Η βουλευτής της ΝΔ, κα Σοφία Βούλτεψη, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Secret” με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Κουνιά και τον Σταύρο Παπαντωνίου.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Ερωτηθείσα αν πιστεύει ότι θα κλείσει η συμφωνία

Σ.ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Συμφωνία πρέπει να έρθει για τη χώρα, εγώ παρακολουθώντας όλα αυτά τα οποία έχουν συμβεί τον τελευταίο χρόνο δεν μπορώ ποτέ να είμαι ήσυχη ότι τελικά θα γίνουν τα πράγματα όπως πρέπει, όπως οφείλουμε να τα κάνουμε για να σωθεί η πατρίδα μας.

Όλα αυτά τα οποία έχουν συμβεί αυτό το εξάμηνο και να προσθέσουμε και το δίμηνο πριν από τις εκλογές, συνηγορούν υπέρ μιας διαφορετική αντίληψης, νοοτροπίας, βούλησης και βέβαια συνηγορεί σε αυτό και το γεγονός ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας λέει κάθε τόσο ότι δεν πιστεύει στην συμφωνία. Για αυτό ακριβώς εμείς υποστηρίξαμε από την πρώτη στιγμή ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα από την αρχή το σχέδιο Α ήταν σχέδιο Β. Κατά την άποψή μου ήταν το αρχικό σχέδιο γιατί όταν έχεις προεκλογικά πει τόσα πολλά ψέματα, όταν δηλαδή όλες οι ομιλίες είναι «ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται η Τρόικα φεύγει», «Τρόικα τέλος»… όταν έχεις προετοιμάσει  έτσι  τον κόσμο, έχεις πει δηλαδή τόσα πολλά ψέματα, έχεις δώσει τόσες πολλές υποσχέσεις και την επομένη το πρωί της εκλογής σου ξυπνάς πρωθυπουργός και πρέπει κάτι να κάνεις,  βλέπεις ότι δεν είναι εύκολο, για αυτό και εγώ υποστήριζα πάντοτε ότι δεν μπορεί να την κάνει εύκολα αυτή την κωλοτούμπα … Στις 23 Ιανουαρίου στην τελευταία του ομιλία  στο Ηράκλειο της Κρήτης είπε ότι δεσμεύεται και εγγυάται ότι θα αρχίσει την εφαρμογή του προγράμματος Θεσσαλονίκης από την Δευτέρα των εκλογών ανεξαρτήτως διαπραγμάτευσης…

Όταν έχεις πει όλα αυτά την επομένη ή θα πεις ήμουν ψεύτης, δεν μπορούσα να τα κάνω ή θα πας σε ένα σχέδιο Β για να μπορείς να τα κάνεις . Βεβαίως μνημόνιο θα έχεις και με την δραχμή και σκληρό, κοιτάξτε τι γίνεται στις άλλες χώρες  αλλά η νοοτροπία τους είναι αυτή. Που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα ο γραμματέας του υπ. Των Εξωτερικών; Ήταν στην Βενεζουέλα. 

 

ΔΗΜ: Δεν είναι ο πρώτος ο κ. Τσίπρας που το έκανε γιατί όλοι θυμόμαστε τον κ. Σαμαρά που επίσης είχε κάνει μια μεγάλη αλλαγή ρότας όταν η ΝΔ από αντιμνημονιακή έγινε μνημονιακή μέσα σε ένα βράδυ

 

Σ.ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Έχει μια διαφορά αυτό η ΝΔ πριν έρθει το πρώτο μνημόνιο προς ψήφιση είχε δηλώσει ότι διαφωνεί με την συμμετοχή του ΔΝΤ και είχε πει ότι εδώ χρησιμοποιείται ένας λάθος πολλαπλασιαστής. Δεν βγήκε ποτέ η ΝΔ όμως  μετά όταν πια είχαμε υπογράψει και πάρει χρήματα να λέει θα έρθω και θα τους πετάξω έξω. Υπάρχει μια διαφορά μεγάλη.

Είχε μια άποψη μέχρι τη στιγμή που ήρθε το πρώτο μνημόνιο και ψηφίστηκε, από την ώρα που ψηφίστηκε και εμείς αρχίσαμε να παίρνουμε χρήματα η ΝΔ δεν αμφισβήτησε ποτέ ότι πήραμε χρήματα …

 

Με αφορμή την επίσκεψη του κ.Τσίπρα στο υπ. Αγροτικής ανάπτυξης

 

Σ.ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Προσέξατε ότι παρουσίασε ο κ. Τσίπρας την νέα ΚΑΠ ως δική του; Αυτό είναι το πρόγραμμα της νέας ΚΑΠ που η προηγούμενη κυβέρνηση έφτιαξε. Δηλαδή η νέα ΚΑΠ περιλαμβάνει   14 δις άμεσες ενισχύσεις και 6 δις το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης, αυτά τα είχαμε λύσει από το ’13, έχουν συζητηθεί στο ευρωκοινοβούλιο στην επιτροπή παντού. Τα παρουσιάσαμε εμείς στην Βουλή τον Ιούλιο του ’14. Μας έβρισε ο ΣΥΡΙΖΑ  τόσο πολύ για το μεγάλο λάθος που κάναμε να οργανώσουμε έτσι το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης και έβγαζαν ανακοινώσεις και τώρα έρχονται οι ψεύτες και παρουσιάζουν την ΚΑΠ 2014-2020 ως πρόγραμμα τους.

 

Ερωτηθείσα αν πιστεύει ότι θα οδηγηθούμε σε εκλογές

 

Σ.ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Αν στη χώρα γίνουν εκλογές για να λύσει το εσωκομματικό του πρόβλημα ο κ. Τσίπρας πλέον είμαστε άξιοι της τύχης μας.

…Θα είναι η τρίτη φορά που στήνει κάλπες στη χώρα μέσα σε ένα χρόνο με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ. Πείτε μου  εσείς ψηφίζεται μια συμφωνία, έχει μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου υποχρεώσεις 27 δις πιστεύει κανείς ότι ενώ θα διεξάγονται εκλογές και θα είμαστε στα μπαλκόνια, θα είναι μια υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα έχει στο νου της να διεξαγάγει τις εκλογές αυτή η κυβέρνηση θα εφαρμόζει πρόγραμμα, θα καταβάλει χρήματα και θα προετοιμάζεται για την αξιολόγηση τον Δεκέμβρη;

Να βρει λύση ο κ.Τσίπρας.