνέχεια κατασκευή κλειστής δομής».

Παράλληλα ανέφερε πως «προχωρούν οι έρευνες για τη φωτιά στη Μόρια ενώ στο νησί μεταβαίνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης».

Για το άνοιγμα των σχολείων, επανέλαβε πως «όσα παιδιά δεν φορούν μάσκα θα παίρνουν απουσία».

Εν κατακλείδι δήλωσε πως «το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών».