Ο υπεύθυνος του τομέα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, κος Τάσος Κουράκης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Κεντρικό Μαγκαζινο” με τις δημοσιογράφους Λίζα Δουκακάρου και Ανδριάνα Ζαρακέλη.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε:

Με αφορμή τα σημερινά επεισόδια στα πανεπιστήμια

Τ.ΚΟΥΡΑΚΗΣ: Θα έπρεπε να κινηθούν όλες οι διαδικασίες εναντίον όλων εκείνων που έχουν καταντήσει το ελληνικό πανεπιστήμιο σε ένα χώρο που η χρηματοδότηση είναι σε πολύ περιορισμένα επίπεδα έτσι ώστε να αδυνατούν να επιτελέσουν το έργο τους δηλαδή την εκπαίδευση των φοιτητών. Που δεν έχουν εδώ και πάρα πάρα πολλά χρόνια διορίσει διδακτικό προσωπικό και οι συνταξιοδοτήσεις  δεν αντικαθίστανται με  αποτέλεσμα να υπάρχει τρομακτική αδυναμία ευπρεπούς λειτουργίας των ιδρυμάτων. Όλοι αυτοί κυκλοφορούν ελεύθεροι αρχίζοντας από τους υπουργούς Παιδείας και φτάνοντας μέχρι τους διοικούντες σε όλα τα επίπεδα. Αντί ο κ. Φορτσάκης αυτή τη στιγμή να αγωνιά πως θα μπορέσει να διοικήσει και να λειτουργήσει το πανεπιστήμιο έτσι ώστε τα παιδιά που πραγματικά έχουν εναποθέσει τα όνειρά τους εκεί να μάθουν γράμματα πηγαίνει και κλείνει τις πόρτες, πριν από λίγες μέρες, στο να αποστειρώσει το κτίριο διοίκησης από τους φυσικούς ενοίκους του χώρου που είναι οι φοιτητές λέγοντας διάφορα ευφυολογήματα. Και τώρα τη στιγμή που έχουμε τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου και ενώ ο κάθε εορτασμός γίνεται με μια πράξη μίμησης τρόπον τινά να θεατρικό έργο, να εκείνη η παράσταση, να εκείνος ο συμβολισμός εδώ έχουμε τον κ. Φορτσάκη να επιλέγει όχι την μίμηση αλλά την αντιπαράσταση του ίδιου του σκηνικού με τον Νοέμβρη του '74.

Μήπως θυμάστε καθόλου τι λέγανε για τους φοιτητές που ήταν στο Πολυτεχνείο η τότε κυβέρνηση ότι ήταν ταραχοποιά στοιχεία και κακοποιά στοιχεία που θέλανε να κάνουν το ένα και το παρά άλλο, αυτή την καραμέλα την έχουμε δει 

Ερωτηθείς αν νιώθει ότι είναι “τρομοκράτης του έξω” όπως είπε ο κ. Μαρκόπουλος

Τ.ΚΟΥΡΑΚΗΣ: Αν υπάρχει κάποιος τρομοκράτης είναι αυτοί που τρομοκρατούν, αυτοί που με τις πράξεις τους επιβάλλουν συγκεκριμένα πράγματα που έχουν σχέση με τη διάλυση του πανεπιστημίου. Αυτοί είναι οι καταστροφείς του πανεπιστημίου.

Όταν έρχεται η κυβέρνηση και παίρνει τα αποθεματικά με το PSI του πανεπιστημίου και δεν μπορεί να λειτουργήσει, του κλέβει τα χρήματα τα οποία τα έχει για να λειτουργήσει, όταν έρχεται ο προηγούμενος υπουργός και ο νυν συνεχίζει να απολύει τους διοικητικούς υπαλλήλους και να μην μπορούνε να λειτουργήσουν οι διοικητικές δομές καταλαβαίνετε ποιος είναι ο καταστροφέας.