Η STATHAKISFAMILY ως επιχείρηση παραγωγής και τυποποίησης κρητικού μελιού 3ης γενιάς ξεχώρισε και διακρίθηκε μεταξύ άλλων συμμετοχών από 24 χώρες στα London Honey Awards, σε εναν από τους πιο γνωστούς διεθνείς διαγωνισμούς ποιότητας μελιού που ως στόχο έχουν την ανάδειξη των καλύτερων μελιών της αγοράς.

Τα προϊόντα της εταιρείας βραβεύθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στα διεθνή βραβεία με πρωταγωνιστή το μέλι Π.Ο.Π. Πευκοθυμαρόμελο Κρήτης που απέσπασε χρυσό βραβείο ποιότητας συλλέγοντας πάνω από 95 βαθμούς.

 

Λίγα λόγια για το βραβευμένο προϊόν...

 Η 1η εταιρία στην Κρήτη με Π.Ο.Π. για το Πευκοθυμαρόμελο Κρήτης!

Όνομα: Πευκοθυμαρόμελο Κρήτης Π.Ο.Π. 

Ταυτότητα: Το Πευκοθυμαρόμελο Κρήτης Π.Ο.Π. αποτελεί φυσική ανάμιξη θυμαρίσιου μελιού με πευκόμελο η οποία προέρχεται από τη συνύπαρξη όψιμα ανθισμένων θυμαριών του είδους Corido thymus capitatus με τις μελιτοεκκρίσεις του πεύκου. Παράγεται και συσκευάζεται αποκλειστικά στην Κρήτη.

Προφίλ: Πλούσιο σε βιταμίνες, αμινοξέα, θρεπτικά συστατικά, έχει αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδη δράση, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, είναι εξαιρετικό αντιβηχικό και έχει αρκετές ακόμη ευεργετικές δράσεις.

Πλεονεκτήματα: Μέλι χαρακτηρισμένο με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης, διατίθεται φρέσκο και ανεπεξέργαστο, κάτι που συμβάλει στη διατήρηση της άριστης ποιότητας του μελιού που παράγει η μέλισσα από τη φύση της Κρήτης.

Τόπος προέλευσης: Συλλέγεται σε αρκετές περιοχές της Κρήτης  όπου το όψιμο θυμάρι ανθίζει παράλληλα με τις μελιτώδεις εκκρίσεις του πεύκου με αποτέλεσμα οι μέλισσες να συλλέγουν ταυτόχρονα μελιτώδεις εκκρίσεις του Marchalina hellenica και νέκταρ θυμαριού. Η φυσική ανάμιξη δασόμελου (πευκόμελου) με θυμάρι δημιουργεί μια ξεχωριστή κατηγορία μελιού, ένα ιδιότυπο προϊόν, το οποίο συνδυάζει την ήπια γεύση του πευκόμελου με το έντονο αρωματικό προφίλ του θυμαριού και χαρακτηρίζεται από την παρουσία των κρητικών φυτών.

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Η φυσική ανάμιξη του δασόμελου με θυμάρι δημιουργεί αυτή την ξεχωριστή κατηγορία μελιού, το οποίο είναι πυκνό, με χαμηλή ποσότητα υγρασίας και συνδυάζει μοναδικά την ήπια γεύση του πευκόμελου με το έντονο αρωματικό προφίλ του θυμαριού, των κρητικών φυτών και των λουλουδιών. To Πευκοθυμαρόμελο δεν έχει το εντυπωσιακό χρώμα, τη διαύγεια και την λαμπρότητα του θυμαρίσιου μελιού, ούτε και τη «θολούρα» που διακρίνει τα πευκόμελα, αλλά ένα ενδιάμεσο χρωματισμό. Η οσμή του είναι μέτριας έντασης με ελαφρά αίσθηση φρούτων και κεριού. Συγκριτικά με το πευκόμελο παρουσιάζει υψηλότερη οξύτητα, διάρκεια γεύσης και εντονότερο άρωμα λουλουδιών, ασθενέστερο όμως άρωμα ξύλου και ρητίνης. Η φυσική ανάμιξη του θυμαρίσιου μελιού με το πευκόμελο έχει ως αποτέλεσμα μια ενδιάμεση κατάσταση που σε κάθε περίπτωση το διατηρεί ρευστό τουλάχιστο 12 μήνες από την ημέρα συλλογής του.

Συσκευασία:

Το Πευκοθυμαρόμελο Κρήτης Π.Ο.Π. διατίθεται από την εταιρεία μας σε γυάλινα βάζα των 450gr/900gr

Σύμμαχος υγείας: Είναι ​υψηλής θρεπτικής αξίας με τονωτικές και αντισηπτικές ιδιότητες, μία γρήγορη πηγή ενέργειας για τον οργανισμό, τους αθλητές, τα παιδιά, τις εγκύους, τους αρρώστους και για κάθε ταλαιπωρημένο οργανισμό, ένα 100% φυσικό προϊόν που φτάνει στο τραπέζι σας όπως το προσφέρει η φύση. Χαρίζει μακροζωία και ευεξία

Η Stathakisfamily έχει έδρα την Κίσσαμο Χανίων και έχει παρουσία σε 17 χώρες σήμερα. Στην Ελλάδα όλα τα πιστοποιημένα προϊόντα της είναι διαθέσιμα σε επιλεγμένα σημεία πώλησης σε όλη την Αττική καθώς και στα super market ΓΑΛΑΞΙΑΣ, MY MARKET, SYNKA

 Για περισσότερες πληροφορίες [email protected] και www.stathakisfamily.com