Συνέντευξη στην εκπομπή "Πολιτικός Καφές" και στους δημοσιογράφους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο παραχώρησε σήμερα, 10 Οκτωβρίου 2014, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος

Μεταξύ άλλων, είπε: 

 

Για τις τιμές στο γάλα

"Ένα βήμα έγινε θα προχωρήσουμε και σε επόμενα".

Με αφορμή την παρουσία του κ. Ρουσόπουλου στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια της ΝΔ

Γ. ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ: Η παράταξη έχει ανάγκη προσθετικής και όχι αφαιρετικής.

ΔΗΜ.: Προσθέτει ο κ. Ρουσόπουλος στην παράταξη;

Γ. ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ: Κάποιοι νομίζουν ότι προσθέτει.

Για τις δημοσκοπήσεις

Γ. ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ: Η βλάβη που έχει υποστεί η ΝΔ είναι αναστρέψιμη. Αυτό θα εξαρτηθεί από εμάς, ένα λαμπρό πρώτο βήμα είναι η κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού, εκεί μέσα θα πρέπει να έχουμε μείωση φορολογικών συντελεστών, εκατό δόσεις... Αυτό όμως είναι το πρώτο βήμα, δεν φτάνει μόνο αυτό το δεύτερο βήμα για να έχω καλή επιστημονική ανάλυση των προβλέψεών μου είναι να δώσει ο Σαμαράς κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού και άλλες παροχές. Άρα αν κάνουμε αυτές τις σωστές πολιτικές επιλογές  και δώσουμε μια ανάσα στο λαό η ΝΔ θα βγάλει πρόεδρο της Δημοκρατίας και μετά πάμε για εκλογές το 2016 όπου εκεί θα κλάψουνε μανούλες από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜ:. Πώς θα βγάλει πρόεδρο Δημοκρατίας; Το πολύ η ΝΔ την Παρασκευή που έχει την ψήφο εμπιστοσύνης να πάρει 158 ψήφους

Γ. ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ: Δεν έχει καμία σχέση η ψήφος εμπιστοσύνης με την εκλογή για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας άλλο το ένα άλλο το άλλο. Σας λέω ότι είναι εύκολο αν εμείς δείξουμε και αποδείξουμε ότι αυτή η κυβέρνηση κρατάει γερά το πηδάλιο, ότι η χώρα είναι όρθια και ότι πράγματι αυτές οι θυσίες που έχει υποστεί ο ελληνικός λαός ότι του δίνουνε καρπούς. Αν δει ο λαός το δέντρο που λέγεται Ελλάδα να καρπίζει τότε οι βουλευτές θα ακολουθήσουνε αυτό το δρόμο και τότε θα είναι 180 και 190. Από εμάς εξαρτάται. Θα λειτουργήσει το αίσθημα του χρέους και της ευθύνης προς την πατρίδα όταν μια χώρα βγαίνει από ένα μνημόνιο και αρχίζει και ανεβαίνει και δίνει καρπούς δεν μπορεί να την ανακόψει κανείς και να την διαλύσει. Θα έχει ιστορικές ευθύνες ο βουλευτής αυτός που θα προκαλέσει ρίξιμο της κυβέρνησης, που θα προκαλέσει εκλογές, αστάθεια κυβερνητική και οικονομικό γύρισμα στο παρελθόν.

Ερωτηθείς γιατί φοβούνται τις εκλογές που ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

"Αν ακούγαμε τον Τσίπρα θα είχαμε καταστρέψει τον τόπο. Από τον Αύγουστο του '12 ζητάει εκλογές. Στις ευρωεκλογές έλεγε “αύριο τελευταία μέρα, αναλαμβάνουμε κυβέρνηση. Το κακό μαζί τους είναι ότι εδώ και δύο χρόνια ράβουν κουστουμάκια τα οποία επειδή τώρα έχουν καλοπέραση και δόξα τω Θεώ καλά περνάνε τα στελέχη του έχουν παχύνει και δεν τους  κάνουν. Ας ξαναπάνε στο ράφτη γιατί μετά από δύο χρόνια που θα γίνουν εκλογές πάλι δεν θα τους κάνουν τα κουστουμάκια. Δεν  μπορώ να πάρω στα σοβαρά ένα κόμμα που την επομένη των εκλογών ζητάει εκλογές και που οι εκλογές για αυτό έχουν γίνει μονομανία. Δεν μπορώ να εμπιστευτώ το μέλλον της πατρίδας και του έθνους σε μια παράταξη η οποία άλλα λόγια να αγαπιόμαστε".

Για την εικόνα της κυβέρνησης και τις ενδοκυβερνητικές κόντρες

Γ. ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ: Πολύς θόρυβος για το τίποτα, οι κόντρες οι ενδουπουργικές -ενδοκυβερνητικές είναι φούμαρα, δεν είναι κάτι σοβαρό. Είναι κάποιες απόψεις  που κατατέθηκαν, κάποιες υπερβολικές, κάποιες λάθος, κάποιες αφελέστατα...

ΔΗΜ: Εδώ αναγκάστηκε να βγει ο πρωθυπουργός και να αποδοκιμάσει εμμέσως τον κ. Ντινόπουλο

ΔΗΜ.: Έκανε και μια δήλωση ο Πρωθυπουργός, λέει ο κ. Πρωθυπουργός ότι υπάρχουνε βουλευτές ακόμα και υπουργοί οι οποίοι αντί να στηρίζουν την προσπάθεια παίζουν προσωπικά παιχνίδια

ΔΗΜ: Για τον κ. Ντινόπουλο τα έλεγε αυτά

Γ. ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ:  Δεν ξέρω για που το έλεγε αλλά αυτά συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες. Θέλω να πω όμως κάτι στους συνάδελφους και υπουργούς και βουλευτές ότι αν καεί το δάσος το κούτσουρο ή το δέντρο ποσώς με ενδιαφέρει αν θα σωθεί. Είναι λάθος τους, αυτό που πρέπει να σώσουμε είναι το δάσος που λέγεται ΝΔ και πρέπει να καταλάβουνε όλοι οι κουφιοκεφαλάκηδες ότι η ΝΔ βγαίνοντας πρώτο κόμμα τότε θα έχουνε τύχη όλοι αλλιώς δεν θα έχει κανείς. Θα είμαστε όλοι ατυχέστατοι και θα είναι βαριά τραυματισμένη η Ελλάδα. Άρα λοιπόν ας δούμε την πατρίδα και μετά να δούμε την ΝΔ και τρίτο και καταϊδρωμένο να αφήσουμε στην άκρη το κούτσουρο ή το δέντρο που λέγεται ατομική διαδρομή.

Ερωτηθείς τι θα γίνει αν γίνουν εκλογές και βγει ο ΣΥΡΙΖΑ

"Η ακυβερνησία και οι εκλογές ένα τρίμηνο θα φέρουν την Ελλάδα σε αποσταθεροποίηση. Δεύτερον η Ευρώπη με μια Αριστερά του κ. Τσίπρα, έχετε υπόψη σας ότι θα είμαστε πολύ εύκολο θύμα για αυτές τις βαρύγδουπες εκφράσεις που άλλος λέει θα διαγράψουμε μονομερώς το χρέος, ο άλλος που λέει θα το διαπραγματευτούμε. Αυτή η πανσπερμία, Βαβέλ του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καταστροφική για τον τόπο. Δεν ελέγχει το κόμμα (ο κ. Τσίπρας), το κόμμα ζει σε ψευδαισθήσεις και παραισθήσεις τις ακούμε καθημερινά στα κανάλια από τις φωνές των λαϊκιστών..."

Για τα κόκκινα δάνεια

"Μέχρι τέλη Οκτωβρίου θα δοθεί στη διαβούλευση και τα ιδιωτικά και τα επιχειρηματικά δάνεια και εκεί θα δείτε ότι θα είναι μια πολύ ευχάριστη έκπληξη για τον Έλληνα φουκαρά που χρωστάει".