H υποψήφια βουλευτής της ΝΔ, κα Σοφία Βούλτεψη, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Παραφιλολογίες»  με το  δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε:

Σ.ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Βλέπω τώρα ότι ενώ τότε μας αποκαλούσαν όλοι «κινδυνολόγους», «καταστροφολόγους» που φέρουμε το φόβο κλπ με πρώτο τον κ.Σκουρλέτη τώρα ο ίδιος ο κ. Σκουρλέτης έρχεται και μας λέει ότι αν τα πράγματα άλλη μια εβδομάδα να κρατούσε αυτό το πανηγύρι της δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης θα ήμασταν σε δελτίο στα καύσιμα, θα υπήρχε πρόβλημα με τα φάρμακα των καρκινοπαθών. Και μάλιστα λέει ότι ο κ. κ. Λαφαζάνης τα γνωρίζει όλα αυτά, μα εκείνοι δεν τα γνώριζαν όταν υπόσχονταν στο λαό όλα αυτά τα οποία υπόσχονταν και όταν με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης δεν υπήρχε κάτι που να μην είχαν υποσχεθεί το οποίο «ενταφιάστηκε» και χθες έγινε το επίσημο μνημόσυνό του.

Ερωτηθείσα πως μετά από όλα αυτά η ΝΔ κάνει πρόταση συνεργασίας προς το ΣΥΡΙΖΑ

Σ.ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εμφανιστεί να έχει διαπραγματευτεί μια συμφωνία μόνος του χωρίς να ρωτήσει κανέναν τον καιρό που εμείς φωνάζαμε ότι έχετε υπογράψει μια συμφωνία στις 20 Φεβρουαρίου ελάτε να τη συζητήσουμε, να δούμε τι περιλαμβάνει, να αποφασίσουμε τι μπορούμε να κάνουμε τώρα που έχουμε καιρό και έχουμε μπροστά μας τέσσερις μήνες μέχρι τις 30 Ιουλίου και αυτοί έκρυβαν τη συμφωνία, έλεγαν ότι δεν έχουν υπογράψει τίποτα, ότι δεν έχουν δεσμευτεί σε τίποτε. Την έκρυβαν από τις συνιστώσες τους ουσιαστικά. Τίποτα δεν θα είχε συμβεί από όλα αυτά αν εκείνη η συμφ