Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κος Αλέξης Μητρόπουλος, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “901 Κεντροαριστερά στα FM” με το δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

Για την μη αξιοποίησή του στο νέο κυβερνητικό σχήμα

 

Α.ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Για μένα ο στόχος  δεν ήταν ο υπουργικός θώκος αλλά με παίρνει απλός κόσμος και με ρωτάει και δεν ξέρω τι να πω διότι δεν μπορεί να καταλάβει ο απλός κόσμος ότι ο στόχος ενός πολιτικού δεν είναι η υπουργοποίηση αλλά να είναι στο πλευρό του καθημερινά.

 

ΔΗΜ: Επικοινώνησε μαζί σας ο κ.Τσίπρας να σας εξηγήσει το γιατί ;

 

Α.ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Και εγώ προσωπικά δεν ενδιαφέρθηκα αλλά και ο κ. Πρωθυπουργός είχε άλλα μείζονα καθήκοντα, ούτε έχω κάποιο παράπονο ή στενοχώρια υπό αυτή την έννοια θα συνεχίσουμε  τον ίδιο αγώνα και βεβαίως θα κοιτάξω να συνδράμω τους υπουργούς κυρίως στους τομείς μου και τον κ. Σκουρλέτη και τον κ. Βούτση. Θα συνδράμω διότι ο στόχος είναι να πετύχει η κυβέρνηση, να αποδομιθεί το μνημόνιο όπως το έχουμε υποσχεθεί.

Και εδώ να τελειώσει η πολιτική μου ζωή δεν θα ήμουνα και στεναχωρημένος, δεν είναι ο σκοπός ενός πολιτικού να υπουργοποιηθεί. Θα συνεχίσω να μάχομαι όσο ο λαός με τιμά έτσι με σεμνότητα, καθαρότητα και πάντα στο πλευρό του πολίτη.

 

Για την συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ  με τους ΑΝΕΛ    

 

Α.ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Οι συνεργασίες πρέπει να ευδοκιμήσουν, σε κάθε περίπτωση εγώ εύχομαι όπως επετεύχθη αυτή η συνεργασία να ευδοκιμήσει για το καλό της πατρίδας. Όποια και αν ήταν παλιότερα η δογματική μου και την έχω εκφράσει στα βιβλία μου, είχα δογματικά επιφυλαχθεί για την συνεργασία με συντηρητικά πολιτικά σχήματα τώρα εύχομαι μόνο να επιτύχει αυτό το σχήμα γιατί πιστεύω ότι υπάρχουν αρχές  στις οποίες στηρίχθηκε ο πρόεδρός μας και να είναι συνεπής ο άλλος κυβερνητικός εταίρος για να φύγει μπροστά η Ελλάδα και να τεθεί το ελληνικό ζήτημα.  Θα δώσω τις δυνάμεις μου για να επιτύχει αυτό το σχήμα  

 

Ερωτηθείς ποιες θα είναι οι πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης

 

Α.ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ.: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να απομακρυνθεί από τις βασικές δεσμεύσεις για την υλοποίηση του πακέτου Θεσσαλονίκης άρα λοιπόν γνωρίζω ότι και ο κ. Σκουρλέτης και ο κ. Στρατούλης και άλλοι υπουργοί απερίφραστα τάχτηκαν υπέρ της υλοποίησης και μάλιστα άμεσης των πρώτων πολιτικών που έχει να κάνει με την επαναφορά του κατώτατου, με την επαναφορά της 13ης σύνταξης και βεβαίως για την αποκατάσταση αδικιών. Θα είναι μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ότι είπαν σήμερα οι υπουργοί μας και καλώς τα είπαν για να στείλουν μήνυμα ηχηρό στους δανειστές, καλό είναι να δούμε και σε τι θα καταλήξουν και με τους δανειστές. Επειδή τα περισσότερα μέτρα είναι δομικές μνημονιακές υποχρεώσεις. Αν ψηφιστούν που εγώ θα δώσω μάχη να ψηφιστούν, θα είναι η πρώτη ήττα της μνημονιακής πολιτικής και της Τροκανής πολιτικής.   

 

Ερωτηθείς αν συμφωνεί να είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ  πρόεδρος της δημοκρατίας ένα πρόσωπο από τον ευρύτερο χώρο της Κεντροδεξιάς

 

Α.ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Θεωρώ ότι έχει την δύναμη και την ισχύ ο πρόεδρος μας και η κυβέρνηση να προτείνουν και να αναδειχθεί πρόεδρος από την κεντροαριστερά.