«Υπήρξε μια σοβαρή αστοχία στην χθεσινή συζήτηση για την άρση της ασυλία του Παύλου Πολάκη», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο κ. Γεραπετρίτης προανήγγειλε ότι θα ληφθούν μέτρα ώστε να υπάρξει καλύτερη εικόνα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

Για τη φωτιά στον καταυλισμό της Μόριας έκανε λόγο «για συντονισμένη δολιοφθορά εκ των έσω» ενώ υπογράμμισε ότι «ελέγχονται όλα τα ζητήματα όπως και περιφερειακές ΜΚΟ».

Παράλληλα σημείωσε ότι γίνεται «σοβαρή προσπάθεια για τη σίτιση και στέγαση μεταναστών και προσφύγων», τονίζοντας ότι «θα υπάρξει ευρεία δειγματοληψία για κοροναϊό σε επίπεδο προσφύγων και κατοίκων».

Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε πως «η κυβέρνηση επιχείρησε να δημιουργήσει κλειστές δομές» ενώ έκανε την αυτοκριτική του επειδή η κυβέρνηση δεν επέμεινε.

Την ίδια στιγμή ο ίδιος επισήμανε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης «να υλοποιήσει τα σχέδια της για δομές σε απομονωμένες περιοχές».

Ακόμη ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε πως «έχει μειωθεί στο μισό ο πληθυσμός στο ΚΥΤ της Μόριας».

Αναφορικά με την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, σημείωσε πως το μήνυμα που βγαίνει από την χθεσινή ευρωμεσογειακή διάσκεψη στην Κορσική είναι «θέλουμε τη μεσόγειο μια θάλασσα ειρήνης».

«Η Τουρκία ή θα πρέπει να σταματήσει τις προκλήσεις ή θα επιβληθούν κυρώσεις εναντίον της γειτονικής χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπρόσθετα ξεκαθάρισε ότι «υπάρχει πληρέστατη ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων για τα τεκταινόμενα στην εξωτερική πολιτική της χώρας».

Ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε πως προφανώς «υπήρχαν συζητήσεις με την Τουρκία αν μπορούμε να πάμε σε διευθέτηση τεχνικών ζητημάτων» ενώ είπε πως «δεν υπήρξε καμία συμφωνία».

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι «δεν θα εισέλθει κανείς στα χωρικά μας ύδατα», τονίζοντας ότι «οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να διαχειριστούν μια τέτοια κρίση».