Ο Βουλευτής της ΝΔ, κος Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην έκτακτη εκπομπή “Ζούμε αληθινά” και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Γιαγτζόγλου 

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι χρειάζεται ανασχηματισμός στην κυβέρνηση λόγω κάποιων δυσλειτουργιών που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα

Κ.ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Πιστεύω ότι το κυβερνητικό έργο πρέπει να επιταχυνθεί, οι πολίτες πρέπει να αντιληφθούν όσο γρηγορότερα γίνεται τις θετικές αλλαγές οι οποίες γίνονται και που τους ελαφρύνουν από φορολογικά βάρη, από ληξιπρόθεσμα και κόκκινα δάνεια. Γιατί κακά τα ψέματα το μήνυμα των ευρωεκλογών ήταν αυτό, έτσι το είχαμε διαβάσει και έτσι το είχαμε αποδεχθεί ότι δηλαδή πρέπει να προχωρήσουμε σε ελαφρύνσεις.  Η αγωνία μου είναι λοιπόν να πάνε τα πράγματα γρήγορα και σωστά, τα πρόσωπα δεν αφορούν εμένα αφορούν τον πρωθυπουργό.

Ο κόσμος μερικές φορές διαμαρτύρεται γιατί βλέπει είτε περίεργες συμπεριφορές είτε χαμηλές αποδόσεις, δεν έχει κάτι με μένα ή τον άλλο. Θεωρώ ότι ο πολίτης μέσα από την κρίση έχει αλλάξει και τον τρόπο που σκέπτεται,  απαιτεί από την κυβέρνηση να αποδώσει στους στόχους τους οποίους η ίδια βάζει όχι κάτι παραπάνω ούτε όμως και κάτι λιγότερο. 

Ερωτηθείς σε ποιους τομείς πιστεύει ότι υστερεί το κυβερνητικό έργο

Κ.ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Πρέπει να παραδεχτούμε ότι η ελάφρυνση καθυστέρησε και οι διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ, το θέμα των δόσεων των ληξιπρόθεσμων που εξαγγέλθηκε από τον πρωθυπουργό στην ΔΕΘ τελείωσε δύο μήνες μετά με μεγάλη αγωνία των πολιτών και τα κόκκινα δάνεια πιστεύω ότι πρέπει να τελειώσουν μέσα στο μήνα, ξέρω ότι ο κ.  Δένδιας κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια για  αυτό, για να μπορούμε ευπρόσωποι να βγούμε στην κοινωνία να πούμε πράγματα. 

Από εκεί και πέρα νομίζω ότι πλέον απομένει το σχέδιο της ανάπτυξης  το οποίο πρέπει να είναι σωστά δομημένο, να το αποδώσουμε στην κοινωνία να ξέρει ο πολίτης που πρέπει να απευθυνθεί, τι ελπίζει ότι πρέπει να κάνει, από που να γαντζωθεί και που πρέπει να κοιτάει. Αυτά είναι τα ζητήματα που πρέπει να προχωρήσουν. Η γραφειοκρατία θεωρώ ότι μειώνεται και αυτή και εκεί θέλει επιτάχυνση γενικώς η χώρα πρέπει να τρέξει.

Φεύγουμε από το μνημόνιο άρα επομένως αυτά που καταναγκαστικά έπρεπε να κάνουμε  ίσως γιατί έπρεπε , ίσως γιατί τ' αρνούμασταν ίσως γιατί μας υποχρέωσαν δεν έχει σημασία, φεύγουμε και μπαίνουμε στην πραγματική πολιτική.

ΔΗΜ: Το “φεύγουμε από το μνημόνιο” δεν είναι μεγάλη κουβέντα; Είδατε τι συνέβη τις προηγούμενες ημέρες και με το θέμα των αγορών , είμαστε έτοιμοι ενώ τονίστηκε από παντού ότι η κυβέρνηση βιάστηκε να πει ίσως κάτι παραπάνω από αυτό που ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει

Κ.ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Η πολιτική έτσι είναι, είναι λίγο μπρος λίγο πίσω αυτό  που μετράει όμως είναι  το αποτέλεσμα.

ΔΗΜ.: Η πολιτική όμως είναι και χάραξη στρατηγικής και πορείας.

Κ.ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ : Μια χαρά πάει η στρατηγική εγώ βλέπω ότι αυτά που έχει πει ο πρωθυπουργός και οι οικονομικοί υπουργοί ότι δηλαδή η τελευταία κρίση της Τρόικας είναι τώρα , ότι η τελευταία δόση που θα πάρουμε είναι το Δεκέμβρη , ότι από 01/01 δεν θα έχουμε Τρόικα και μνημόνιο ότι βεβαίως έχουμε την  υποχρέωση να ακολουθήσουμε την ευρωπαϊκή κατεύθυνση με έλλειμμα μικρότερο από 3%, με πρωτογενή πλεονάσματα αυτά είναι τα φυσιολογικά που πρέπει να κάνουμε.

Βλέπω επίσης ότι οι διαδικασίες και οι διαπραγματεύσεις οι διεθνείς, οι διπλωματικές και οι στρατιωτικές για τα ζητήματα της ΑΟΖ και της εκμετάλλευσης  του υποθαλάσσιου πλούτου προχωρούν γοργά.

Η προχθεσινή τρομερής Ελλάδας -Κύπρου– Αιγύπτου και με την επιρροή που ασκεί το Ισραήλ στην περιοχή πήγε εξαιρετικά.  Βλέπω δηλαδή αυτά που έχουμε βάλει σαν στόχους εδώ και δυο χρόνια να υλοποιούνται και υπό αυτή την έννοια είμαι ευχαριστημένος.

Με αφορμή την πανδικαστική συγκέντρωση

Κ.ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Καταρχήν η Δικαιοσύνη δεν ενοχλήθηκε ποτέ να πάρει τις όποιες αποφάσεις και του μισθοδικείου τις αποφάσεις. Δεύτερον η κυβέρνηση ανέλαβε και έχει δώσει οδικό χάρτη με τον οποίο θα αποπληρώσει με τον τρόπο που μπορεί ο εθνικός προϋπολογισμός τις υποχρεώσεις του μισθοδικείου.

Εγώ καταλαβαίνω ότι οι δικαστές και άλλες τάξεις πιέζουν  να τα πάρουν χθες. Πρέπει όλοι να αντιληφθούμε και οι δικαστικοί ανήκουν σε μια ιδιαίτερα οξυμένης πνευματικής δυνατότητας κοινωνική ομάδα, πρέπει όλοι να αντιληφθούμε τι έχει περάσει η χώρα, από ποιο μάτι της βελόνας έχει περάσει αυτή η χώρα. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι σε αυτή την περίοδο έχουν γίνει τεράστιες υποχωρήσεις από το πολιτικό σύστημα και από τους πολίτες και πρέπει επίσης να πούμε ότι οι πρώτοι που θα έπρεπε να διαμαρτύρονται σήμερα είναι αυτοί που δεν έχουνε δουλειά. Αυτοί που θα έπρεπε να διαμαρτύρονται πιο σθεναρά και πιο δυνατά είναι αυτοί οι οποίοι είναι σε πολύ κακή κατάσταση είναι κάτω από το όριο της φτώχειας. Δέχομαι ότι και αυτοί που είχαν περισσότερα χρήματα και απολάμβαναν μεγαλύτερες αμοιβές είχανε φτιάξει την ζωή τους διαφορετικά και αυτοί πιέζονται αλλά θέλω να επανέλθει η λογική και η αλληλεγγύη και η κοινωνική συνοχή σε αυτή τη χώρα.