Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ, κος Νίκος Βούτσης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Πολιτικός Καφές” με τους δημοσιογράφους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε:

Με αφορμή το πρωτοσέλιδο της Αυγής

Ν.ΒΟΥΤΣΗΣ: Νομίζω ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε μια αμηχανία και όλα αυτά τα σχέδια είναι επί χάρτου, δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα. Σας θυμίζω ότι λέγανε ότι το Σεπτέμβρη  μετά το Παρίσι, δεν θα ξανάρθει η Τρόικα όπως επίσης το ότι χάσαμε τέσσερις πέντε μήνες να λένε πόση ακριβώς αναδιάρθρωση θα γίνει του ελληνικού χρέους, αν θα πάμε μέχρι το 2060 ή το 2070  και με ποια επιτόκια με βάση τα υπεσχημένα του 2012  ενώ βγήκαν οι φοβεροί αυτοί εταίροι δανειστές και είπανε πως δεν είναι αναγκαίο ούτε χρήσιμο να γίνει αναδιάρθρωση του χρέους. 

Εδώ έχουνε τεθεί τα κομβικά ζητήματα, εθελοτυφλεί η κυβέρνηση, έχει χάσει και την ψυχική της επαφή με τους συνεργαζόμενους εταίρους - δανειστές  της ΕΕ και του ΔΝΤ και νομίζω ότι αυτά τα σχέδια τα οποία προφανώς είναι επάνω στο τραπέζι δεν έχουνε καμία επαφή με την πραγματικότητα. Δεν μπορεί να φτιαχτεί ένα τέτοιο πακέτο γιατί δεν υπάρχει ανταπόκριση από την άλλη πλευρά για να δοθεί ένα ελάχιστο success story ή αλλιώς ένα αισιόδοξο αφήγημα.. Δεν υπάρχει αυτό το αφήγημα πλέον και άρα δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο πλην όμως είμαι σίγουρος ότι ξενυχτάνε να το σκέφτονται.

Για τις δηλώσεις του κ. Μητρόπουλου 

Ν.ΒΟΥΤΣΗΣ: Διάβασα αναλυτικά τις δηλώσεις του κ. Μητρόπουλου ήταν ένα διανοητικό παιχνίδι με την έννοια ότι δώστε όσο το δυνατόν περισσότερη δύναμη για να μην κολλήσουν πάνω μας και μας στηρίξουν (κόμματα) που θα μας πιέζουν να συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε...

Είναι ένας “πολιτικός λεκτικός εκβιασμός” για να έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή δύναμη.