Ο βουλευτής της ΝΔ,  κος Ιορδάνης Τζαμτζής, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Πολιτικός Καφές” με τους δημοσιογράφους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

Με αφορμή την ομιλία του για τα 40 χρόνια της ΝΔ

Ι.ΤΖΑΜΤΖΗΣ: Αυτό που τόνισα είναι ότι στη δική μας παράταξη δεν έχουμε να δείξουμε ανθρώπους οι οποίοι έκλεψαν το κράτος αντίθετα στο ΠΑΣΟΚ έχουμε να δείξουμε και αυτοί πηγαίνουν στη Δικαιοσύνη σιγά-σιγά. Αυτό που τόνισα ήταν ότι η συρρίκνωση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ  επειδή πολλές φορές λέγεται ότι οφείλεται στο ότι ψήφισαν το μνημόνιο και ότι ενώ έσωσαν την  Ελλάδα πέφτουν τα ποσοστά τους, αυτό που έχω να πω είναι ότι οφείλεται περισσότερο στα σκάνδαλα τα οποία είναι γνωστά σε όλους.  Αυτό που τόνισα στην ομιλία μου είναι ότι δεν θέλαμε αυτή τη συγκυβέρνηση, υποχρεωθήκαμε να κάνουμε αυτή την συγκυβέρνηση για να σώσουμε την Ελλάδα. 

Δεν χαρακτήρισα όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ κλέφτες και απατεώνες αυτό που θέλω να τονίσω όμως είναι ότι υποχρεωθήκαμε για το καλό της χώρας να κάνουμε συγκυβέρνηση άσχετα αν την θέλαμε. Δεν την θέλαμε αλλά την κάναμε για να σωθεί η χώρα και συνεχίσουμε αυτή τη στιγμή γιατί πρέπει να σωθεί η χώρα από την χρεωκοπία, πρέπει να βγει από τα μνημόνια, πρέπει να μπει η χώρα σε μια φάση ανάπτυξης.        

Κάθε ένας που έχει κάνει κάτι να πάει στη Δικαιοσύνη και είμαι βέβαιος ότι η Δικαιοσύνη όποιον έχει κάνει κάτι θα τον οδηγήσει εκεί που πρέπει. Η παράταξη της ΝΔ πάντοτε στα δύσκολα έβαζε πάντοτε πάνω από όλα το συμφέρον της χώρας διότι έπρεπε η χώρα να κυβερνηθεί, έπρεπε η χώρα να γλιτώσει από τα δύσκολα.

Εμείς πληρώνουμε τη συγκυβέρνηση με απώλεια ψήφων πολλών δικών μας ανθρώπων οι οποίοι δεν μας το συγχωρούν αλλά παρόλα αυτά αυτό το οποίο έχουμε και είχαμε ως στόχο από την πρώτη στιγμή ήταν να σώσουμε την χώρα από την χρεοκοπία γιατί πάνω από τα κόμματα μπαίνει η Ελλάδα.