Ο αντιπρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Αντώνης Καλοκαιρινός, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Παραφιλολογίες” και στον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Για την καθαριότητα του πανεπιστημίου 

Α.ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ: Το πανεπιστήμιο έχει συνεργείο καθαριότητας για πολλά χρόνια και για διάφορους λόγους δεν έχει καθαριότητα από τον Ιούνιο του 2014. Είναι ένα καθαρά τυπικό θέμα το οποίο μας δημιούργησε όλη αυτή την ανωμαλία. 

Οι διαδικασίες για να τελειώσει ένας διαγωνισμός ο οποίος τρέχει είναι πλέον ανελέητες και κολλάνε σε πολλά νομικά θέματα και πρέπει να τηρούμε κάποιες ημερομηνίες. Σας διαβεβαιώ ότι κάνουμε ότι μπορούμε αν θέλουνε οι φοιτητές μπορούν να έρθουν να τους το εξηγήσουμε.

Η καθαριότητα στο πανεπιστήμιο δεν υπάρχει από το Μάιο του 2014 εμείς αναλάβαμε το Σεπτέμβριο προσπαθούμε να επιταχύνουμε τις διαδικασίες που δεν μπορεί να γίνει αυτό. Έχουμε συνεργεία τα οποία καθαρίζουν τα κτήρια μας όλα, κυρίως κοινόχρηστους χώρους και τουαλέτες, δεν μπορούμε να υπερβούμε ένα ποσό συγκεκριμένο γιατί δεν εγκρίνεται από το ελεγκτικό συνέδριο. Μακάρι να είχαμε μια ευκαμψία σε αυτό το θέμα, δυστυχώς δεν μπορούμε λόγω των διαδικασιών.

Ντρέπομαι για το θέαμα αυτό και απολογούμαι και στους φοιτητές και στους γονείς τους, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι όμως και λυπάμαι που το λέω αυτό. Έχετε δίκιο το θέαμα είναι απαράδεκτο.      

Είμαι καθηγητής στο πανεπιστήμιο Αθηνών 36 χρόνια δεν ήλπιζα ποτέ να δω αυτό το θέαμα που βλέπω, δεν μπορώ να υπερβώ όμως τις διαδικασίες.

Φταίει η πολιτεία που έχει διαδικασίες τέτοιες που δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε. Η εκτίμησή μου είναι ότι εντός του Δεκεμβρίου θα υπάρχει συνεργείο καθαριότητος μέχρι τότε θα αντιμετωπίζεται όπως στοιχειωδώς αντιμετωπίζεται μέχρι τώρα.