Η βουλευτής  της ΝΔ, κα Ντόρα Μπακογιάννη, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Παραφιλολογίες» και στο δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Ν.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Είναι μια εξαιρετικά δύσκολη μέρα την οποία δεν θέλαμε ποτέ να ζήσουμε. Η Αθήνα έχει την εικόνα μιας χώρας η οποία βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση. Είναι δυστυχώς εξαιρετικά επικίνδυνο και ανησυχητικό άρα εγώ το πρώτο πράγμα που ήθελα να πω είναι πρώτα από όλα ψυχραιμία. Δεύτερον αυτό το οποίο θα πρέπει να αποφύγουμε είναι να τσακώνεται ο ένας με τον άλλο, να επέλθει δηλαδή ένας εσωτερικός διχασμός στη χώρα. Ο Ελληνικός λαός πρέπει να μείνει ενωμένος. Θα ήθελα να καλέσω την κυβέρνηση να σοβαρευτεί και να επιστρέψει άμεσα, τώρα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Ακόμα υπάρχει χρόνος. Η Ελλάδα μέχρι την Τρίτη το βράδυ καλύπτεται από το πρόγραμμα ακόμα δηλαδή υπάρχει ένα δίχτυ ασφαλείας για την πατρίδα μας, άρα πρέπει τώρα η κυβέρνηση να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Το ιδανικό θα ήταν να καλέσει ο κ. Τσίπρας σήμερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σύσκεψη πολιτικών αρχηγών, να δημιουργηθεί μια σοβαρή διαπραγματευτική ομάδα η οποία μέσα σε 24 ώρες να κλείσει την συμφωνία με τους εταίρους μας. Αυτό απαιτείται σήμερα αν θέλουμε να προφυλάξουμε τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και το σύνολο της ελληνικής οικονομίας . Είναι απολύτως απαραίτητο.

Υπάρχει ακόμα χρόνος, πρέπει να κλείσουμε τη συμφωνία. Αυτό το δημοψήφισμα το οποίο κάλεσε η κυβέρνηση είναι ένα δημοψήφισμα παρωδία, είναι Γκεμπελική μέθοδος.

Δεν υπάρχει στο τραπέζι το χαρτί το οποίο θεωρητικώς ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι υπάρχει, είμαστε στο κενό. Θα είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που θα κάνουμε δημοψήφισμα για ανύπαρκτο θέμα, δεν υπάρχει το χαρτί.

 

Ν.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Η κυβέρνηση αυτή τίναξε στον αέρα την εμπιστοσύνη και την αξιοπιστία της χώρας. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν εμπιστεύεται κανένας την ελληνική πολιτική ηγεσία διότι όλα αυτά τα οποία εμείς βιώσαμε στο εσωτερικό  έχουνε πάει και στο εξωτερικό.

Ο απίστευτος και απίθανος κ.Βαρουφάκης ο οποίος λέει άλλα το πρωί  άλλα το μεσημέρι άλλα το βράδυ και δεν φτάνει να τα πει τουλάχιστον στα Παραπολιτικά,  εσωτερικά να τα ακούσουμε εμείς, τα λέει στο BBC, τα λέει στους ξένους και έχουνε τρελαθεί και δεν ξέρουνε πλέον τι ισχύει.

Τους διαφόρους οι οποίοι βρίζανε καπιλικότατα όποιον τους έλεγε ότι υπάρχει κίνδυνος αν δεν κλειστεί η συμφωνία να υπάρχουν capital control. Μόνο για εσχάτη προδοσία δεν κατηγορηθήκαμε. Αποτέλεσμα, σήμερα η Ελλάδα βιώνει το χειρότερο capital control που έχει ποτέ μπει.

Είναι βέβαιο ότι δεν πρέπει με κανένα τρόπο να πέσουν στην παγίδα ενός ανύπαρκτου διλήμματος «ναι ή όχι στα μέτρα» διότι δεν υπάρχει αυτό το δίλημμα, αυτό που σίγουρα υπάρχει είναι «ναι ή όχι στο ευρώ» . 

Το είχε πει ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης, το είχε πει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας πριν από τρία χρόνια για το δημοψήφισμα του Παπανδρέου και σήμερα έρχονται και κάνουν ακριβώς αυτό.

Εμείς οι οποίοι  έχουμε δώσει διαχρονικά μάχη για να υποστηρίξουμε την παρουσία της Ελλάδας μέσα στην ευρωζώνη και για να έχουμε το δίχτυ ασφαλείας της χώρας μας διότι περί αυτού ομιλούμε, για να είμαστε σίγουροι ότι αύριο το πρωί ο συνταξιούχος θα πάρει την σύνταξη του, ο μισθωτός το μισθό του, ότι θα υπάρχουν κάποιες θέσεις εργασίας, εμείς δίνουμε αυτή τη στιγμή τη μάχη και στέλνουμε ένα μήνυμα «Ελληνικέ λαέ μην μασάς. Μην κοροϊδευτείς. Σου είπανε μια φορά λεφτά υπάρχουν, σου είπανε δεύτερη φορά 12,5 δις το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης. Υπογράψανε οι ίδιοι μια πρόταση με 8,5 δις μέτρα. Μην μασάς!»

Αυτή τη στιγμή ο κίνδυνος είναι να βρεθούμε στον αέρα χωρίς καμία προστασία. Αυτό που βιώνουμε σήμερα είναι ότι οι δανειστές μας, οι οποίοι έχουν κάνει τα δικά τους εκατομμύρια λάθη, έρχονται και παίζουμε το παιχνίδι εμείς, πέσαμε στην φάκα των σκληροπυρηνικών ευρωπαίων, αυτών δηλαδή μου μας λέγανε γιατί δεν κάνετε ένα δημοψήφισμα να δούμε  αν θέλετε να μείνετε μέσα στην Ευρώπη! Και το φάγαμε αμάσητο το τυράκι και δεν είδαμε τη φάκα.

Και έχουμε έναν άνθρωπο στην κυβέρνηση και μια κυβέρνηση η οποία περί άλλων τυρβάζει οι οποίοι χαμογελάνε και χαμογελούσε προχθές στη Βουλή κατά ένα τρόπο απαράδεκτο, μες την καλή χαρά και πηγαίνει την Ελλάδα στα βράχια. Ε! δεν γίνεται αυτό.

Άρα τώρα χρειάζεται απόφαση, ψυχραιμία, νηφαλιότητα και διαπραγμάτευση. Διαπραγμάτευση από ανθρώπους που ξέρουν να διαπραγματεύονται.     

 

Ν.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Είναι τρομερό, έρχονται και λένε θέλετε το ΦΠΑ στο 23% στα ξενοδοχεία. 13% είπε επώνυμα ο άνθρωπος, κοροϊδεύουν τον κόσμο και τον πάνε στην άκρη.

Εγώ δεν ήθελα ποτέ να δω τον παππού και την γιαγιά στις 4 το πρωί στο ATM, να μην ξέρουν να πατήσουν τα κουμπιά μερικοί από αυτούς και να προσπαθούν να πάρουν την σύνταξη τους.  Αυτή είναι η περήφανη Ελλάδα, αυτή είναι η όρθια Ελλάδα, αυτή είναι η αξιοπρεπής Ελλάδα! 

Φτάνει πλέον ο λαϊκισμός … Έχουμε ακόμα καιρό αλλά για να έχουμε ακόμα καιρό πρέπει να επιστρέψουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τώρα.

    

Ερωτηθείσα πότε πιστεύει ότι θα ξανανοίξουν οι τράπεζες και με ποιο καθεστώς

Ν.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Οι τράπεζες μπορούν να ανοίξουν από την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε πρόγραμμα, από την ώρα που η Ελλάδα έχει συμφωνία και από την ώρα που αυτομάτως η ΕΚΤ συνεχίσει την χρηματοδότηση. Αν επέλθει συμφωνία πάρα πολύ γρήγορα η Ελλάδα μπορεί να επέλθει στην ομαλότητα και οφείλει να γυρίσει…

Αυτή τη στιγμή δίνεται μια σκληρή μάχη στην Ευρώπη ανάμεσα σε αυτούς που θέλουν να μας διώξουν και των οποίων το παιχνίδι παίζει ο κ. Τσίπρας… Μην εθελοτυφλούμε το ότι η Βουλή με την ψήφο της Χρυσής Αυγής, των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ πήρε αυτή την απόφαση υποδηλώνει το στόχο. Είναι πλαστό και ψεύτικο το δίλημμα. Το δίλημμα το πραγματικό είναι «θέλεις να μείνεις μες την Ευρώπη ή δεν θέλεις» για αυτό μες τη καλή χαρά η Χρυσή Αυγή σήκωσε το λάβαρο της επανάστασης, για αυτό οι ΑΝΕΛ έχουν σηκώσει το λάβαρο της επανάστασης διότι πραγματικά αυτό το οποίο θέλουν είναι να εξυπηρετήσουν το λόμπι της δραχμής.

Το λόμπι της δραχμής θέλει η Ελλάδα να φτωχύνει, να ξευτιλιστεί, οτιδήποτε υπάρχει σε ελληνική περιουσία να είναι πάμφθηνο και αυτοί που έχουν τα λεφτά τους έξω και τα χρέη τους μέσα να μπορέσουν αύριο το πρωί να γυρίσουν και να αγοράσουν όλη την Ελλάδα.