Ο  υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, κος Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Παραφιλολογίες»  με το  δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε:

Για τις εκλογές

 

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ο κ.Τσίπρας έκανε αυτές τις πρόωρες εκλογές προσδοκώντας έναν περίπατο, περίπατος δεν υπάρχει. Τώρα τι θα γίνει θα το αποφασίσει ο λαός πάντως σίγουρα  δεν θα είναι περίπατος για τον κ.Τσίπρα.  Ο κ.Τσίπρας έκανε τις εκλογές γιατί πίστευε ότι θα βρει διψήφια διαφορά και θα είχε στα χέρια του τις πολιτικές εξελίξεις για να  αποφασίσει πως θα χειριστεί το μέλλον του. Τώρα αν χάσει ο κ.Τσίπρας δεν θα φύγει από την εξουσία απλώς, εγώ αμφιβάλλω αν την άλλη μέρα θα μπορέσει να μείνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ…   

 

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Θεωρώ ότι η ΝΔ έχει πολύ καλές πιθανότητες να είναι πρώτο κόμμα.  Αυτό ακουγόταν σχεδόν απίστευτο πριν από  λίγες εβδομάδες σήμερα όμως με ένα στοιχείο πολιτικού ρεαλισμού ναι, η ΝΔ μπορεί να είναι πρώτο κόμμα.

Ερωτηθείς αν χάσει η ΝΔ ο κ. Μεϊμαράκης θα είναι αρχηγός

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Μα η ΝΔ έχει ήδη ψηφίσει ότι μέχρι τον Μάρτιο θα έχουμε τις εσωκομματικές μας διαδικασίες για την εκλογή αρχηγού. Αν προφανώς δεν είναι πρωθυπουργός ο κ. Μεϊμαράκης, δεν είμαστε πρώτο κόμμα οι αποφάσεις που έχουμε ήδη λάβει θα συνεχιστούν.

Για αυτό και ο κ. Μεϊμαράκης δεν έχει να χάσει απολύτως τίποτα σε αυτές τις εκλογές, αν κερδίσει προφανώς παραμένει πρόεδρος της ΝΔ χωρίς καμία συζήτηση γιατί ο νικητής μένει και θα είναι πρωθυπουργός.

Άρα ο κ. Μεϊμαράκης μπαίνει στις εκλογές ότι στην χειρότερη για αυτόν περίπτωση θα υλοποιηθεί ο σχεδιασμός που υπήρχε πριν από τις εκλογές αυτές.  Δεν είναι το ίδιο με τον κ. Τσίπρα, ο κ. Τσίπρας αν χάσει μας χαιρετάει.

 

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Εάν η ΝΔ δεν είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές τότε θα έχουμε πολύ σύντομα ξανά εκλογές. Ασχέτως αν θα μπορέσει ή όχι να κάνει κυβέρνηση ο κ.Τσίπρας με κάποιον άλλον αυτό το ρόλο που έπαιζε μέχρι χθες στο ΣΥΡΙΖΑ η αριστερή πλατφόρμα του κ. Λαφαζάνη θα το παίζουν από εδώ και μπρος οι 53 με την αριστερή τάση και στα πρώτα, δεύτερα, τρίτα το πολύ προαπαιτούμενα όπως έσπασε ο ΣΥΡΙΖΑ στο μνημόνιο θα σπάσει ξανά  στην εφαρμογή του μνημονίου.

Αν είναι η ΝΔ πρώτο κόμμα …

 

ΔΗΜ.: Εσείς θα υλοποιήσετε όλα αυτά που λέει το μνημόνιο…

 

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Όχι δεν θα τα υλοποιήσει όλα. Το μνημόνιο αυτό είναι το μνημόνιο του Τσίπρα και του Καμμένου, η συνταγή του έχει την εξής μορφή 93% φόροι  7%  μείωση κρατικών δαπανών.

Για να καταλάβετε, το πρώτο μνημόνιο του Παπανδρέου είχε 56%, 44% μείωση των κρατικών δαπανών. Το μνημόνιο του Σαμαρά είχε 72% μείωση κρατικών δαπανών και 28% φόρους. Το μνημόνιο του Τσίπρα έχει 93% φόρους και 7% μείωση των κρατικών δαπανών. Η ΝΔ θα αλλάξει αυτό το μείγμα. Η ΝΔ αν είναι πρώτο κόμμα θα μειώσει τους φόρους.

Οι έξω θα πανηγυρίζουν, όχι θα το δέχονται. Αν πας στην Τρόϊκα και πεις «συμφωνώ στην δημοσιονομική προσαρμογή, δεν αλλάζω τον στόχο. Η δημοσιονομική προσαρμογή που έχεις θέσει παραμένει, αλλά αντί να φτάσουμε στην δημοσιονομική προσαρμογή με φόρους, θα φτάσουμε με μείωση δαπανών».

 

ΔΗΜ.: Αυτή η μείωση δαπανών περιλαμβάνει ακόμα και απολύσεις στο Δημόσιο;

 

Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Δεν χρειάζονται απολύσεις στο Δημόσιο γιατί το Δημόσιο σε αριθμό έχει φτάσει τον αριθμό τον οποίο στόχευε το πρώτο μνημόνιο. Έχουμε κάνει την προσαρμογή την αριθμητική. Τι θα γίνει όμως; Για παράδειγμα η εφαρμογή του νέου μισθολογίου στο Δημόσιο όπου θα χάσουν προνομία αυτοί που δεν εργάζονται, αυτοί που δεν αποδίδουν, μισθολογικά προνομία, αυτό μπορεί να φέρει εξοικονόμηση στο κράτος πάνω από 1 δις. Μπορείς αυτομάτως μόνο και μόνο εφαρμόζοντας αξιοκρατία και δικαιοσύνη να αφαιρέσεις 1 δις.

 

ΔΗΜ.: Την ΕΡΤ θα την ξανακλείσετε;

 

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Τα έχουν κάνει και εδώ σαν τα μούτρα τους, ξέρετε ότι στην ΕΡΤ οι υπάλληλοι παίρνουν προκαταβολή και δεν πληρώνονται κανονικά; Γιατί δεν έχουν φτιάξει κωδικούς στο κράτος. Η ΕΡΤ δεν έχει ανοίξει στην πραγματικότητα. Ξέρετε το έχουν κάνει; Το  ανταποδοτικό τέλος  της ΕΡΤ είναι δεσμευμένο για τα χρέη του κράτους, αυτοί παίρνουν προκαταβολή, αμφιβάλλω αν όλοι όσοι παίρνουν προκαταβολή πηγαίνουν και εργάζονται δεν το πολυπιστεύω γιατί δεν βλέπω πρόγραμμα την ΕΡΤ ανάλογο των 2.500 ανθρώπων. Δεν βλέπω και καμιά συγκλονιστική διαφορά από την ΝΕΡΙΤ άρα δεν μπορεί η ΝΕΡΙΤ να δούλευε με 500 και αυτοί να δουλεύουν  με 2.500 και να έχουν το ίδιο πρόγραμμα. Άρα και στην ΕΡΤ  και παντού θα εφαρμόσουμε τον ίδιο κανόνα , θα πληρώνεται αυτός που εργάζεται, δεν θα πληρώνεται αυτός που δεν εργάζεται.

 

ΔΗΜ.:  Αν η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα τι θα κάνετε με την ΕΡΤ ;

 

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ:  Δεν μπορείς να γυρίσεις στο παρελθόν αλλά αυτό που θα κάνουμε είναι εφαρμογή ελέγχου μέσα στο Δημόσιο έτσι ώστε να πληρώνονται οι άνθρωποι που εργάζονται και να μην πληρώνονται οι άνθρωποι που δεν εργάζονται. Θα μειώσουμε το κόστος λειτουργίας και της ΕΡΤ όπως και όλου του Δημοσίου.

 

ΔΗΜ: Το κόστος λειτουργίας της ΕΡΤ μειώνεται με μείωση προσωπικού

 

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Σας είπα ειδικά στην ΕΡΤ αυτοί δεν έχουν προσληφθεί καν. Δεν έχετε καταλάβει τι έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΡΤ, τους έχει αφήσει στον αέρα. Δεν υπάρχει ΕΡΤ, είναι όλο παραμύθι. Δεν είναι εγγραμμένοι σε κανένα κωδικό, είναι τελείως στον αέρα.  Δεν άνοιξε στην πραγματικότητα η ΕΡΤ. Ούτε αυτό δεν κάνανε σωστά!

 

Ερωτηθείς με ποιους θα συνεργαστεί η ΝΔ στην περίπτωση που είναι πρώτο κόμμα για να φτιάξει κυβέρνηση

 

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Νομίζω ότι οι φυσικοί της πολιτικοί σύμμαχοι στην Βουλή, οι φυσικοί της πολιτικοί συνομιλητές είναι το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ. Υπό την έννοια τα κόμματα τα οποία έχουμε ακλόνητη πίστη στον ευρωπαϊκό δρόμο της χώρας,  έχουμε ομοιογένεια  ως προς αυτό και μπορούμε να κάνουμε κάποιες προγραμματικές  συμπτώσεις είναι με αυτά τα δύο κόμματα. Με αυτά τα δυο κόμματα νομίζω θα φτιαχτεί μα συγκυβέρνηση μακράς πνοής .

 

ΔΗΜ.:  Μεγάλο πολιτικό συνασπισμό βλέπετε με το ΣΥΡΙΖΑ

 

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Προσωπικά δεν τον βλέπω. Πρώτα από όλα δεν τον θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ ούτως ή άλλως. Δεύτερον  η προσωπική μου γνώμη είναι ότι ο μεγάλος συνασπισμός βάσει τον δημοσκοπήσεων θα μας εξέθετε  στον εξής πολιτικό κίνδυνο, να έχουμε την Χρυσή Αυγή για αξιωματική αντιπολίτευση  και αυτό δεν είναι σοφή ιδέα για την δημοκρατία.

 

ΔΗΜ: Συνεργασία με το κόμμα του κ. Καμμένου;

 

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Προφανώς αστειεύεστε, μου το λέτε ως χιούμορ.

Η ΝΔ μπορεί αν δεχτεί πίσω όλους τους ψηφοφόρους των ΑΝΕΛ και πολλά από τα στελέχη τους βάζοντας νερό στο κρασί μας και ξεχνώντας όλα αυτά τα οποία έχουν πει εναντίον μας αλλά με τον κ. Καμμένο συνεργασία δεν μπορεί να υπάρξει. Ο κ. Καμμένος έχει κατηγορήσει την ηγεσία της ΝΔ και την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ ως προδότες προφανώς δεν μπορούμε να συνεργαστούμε ούτε εμείς μαζί τους ούτε αυτοί μαζί μας.

Άλλωστε ο κ. Καμμένος έχει κάνει την επιλογή του, έχει γίνει συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Όπου μιλάει λέει πόσο καλός πρωθυπουργός ήταν ο κ. Τσιπρας , όλοι του οι βουλευτές του μας λένε ότι ο εθνικός ηγέτης της χώρα είναι ο κ. Τσίπρας άρα ο κ. Καμμένος έκανε την επιλογή του. Από Δεξιός που ήταν κάποτε έχει γίνει Αριστερός.