O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής της ΝΔ, κος  Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην έκτακτη εκπομπή με το δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε:

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι μπορεί να μην συγκεντρωθεί το όριο των 120 βουλευτών που έχει θέσει ο πρωθυπουργός

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Νομίζω ότι το σημερινό νομοσχέδιο όπως τελικά κατέληξε δηλαδή με τα δύο μόνο σκέλη του κώδικα πολιτικής δικονομίας και τις ενσωματώσεις της κοινοτικής οδηγίας για το θέμα των τραπεζών πιστεύω ότι δεν θα είναι μια δύσκολη ψηφοφορία. Θα είναι πιο εύκολη από την αντίστοιχη της προηγούμενης εβδομάδας.

Οι 32 του κ. Λαφαζάνη προφανώς δεν έχουν επιστροφή, αυτοί θα καταψηφίσουν αλλά ενδεχομένως οι υπόλοιποι 7 πιθανών να έχουν κάποια αλλαγή στάσης αλλά δεν βλέπω κάτι συγκλονιστικό. Αλλά και το όριο των 120 που έχει θέσει ο κ. Πρωθυπουργός είναι παρελκυστικό, δεν έχει ουσία. …Όλα αυτά δεν έχουν καμία σημασία, ο κ. Πρωθυπουργός είχε πει ότι αν πέσει κάτω από 151 θα παραιτηθεί, έπεσε κάτω από τα 151 δεν παραιτήθηκε και παλεύει τα 120.

…Δεν έχουμε λόγο να έχουμε αυτή τη στιγμή άμεσα υψηλούς τόνους, ας ψηφίσει το μνημόνιό του ο κ.Τσίπρας το οποίο είναι ένα μνημόνιο ευμεγέθη, πολύ εντυπωσιακό. 

Εγώ λέω συχνά στους ψηφοφόρους μου το εξής σύνθημα «ούτε ο Βενιζέλος ούτε ο Σαμαράς έφεραν μνημόνιο σαν της Αριστεράς». Όπως καταλαβαίνετε τώρα που φέραν αυτό το «ωραίο» μνημόνιο με την έννοια του μεγέθους γιατί ως επί της ουσίας είναι άθλιο και προϊόν τρομερής αποτυχίας αλλά αφού οι ψηφοφόροι του κ. Τσίπρα θέλαν να τα καταλάβουν όλα με τον άσχημο τρόπο τι να κάνουμε, η μοίρα αποφάσισε.

Για τα εσωκομματικά της ΝΔ

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Αυτά είναι απλά ζητήματα και δεν ξέρω γιατί πνιγόμαστε μονίμως σε μια κουταλιά νερό. Υπάρχει ένα καταστατικό, προβλέπει μια διαδικασία, αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνει. Τώρα αν θα γίνει σε πενήντα μέρες ή σε ογδόντα μέρες   αυτό είναι τεχνικό θέμα και θα λυθεί αλλά το καταστατικό είναι εκεί και δεν αλλάζει.

…Εμένα η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να τηρηθεί το καταστατικό, τα καταστατικά υπάρχουν για να τηρούνται είναι σαν τους νόμους. Εγώ δεν είπα ότι πρέπει να γίνει τον Αύγουστο (η εκλογική διαδικασία), δεν είπα ότι πρέπει να  αφήσουμε τα μπάνια του λαού για να τρέχουμε για εκλογές . Μπορεί να γίνει τον Σεπτέμβριο, μπορεί να γίνει τον Οκτώβριο θα δούμε πάντως κάποια στιγμή πρέπει να γίνει.

Αυτό δεν έχει να κάνει με τον κ. Μεϊμαράκη, ο κ. Μεϊμαράκης αυτό το διάστημα που ασκεί τα καθήκοντά του ως μεταβατικός πρόεδρος είναι πάρα πολύ καλός. Έχει φέρει εσωτερική ηρεμία στο κόμμα, στην Βουλή ήταν πάρα πολύ καλός, τηρεί απόλυτα την εσωκομματική μας δημοκρατία, συγκαλεί συνέχεια τα όργανα και την Πολιτική Επιτροπή και το άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο και την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Μην παρεξηγηθώ αυτά είναι καθαρά θέματα ουσίας δεν έχουν να κάνουν με το πρόσωπο, το πρόσωπο μέχρι στιγμής τα πάει πάρα πολύ καλά.  

 

Για την «διαμάχη» που έχει  με τον κ. Αντώναρο

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ο κ. Αντώναρος εδώ και πάρα πολλούς μήνες κάνεις συνεχώς διαδικτυακές επιθέσεις κυρίως προς εμένα, όχι ονομαστικές αλλά φωτογραφίζοντάς με και εναντίον και κάποιων άλλων συναδέλφων ου που δεν του αρέσουμε γιατί ήρθαμε από το ΛΑΟΣ ή γιατί εκφραζουμε δεξιό λόγο στα κανάλια… Όλα αυτά είναι θεμιτά και εγώ δεν έχω θέματα στην πολιτική, έχει κάθε δικαίωμα ο κ. Αντώναρος να μην του αρέσει ο κ. Γεωργιάδης, να μην του αρέσει ο Βορίδης ή ο οποιοσδήποτε άλλος είναι αυτό θεμιτό του δικαίωμα. Το πρόβλημα με τον κ. Αντώναρο είναι ότι όλο αυτό το διάστημα που εμείς προσπαθούσαμε να στηρίξουμε τον πρόεδρος της ΝΔ κ. Σαμαρά, ο κ. Αντώναρος σχεδόν στήριζες δημόσια τον κ. Τσίπρα. Έχει γράψει άπειρα άρθρα στο διαδίκτυο και  tweets του στυλ ότι «ο καλύτερος πρωθυπουργός της τελευταίας πενταετίας», ότι «στάθηκε καλύτερα στους ξένους από οποιονδήποτε άλλο», ότι «να αυτή είναι η διαπραγμάτευση που πρέπει να κάνουμε και εμείς και διδάσκει διαπραγμάτευση στο Σαμαρά ο Τσίπρας» … 

Όταν έχεις πάρει αυτές τις δημόσιες θέσεις, έχεις εκθειάσει τον Τσίπρα κατά αυτό τον τρόπο και σε αυτό το μέγεθος, έχεις πέσει σε όλα έξω γιατί ο Τσίπρας μας κατέστρεψε και συνεχίζεις μετά σαν να μην συμβαίνει τίποτα να ασκείς με το ίδιο ύφος την κριτική ε! πρέπει να μπούνε κάποια όρια. Και χθες αποφάσισα για πρώτη φορά μετά από μεγάλη υπομονή πολλών μηνών να θέσω αυτά τα όρια.

 Εμένα δεν μ’ αρέσει να τσακώνομαι με Νεοδημοκράτες, εμένα αντίπαλοί μου είναι οι Συριζαίοι, δεν θέλω να χαλάω φαιά ουσία και χρόνο για να τσακωνόμαστε μεταξύ μας. Εμείς έχουμε εχθρό το ΣΥΡΙΖΑ που καταστρέφει την Ελλάδα, μην εκλαμβάνεται όμως η ευγένειά μας και η προσωπική μου στάση ως αδυναμία γιατί υπάρχουν όρια και άμα αρχίσουν και ξεπερνιούνται τα όρια μετά ξέρετε εγώ δε συγκρατούμαι και πολύ.

Ο κ. Αντώναρος μου είναι συμπαθής, έχει τις απόψεις του τις πολιτικές, έχει κάθε δικαίωμα να τις εκφράζει, μπορεί να τις εκφράζει με κόσμιο τρόπο. Δεν υπάρχουν «αλεξιπτωτιστές στην παράταξη», εγώ ψηφίστηκα από 75 χιλιάδες Νεοδημοκράτες τώρα αν αυτές οι 75 χιλιάδες Νεοδημοκράτες είναι αλεξιπτωτιστές για τον κ. Αντώναρο και δεν τους θέλει να μας το πει.

Δεν γίνονται έτσι μεγάλα τα κόμματα όμως, τα κόμματα γίνονται μεγάλα όταν συνθέτουν απόψεις όχι όταν ο ένας βρίζει τον άλλο.

Φαντάζομαι  ο κ. Αντώναρος θα κάνει την αυτοκριτική του, θα το δει λίγο πιο ψύχραιμα, θα κατεβάσει ταχύτητες, θα σταματήσει τις προσβολές και τις χυδαιότητες και θα πάμε παρακάτω όλοι αγαπημένοι και μονιασμένοι.