Ο Γραμματέας της ΝΔ, κος Ανδρέας Παπαμιμίκος, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Κεντρικό Μαγκαζινο” με τις δημοσιογράφους Λίζα Δουκακάρου και Ανδριάνα Ζαρακέλη.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε:

Με αφορμή τα επεισόδια στα πανεπιστήμια

Α.ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΣ: Έχουμε μπει τον τελευταίο μήνα σε μια συζήτηση για το αυτονόητο. Υπάρχει ένας νόμος και οφείλουμε τους νόμους να τους εφαρμόζουμε, από εκεί και πέρα εγώ το έχω πει ξεκάθαρα ότι από τη στιγμή που καταργήθηκε το άσυλο τα πανεπιστήμια έχουν ανάγκη από πανεπιστημιακή αστυνομία. Είναι μια πρόταση που έχει καταθέσει και η ΔΑΠ στο παρελθόν, είναι ένα μοντέλο που ακολουθείται σε όλες τις σύγχρονες χώρες της Ευρώπης και δεν μπορώ να καταλάβω που υπάρχουν ενστάσεις και διαφωνίες. Κανείς δεν έχει να φοβάται ούτε για την ελεύθερη παρουσία μες το πανεπιστήμιο ούτε για την ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Όταν κάποιος παρανομεί εννοείται πως δεν μπορεί να παίρνουν οι φοιτητές την τύχη στα χέρια του και οι καθηγητές, εννοείτε ότι πρέπει να υπάρχει αστυνομία για να αναλαμβάνει τα μέτρα. 

Ερωτηθείς αν πιστεύει και αυτός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι “οι τρομοκράτες του έξω”

Α.ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΣ: Εγώ ειλικρινά θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα μεγάλο βαθμό ενθαρρύνει τέτοιες ενέργειες και δεν το θεωρώ εγώ το βγάζουν οι ίδιοι στις ανακοινώσεις τους. Είδαμε πριν ένα μήνα τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μπαίνουν μαζί με φοιτητές στο κτήριο της πρυτανείας, είδαμε στη συνέχεια όταν πήγανε να γίνουν καταλήψεις να βγαίνει η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και να βγάζει ανακοινώσεις που να ενθαρρύνει τέτοιες ενέργειες. Σήμερα το ίδιο, άρα αυτοί οι ίδιοι το λένε ότι ουσιαστικά ενθαρρύνουν τέτοιες μορφές δράσεις.

Εμείς δεν θα επιτρέψουμε σε  καμία περίπτωση ορισμένους μπαχαλάκηδες  να λειτουργήσουν έτσι.  Δεν είναι καλό και για το πολιτικό σύστημα αλλά και για τη χώρα να υπάρχουν τέτοιες ακραίες φωνές.

Για τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν μπορεί να γίνεται επιβολή τέτοιων μέτρων προληπτικά πριν καν ξεκινήσει κάποιο επεισόδιο

Α.ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΣ: Επειδή εδώ μπαίνουμε σε μια συνεχή προσπάθεια εξαπάτησης του κόσμου από τον ΣΥΡΙΖΑ να μιλάμε κάποια στιγμή ρεαλιστικά. Εχθές ξαφνικά αποφάσισαν 50 φοιτητές στην Νομική, 50 φοιτητές στη Φιλοσοφική και άλλοι 40 στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο να πάνε και να κάνουν κατάληψη από σήμερα μέχρι τη Δευτέρα, αυτή είναι η πραγματικότητα. Ε! Δεν θα επιτρέψει η διοίκηση του πανεπιστημίου, δεν θα επιτρέψει η αστυνομία 40 άτομα να μπαίνουν μέσα και να κλείνουν τη σχολή με το έτσι θέλω. Και πραγματικά πιστεύω ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη λύση.

Αν παρανομεί κάποιος ή αν μπαίνει κάποιος κάπου να κάνει κατάληψη ή να ασκήσει βία ή να κάνει κάτι παράνομο δεν πρέπει να παρεμβαίνει η Αστυνομία;