Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, κος Χάρης Θεοχάρης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Σκληρό Ροκ το πρωί” με τον δημοσιογράφο Σεραφείμ Κοτρώτσο.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:


Με αφορμή την καταγγελία του  ότι υπάρχει μια ομάδα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους που επεξεργάζεται την μετάβαση της χώρας στην δραχμή.

Χ.ΘΕΟΧΑΡΗΣ: Αυτό που είπα είναι ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μια ομάδα εργασίας του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που πρέπει να προετοιμαστούμε στα σενάρια αυτού του δρόμου το οποίο έχει ξεκινήσει η χώρα μας. Σε έναν δρόμο στον οποίο έκλεισαν οι τράπεζες, δεν υπάρχουν έσοδα και είναι λογικό με όλα αυτά που έχουν γίνει. Έρχονται οι επόμενες υποχρεώσεις να δούμε αν θα πληρωθούνε σήμερα όλες οι συντάξεις, δεν είμαι σίγουρος . Συνεπώς πρέπει να πάμε στα επόμενα στάδια μιας διαδικασίας …εγώ να ήμουνα υπεύθυνος θα έπρεπε  να προετοιμαστώ για αυτή την κατάσταση …

Εγώ έχω την πληροφόρηση ότι υπάρχουν άτομα που δουλεύουν , δεν είναι ζήτημα καταγγελίας με την έννοια γιατί υπάρχει αυτή η ομάδα, πρέπει να υπάρχει αυτή η ομάδα διότι αυτή τη στιγμή έτσι όπως πάει η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση δεν έχει έλεγχο, μας λέει ότι της έκλεισαν τις τράπεζες. Δεν είναι αλήθεια γιατί έχει υπογραφή του πρωθυπουργού αλλά μας λέει ότι τις της κλείσανε. Μας λέει ότι βάλανε capital control  σε λίγο θα μας πει τις κούρεψανε τις καταθέσεις . Δεν υπάρχει έλεγχος θα πρέπει επιτέλους να  ανακτηθεί αυτός ο έλεγχος. Ε! τέτοιου είδους επιτροπές είναι ενδεχομένως και ένας τρόπος.

Τόνισε ότι η αγορά έχει παγώσει μετά το κλείσιμο των τραπεζών και, δεν υπάρχουν έσοδα και η κυβέρνηση έχει μπροστά της υποχρεώσεις που είναι αμφίβολο εάν θα πληρωθούν.