Σε νέες συμφωνίες στις αγορές του εξωτερικού προχωρά η διοίκηση της εταιρείας Terra Creta, μέλος του Ομίλου AVIAREPS.

Στο πλαίσιο ενίσχυσης της εξωστρέφειας της εταιρείας, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου στο Κολυμβάρι της Κρήτης, τελετή αφιέρωσης δέντρου ελιάς προς τιμήν της Α.Ε Πρέσβειρας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Zhang Qiyue.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπερiφερειάρχης Χανίων, κ. Ν. Καλογερής, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τομέα Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας, κ. Α. Παπαδεράκης, ο Δήμαρχος Πλατανιά, κ. Γ. Μαλανδράκης, ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Χανίων, κ. Γ. Νικηφοράκης, καθώς και ο Διευθυντής της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης, κ. Κ. Ζορμπάς.

Στο λόγο της, η Α.Ε Πρέσβειρα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, μιλώντας για την Terra Creta είπε χαρακτηριστικά ότι η τεχνογνωσία και η υψηλή ποιότητα των προϊόντων της, αποτελεί εγγύηση για την υψηλή ανάπτυξη στην ασιατική αγορά, «Η Ελλάδα πρέπει να στρέψει το βλέμμα της στην Κίνα για την προώθηση των προϊόντων της και η πρεσβεία μας είναι έτοιμη να βοηθήσει με κάθε τρόπο προς αυτή την κατεύθυνση».

Ευχαρίστησε θερμά τη διοίκηση της Terra Creta για την αφιέρωση δέντρου ελιάς, εκφράζοντας την πεποίθηση της, ότι θα υπάρξει περαιτέρω διείσδυση ελληνικών προϊόντων και ειδικότερα ελαιόλαδου στην αγορά της Κίνας. Επίσης, κατά την ολοήμερη παραμονή της περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρίας, παρακολούθησε σεμινάριο γευσιγνωσίας ελαιόλαδου, ενώ επισκέφθηκε το μνημειακό δέντρο Ελιάς των Βουβών.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ της AVIAREPS, κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, είπε ότι «η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι ένα ακόμα βήμα στην πολύ στενή και αμοιβαία επωφελή σχέση που χτίζεται ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κίνα. Πρόσθεσε επίσης, ότι η παρουσία της Πρέσβειρας της Κίνας στις εγκαταστάσεις της Terra Creta, έχει ιδιαίτερη αξία γιατί αποτελεί μια έμπρακτη αναγνώριση του ρόλου και του ειδικού βάρους του ομίλου AVIAREPS, αλλά και μια ένδειξη για περαιτέρω σύσφιξη της συνεργασίας τους.»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Terra Creta, κ. Νεκτάριος Δαδής, δήλωσε ότι «η Terra Creta μπαίνει φέτος στον 19ο χρόνο λειτουργίας της με πρωταρχικό στόχο την ανάδειξη ελαιοπαραγωγικού πλούτου που διαθέτει η χώρα και ιδιαίτερα η Κρήτη».

Ανέφερε, επίσης ότι μετά το 2012 και την είσοδο ως βασικού μετόχου του ομίλου της AVIAREPS, του κ. Ιωάννη Γρύλου, και με τις επενδύσεις που έγιναν η εταιρεία έχει μπει σε προοπτική δυναμικής ανάπτυξης.

Οι στόχοι της διοίκησης για την επόμενη δεκαετία είναι να πρωταγωνιστήσει στις εξαγωγές του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου, ώστε η Terra Creta να γίνει πιο αναγνωρίσιμο διεθνές brand συνώνυμο της ποιότητας και της καινοτομίας και προβάλλοντας την αειφορία του κρητικού ελαιόλαδου σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς και την αξία της κρητικής - ελληνικής διατροφής σε παγκόσμιο επίπεδο.

O γενικός διευθυντής Φώτης Σουσαλής, τόνισε ότι η Terra Creta είναι κατά βάση εξαγωγική καθώς τα προϊόντα εξάγονται σε περισσότερες από 45 χώρες και επισήμανε ότι στα επόμενα χρόνια η Terra Creta, θα επενδύσει ακόμη περισσότερο στην τεχνολογία, στην καινοτομία καθώς και στη βιώσιμη ανάπτυξη.