Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κος Στάθης Λεουτσάκος, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Παραφιλολογίες» και στο δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

Με αφορμή άρθρο του στην ιστοσελίδα iskra.gr για το ενδεχόμενο επιστροφής της χώρας στη δραχμή

Σ. ΛΕΟΥΤΣΑΚΟΣ: Αυτό είναι μια προσωπική άποψη δεν είναι η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ , δεν είναι η άποψη του πολιτικού χώρου που παλεύει σήμερα για να βρεθεί μια λύση εντός της ευρωζώνης.

Η κυβέρνηση δίνει μια μάχη, βρίσκεται σε ένα πόλεμο, η επιδίωξή της είναι να βρεθεί λύση εντός ευρωζώνης. Δέχεται εκβιασμούς πιέσεις να υποταχθεί από τους δανειστές και υπό αυτούς τους όρους καταθέτω έναν προβληματισμό ότι υπάρχει ζωή και εκτός ευρωζώνης και δεν μπορούν κάποιοι να εκβιάζουν τη χώρα και έναν ολόκληρο λαό γύρω από την ευρωζώνη.

 

Σ. ΛΕΟΥΤΣΑΚΟΣ: Πρέπει και οι δανειστές να καταλάβουν ότι μια παραπέρα πίεση και εκβιασμός στην Ελλάδα έχει και αυτή τα όριά της και το κόστος δεν θα είναι μόνο για την χώρα μας μόνο, θα είναι κυρίως για αυτούς. 

Γνωρίζετε ότι υπάρχουν γερμανικά Ινστιτούτα που δηλώνουν ότι εάν οδηγήσουν την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης το κόστος της γερμανικής κυβέρνησης θα είναι πολύ μεγαλύτερο από τη χρηματοδότηση της χώρας.

Η πρώτη επιλογή που υπάρχει είναι να βρεθεί μια επωφελής συμφωνία και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη. 

Μη βιαζόμαστε υπάρχουν πολλά ακόμα επεισόδια και υπάρχουν δυνατότητες να υπάρχει καλή συμφωνία.

 

ΔΗΜ.: Αν έρθει στην Βουλή συμφωνία που να περιλαμβάνει μείωση στα ρετιρέ των επικουρικών θα την ψηφίσετε ή όχι;

 

Σ. ΛΕΟΥΤΣΑΚΟΣ: Μια συμφωνία θα την δούμε στο σύνολό της. Τι προοπτικές  ανοίγει, τι κλείνει και όχι εγώ προσωπικά, συνολικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα τοποθετηθεί.

Για την συμφωνία

 

Σ. ΛΕΟΥΤΣΑΚΟΣ: Νομίζω ότι τα όρια αυτά που βάζει ο πρωθυπουργός της χώρας είναι τα μίνιμουμ και είναι εφικτό να γίνει και νομίζω ότι οι εκβιασμοί που ασκούνται μέχρι τώρα δεν θα κρατήσουν για πολύ γιατί φιλοδοξώ ότι θα επικρατήσουν ψυχραιμότερες δυνάμεις και φωνές στην ευρωζώνη και να βρεθεί λύση.