Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κος Γιάννης Μπαλάφας, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “901 Κεντροαριστερά στα FM” με το  δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

Με αφορμή την θετική αντιμετώπιση της εικόνας που παρουσιάζει η κυβέρνηση

 

Γ.ΜΠΑΛΑΦΑΣ: Ότι αντιμετωπίζεται θετικά είναι γεγονός, απλώς ακούνε από πρώτο χέρι αυτά που λέγαμε πάρα πολύ καιρό. Ας λένε ότι τα κακά παιδιά γίναν ρεαλιστές και ας μπουν σε μια λογική έντιμου συμβιβασμού να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση  ώστε να πάρει την ανάσα η χώρα και να δούμε τι θα κάνουμε. Οι ίδιοι που μας λέγανε ότι είμαστε σχεδόν τρομοκράτες πριν από λίγες μέρες τώρα ανακαλύπτουν ότι είμαστε ρεαλιστές ενώ εμείς λέμε τα ίδια πράγματα. Χαλάλι αν είναι για το καλό της χώρας δεν πειράζει.

 

Για το  χρέος

 

Γ.ΜΠΑΛΑΦΑΣ: Προεκλογικά μιλούσαμε για απομείωση του χρέος το ίδιο λέμε και τώρα. Οι μέθοδοι που μπορεί να γίνει αυτή η απομείωση ποικίλουν, η πολιτική απόφαση όμως μένει ίδια. Το χρέος πρέπει να απομειωθεί, να γίνει εξυπηρετήσιμο για να μπορεί η χώρα να φυσιολογικοποιηθεί οικονομικά.

 

Ερωτηθείς αν οι θέσεις που παρουσιάζει η κυβέρνηση έχουν ουσιαστικές διαφορές από αυτά που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση     

 

Γ.ΜΠΑΛΑΦΑΣ: Ο ήλιος με το φεγγάρι. Αυτό το λέει ο κόσμος όλος , το λένε οι ψηφοφόροι “επιτέλους μια κυβέρνηση που μας γεμίζει με περηφάνια”. Που ανακτά βήμα-βήμα την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού.

Ανέκτησε ο λαός ένα ποσοστό της περηφάνιας του και της αξιοπρέπειας του που του την είχανε καταρρακώσει οι διάφοροι ...

Έχει αναθαρρήσει ο κόσμος, ναι είναι δύσκολα αλλά θα δούμε τι θα κάνουμε.

 

Για την δήλωση του κ.Τσίπρα για την διαφθορά

 

Γ.ΜΠΑΛΑΦΑΣ: Η διαφθορά ή η διαπλοκή να μην είναι αιτία για να κάνεις τα χατίρια των ξένων, η διαφθορά ή η διαπλοκή να είναι ένα πράγμα που θα το χτυπήσεις κατακέφαλα αυτό είναι το πρόβλημα . Φυσικά υπάρχει στη χώρα μας διαφθορά και διαπλοκή και στις προμήθειες και στα εξοπλιστικά, υπάρχει διαπλοκή σε πολλά επίπεδα το θέμα δεν είναι να την κοιτάς ή να την τρέφεις το θέμα  είναι τι κάνεις.