Ο βουλευτής τοτυ ΣΥΡΙΖΑ, κος Γιάννης Μπαλάφας, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “901 Κεντροαριστερά στα FM” με το  δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

Για τις διαπραγμάτευσεις

 

Γ.ΜΠΑΛΑΦΑΣ: Η κυβέρνηση επιδιώκει μια συμφωνία αλλά μια συμφωνία που στοιχειωδώς να σέβεται το αποτέλεσμα των εκλογών και στοιχειωδώς να καταλαβαίνει ότι μια κυβέρνηση που βγήκε με σημαία το “μνημόνιο τέλος” δεν μπορεί ένα μνημόνιο που είναι λάθος, αδιέξοδο, αναποτελεσματικό και όλοι το φτύνουν να ζητήσει παράταση του μνημονίου. 

Το ζήτημα της ρύθμισης, μιας συμφωνίας δεν είναι ζήτημα 3 το λάδι 3 το ξύδι τόσο το λαδόξιδο δηλαδή κάθονται οι άλλοι με τα μολύβια και σημειώνουν. Η λύση είναι πολιτική προφανώς πρέπει να υπάρξουν κάποιες ρυθμίσεις που θα μεταφέρουν τα ομόλογα, θα τα διευκολύνουν κλπ φυσικά αυτό είναι δεδομένο το τεχνικό μέρος αλλά υπάρχει πολιτική βούληση από την άλλη πλευρά να υπάρξει συμφωνία όπως υπάρχει από εμάς; Όπως εγώ δεν προσέρχομαι να λέω 100% τα δικά και τα κεφάλια μέσα και άμα σας αρέσει  άλλο και η πλευρά Σόιμπλε γιατί περί αυτού πρόκειται πλέον  είναι αν και αυτός σκέφτεται έτσι. Αν ο Σοιμπλε σκέφτεται ότι θα γονατίσω τους Έλληνες, οι Έλληνες πλέον σηκωθήκανε και δεν πρόκειται να ξαναγονατίσουν.

 

Για το ότι η Ελλάδα δεν έχει κανέναν σύμμαχό

 

Γ.ΜΠΑΛΑΦΑΣ: Δεν συμφωνώ στην Σύνοδο Κορυφής φάνηκε ότι δεν είναι έτσι, ο Ρέντσι μίλησε σαφώς υπέρ των δίκαιων αιτημάτων της ελληνικής κυβέρνησης μένω μόνο σε αυτόν γιατί και άλλοι τοποθετήθηκαν ανάλογα  

Αν μου φωτογραφίζετε το χθεσινό Εurogroup συμφωνούμε ότι είναι η λογική Σόιμπλε που λέει “ή θα γονατίσετε ή θα γίνει γης μαδιάμ”.

Αλλά αν ο Σοιμπλέ πιστεύει ότι  ο ελληνικός λαός θα σβήσει μονοκοντυλιά αυτά που ψήφισε αυτό δεν υπάρχει περίπτωση.

Όμως εγώ νομίζω ότι δεν θα γίνει αυτό, τελικά θα επικρατήσει η λογική που λέει ότι έχουν κάνει οι Έλληνες δύο βήματα πίσω να κάνουμε και εμείς άλλο ενάμιση ή άλλο ένα.

Παράταση πάντως ενός προγράμματος το οποίο είναι δεδομένο ότι είναι καταστροφή αυτό δεν μπορείς να το κάνεις. Είναι παράλογο που το ζητάνε.  

 

Ερωτηθείς αν υπάρχει σκέψη αν τα πράγματα φτάσουν σε οριακό σημείο να διεξαχθεί δημοψήφισμα ή ακόμα και προσφυγή στις κάλπες

 

Γ.ΜΠΑΛΑΦΑΣ: Επιλογή μας δεν είναι τίποτα από όλα αυτά. Θα το παλέψουμε μέχρι τελευταίο δευτερόλεπτο γιατί έχουμε το δίκιο και τον κόσμο με το μέρος μας. Η λογική είναι αυτό που είπε ο πρόεδρος  στην ομιλία του στη Βουλή μια κοινά αποδεκτή λύση, win-win, όλοι να κερδίσουν και πρώτα από όλα η ενωμένη Ευρώπη.

 

Ερωτηθείς γιατί ο πρωθυπουργός αρνείται να κάνει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

 

Γ.ΜΠΑΛΑΦΑΣ: Αυτό δεν αποκλείεται, δεν ξέρω τον προγραμματισμό αλλά αυτό και θα γίνει την κατάλληλη στιγμή και δεν αποκλείεται.