Ο βουλευτής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, κος Χάρης Θεοχάρης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην έκτακτη εκπομπή και στο δημοσιογράφο Γιώργο Λυκουρέντζο.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε:

Ερωτηθείς από πού είχε όλες αυτές τις πληροφορίες 

Χ.ΘΕΟΧΑΡΗΣ: Τα ήξερα γιατί γινόντουσαν οι εργασίες. Αυτές οι επιτροπές προσπαθούν να τις κρατήσουν μυστικές όμως δεν γίνεται στο 100%, ξεφεύγουν κάποια υπονοούμενα, κάποια λόγια, κι έτσι έφτασαν και στα δικά μου αυτιά και θεώρησα χρέος μου να ενημερώσω τον κόσμο εκείνη τη στιγμή σε μια προσπάθεια να αποτρέψω τα σχέδια αυτά. Αν έστω και λιγάκι βοήθησα σε αυτό γιατί θέλουμε να πιστεύουμε ότι πια υπάρχει μια πλήρη στροφή του πρωθυπουργού κυρίως, γιατί βλέπετε ότι δυσκολεύεται και όλο το κόμμα να τον ακολουθήσει, αλλά υπάρχει σίγουρα μια στροφή του πρωθυπουργού προς την συμφωνία και την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη.

ΔΗΜ: Μήπως βγήκαν σε καλό όσα έκανε ο κ. Βαρουφάκης ; Με την έννοια ότι κατέδειξαν στον πρωθυπουργό ότι δεν υπήρχε άλλη λύση και έκανε αυτή τη στροφή που περιγράφετε

Χ.ΘΕΟΧΑΡΗΣ: Αν βγήκαν σε καλό βγήκαν πολύ αργά σε καλό δυστυχώς και το πληρώσαμε πάρα πολύ. Το κόστος είναι τεράστιο και δυστυχώς δεν έχουμε ζήσει ακόμα τίποτα γιατί το κόστος αυτού του δημοψηφίσματος που είναι το κλείσιμο των τραπεζών και οι περιορισμοί στις κινήσεις κεφαλαίου δημιουργεί καθημερινά και θα δημιουργήσει και τον Σεπτέμβριο πολύ περισσότερα γιατί ξέρετε ότι και ο τουρισμός κρύβει μέσω της απασχόλησης που υπάρχει αυτή την περίοδο αλλά και γιατί υπολειτουργούν οι επιχειρήσεις έτσι κι αλλιώς και είναι πολλοί στις διακοπές, κρύβει τα προβλήματα. Από τον Σεπτέμβριο όμως θα μας έρθουν πολύ ισχυρά και δυστυχώς θα είναι όλα δημιούργημα της κυβέρνησης αυτής.

Ερωτηθείς ποιο θα ήταν ένα μέτρο που θα μπορούσε να βελτιώσει την εισπραξιμότητα

Χ.ΘΕΟΧΑΡΗΣ:  Δεν υπάρχει ένα μέτρο που μπορεί να λύσει και γι’ αυτό το λόγο κάνουμε κακή υπηρεσία όταν λέμε στους πολίτες «κοίταξε θα γίνει αυτό και αμέσως θα λυθούν όλα τα προβλήματα» γιατί τους απογοητεύουμε τελικά.

Κατά την άποψη μου η κυβέρνηση πρέπει και να απλοποιήσει όσο μπορεί με ακόμα λιγότερους, με νέους συντελεστές ΦΠΑ, αυτό μειώνει την πιθανότητα της φοροδιαφυγή, είναι το πρώτο βήμα. Το δεύτερο είναι να υποχρεώσει τις επιχειρήσεις να χρησιμοποιήσουν ηλεκτρονικά τιμολόγια. Αυτό θα μειώσει την φοροδιαφυγή διότι θα κόψει όλα τα εικονικά στην διακίνηση, στη χοντρική. Και το τρίτο που θα μπορούσε να κάνει είναι να εστιάσει μετά σε συγκεκριμένους κλάδους των υπηρεσιών για να δούμε τι μπορεί να γίνει.

 

Με αφορμή την έκθεση του γραφείου προϋπολογισμού του κράτους  

 

Χ.ΘΕΟΧΑΡΗΣ:  Συμφωνώ 100% και ουσιαστικά αυτοί οι δυο τίτλοι απευθύνονται σε δυο διαφορετικές ομάδες μέσα στην κοινωνία. Η μια ομάδα είναι η ομάδα που εφησυχάζει, που λέει ότι δεν πειράζει, φτάσαμε στο πάτο κτλ. Εκεί περά πρέπει να πούμε ότι υπάρχουν πολύ χειρότερα.

…Η δεύτερη φράση αυτή απευθύνεται σε όσους είναι απαισιόδοξοι, οι οποίοι τα έχουν παρατήσει και λένε τέρμα, δεν υπάρχει κανένας δρόμος, αργά  ή γρήγορα, αν δεν έγινε τώρα θα γίνει σε τρεις μήνες, θα γίνει σε έξι μήνες, θα γίνει σε εννιά αλλά πάντως θα πάμε στην δραχμή. Νομίζω ότι πρέπει και αυτό να κρατήσουμε, ότι εάν πραγματικά βάλουμε όλες τις δυνάμεις, και εγώ είμαι ένας από τους ανθρώπους που πιστεύω ότι πια δεν περισσεύει καμία δύναμη γιατί είναι η τελευταία ευκαιρία της χώρας. Εάν βάλουμε όλες τις δυνάμεις που έχει ο τόπος μαζί και συνεργαστούμε, μπορούμε να βγούμε από την κρίση και να μην πάμε στην δραχμή.

Για την απάντηση του κ. Μάρδα στην ερώτησή του στην Βουλή

 

Χ.ΘΕΟΧΑΡΗΣ: Χαιρέτησα και στην δευτερολογία μου την απόσταση αυτή, ήταν φανερή και σε εσάς ακόμα δεν την είπε επιτροπή, την είπε  εκδήλωση , την είπε συνέδριο επιστημονικό αλλά δεν την είπε καν επιτροπή. Νομίζω ότι είναι φανερό κι αυτό που είπε ότι αυτή η επιτροπή, η αντίστοιχη της που έγινε στο Ισημερινό δεν χρησιμοποιήθηκε πουθενά νομικά, σε κανένα δικαστήριο, δεν χρησιμοποιήθηκε για να μην πληρωθούν τόκοι και ομολόγα όπως μας λένε εδώ πέρα δεν θα πληρώσουμε το χρέος μας. Χρησιμοποιήθηκε για να γίνει ένα χρηματιστηριακό κόλπο και να κοροϊδέψουν επενδυτές που είχαν εμπιστευτεί τον Ισημερινό και τελικά να γλιτώσουν με αυτόν τον τρόπο χρήματα.

Νομίζω αυτές είναι πρακτικές οι οποίες και στην χώρα μας ακόμα αν πινόντουσαν θα ήταν παράνομες. Δεν μπορεί να τις πιστεύουμε και η κυβέρνηση καλό θα ήταν και ρητά να σταματήσει επιτέλους, να ζητήσει από την πρόεδρο της Βουλής να σταματήσει αυτή την επιτροπή ή εν πάση περιπτώσει να την οδηγήσει γρήγορα σε ένα μαρασμό και να τελειώνει αυτό το παραμύθι και αυτή η κοροϊδία. Το οποίο κοστίζει …