Ο  κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής της ΝΔ , κος Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Πολιτικός Καφές” με τους δημοσιογράφους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο.

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

Ερωτηθείς που πιστεύει ότι πάνε τα πράγματα

Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Πάμε στα βράχια. Πιστεύω ότι ο κ. Πρωθυπουργός δεν μπορεί να ξεπεράσει τα προεκλογικά του ψέματα. Αυτό τον κάνει να χάνει χρόνο, όσο χάνει χρόνο ο λογαριασμός μεγαλώνει και δυστυχώς πιστεύω ότι έχει επικρατήσει στο μέγαρο Μαξίμου μια άποψη ότι οι ευρωπαίοι από φόβο λόγω της χρεοκοπίας της Ελλάδος την τελευταία στιγμή θα κάνουν πίσω. Είναι μια τελείως λανθασμένη εκτίμηση στην οποία αν επιμείνουν θα πάρουν στον λαιμό τους την χώρα.

Δυστυχώς για εμάς οι αγορές έχουν προεξοφλήσει την χρεοκοπία της Ελλάδος. Οι ευρωπαίοι έχουν πάρει τα μέτρα τους. Είμαστε στις πιο κρίσιμες ώρες.

Παραπέμπω στο άρθρο του Bloomberg προ μιας εβδομάδος, έχει βάλει τα διαγράμματα των 6 μηνών και ο τίτλος του άρθρου είναι “πως σε 6 μήνες καταστρέφεται μια χώρα” αν δεν ξέρουν και στο Bloomberg από λεφτά ε να βάλουμε κ. Σαμοϊλη να γράψει τα άρθρα. Ναι λοιπόν! Σε 6 μήνες κατέστρεψαν την Ελλάδα! Γιατί η Ελλάδα είχε φέτος 3% ανάπτυξη και πάει σε ύφεση. Και έχει έρθει η ώρα να αφήσουμε τις ευγένειες. Δεν θα πάει η χώρα στην καταστροφή.

 

Ερωτηθείς γιατί δεν ζητάει εκλογές η ΝΔ για να φύγει αυτή  κυβέρνηση

 

Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Γιατί άμα ακουστεί η λέξη «εκλογές» αυτομάτως η χώρα μας θα βρεθεί εκτός ΕΕ, με κλειστές τράπεζες και με λεηλασίες στους δρόμους.

Γιατί μόλις θα πεις την λέξη «εκλογές» αναγκαστικά ο κ. Ντράγκι θα κλείσει τον διακόπτη. Η ΝΔ δεν είναι ανεύθυνο κόμμα. Δεν βάζουμε την αγάπη μας για την εξουσία πάνω από την αγάπη μας για την Ελλάδα, η Ελλάδα προηγείται. Η Ελλάδα τώρα δεν έχει την πολυτέλεια για εκλογές. Δυστυχώς!

Ζητάμε εθνική συνεννόηση. Εθνική συνεννόηση καταρχάς σημαίνει να σηκώσει ο πρωθυπουργός το τηλέφωνο και να καλέσει αυτός τις πολιτικές δυνάμεις. Και θα πείτε εσείς τώρα μα γιατί πάει και βλέπει τον Τσίπρα ο Θεοδωράκης, πάει και βλέπει τον Τσίπρα η κα Γεννηματά, πάει και βλέπει τον Τσίπρα η κα Μπακογιάννη και δεν πάει να δει τον Τσίπρα ο κ. Σαμαράς; Δεν έχουμε εμείς καμία διάθεση να κάνουμε τις δημόσιες του κ. Τσίπρα. Όχι, εμείς δεν θα κάνουμε τις δημοσιές σχέσεις του κ Τσίπρα. Εμείς είπαμε στον κ.Τσίπρα θεσμικά στην Βουλή «κύριε, να θες βοήθεια, εσύ είσαι ο εκλεγμένος πρωθυπουργός, εσένα έχουν εκλέξει οι έλληνες, εσύ έχεις την ευθύνη. Αν θες βοήθεια κάλεσε μας και τότε θα έρθουμε και θα σου πούμε τις ιδέες μας και τι πρέπει να κάνεις σωστά».

Την ευθύνη της εθνικής συνεννοήσεως την έχει ο πρωθυπουργός, όχι ο αρχηγός της αντιπολιτεύσεως. Ο πρωθυπουργός έχει την ευθύνη! Εάν η Ελλάδα χρεοκοπήσει δεν θα γράψει  η ιστορία χρεοκόπησε επί Σαμαρά, θα γράψει χρεοκόπησε επί Τσίπρα. Αυτός που έχει την ευθύνη λοιπόν είναι αυτός που πρέπει να επιδιώξει την εθνική συνεννόηση.

Όταν μας λένε εκπροσώπους των δανειστών δεν μπορεί να υπάρξει εθνική συνεννόηση. Γι’ αυτό κι εγώ είπα δεν έχει κανένα νόημα να πάει ο Σαμαράς να δει τώρα τον Τσίπρα, ο Τσίπρας θα ζητήσει την βοήθεια μας και εμείς τότε θα του την δώσουμε.  Εάν αύριο το πρωί πει ο Τσίπρας «κύριε Σαμαρα εγώ αυτή την πρόταση κατάφερα να φέρω, δεν μπορώ να την υπογράψω, πηγαίνετε εσείς κάντε μια προσπάθεια μήπως φέρεται καλύτερη». Εγώ σας λέω ότι ο Σαμαράς σε μια εβδομάδα θα φέρει πρόταση δυο φορές καλύτερη του Τσίπρα.

... Αν λοιπόν αυτός ο άπειρος ανθρωπάκος που πηρέ την εξουσία πει δεν μπορώ να τα βγάλω εις πέρας παιδάκι μου, δεν μπορώ! Έκανα λάθος, ανθρώπινο. Να δώσει την εντολή να πάει ενάς σοβαρός άνθρωπος, ο Σαμαράς που ξέρει να κάνει την δουλειά και θα φέρει μια καλύτερη συμφωνία.