Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), κος Γιώργος Ασμάτογλου, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Ζούμε Αληθινα” και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Γιαγτζόγλου  

Μεταξύ άλλων, είπε:

Για τη ζήτηση του πετρελαίου θέρμανσης

ΑΣΜΑΤΟΓΛΟΥ: Αυξημένη η ζήτηση του πετρελαίου θέρμανσης αυτές τις μέρες ειδικότερα και με το κρύο το οποίο έχει ξεκινήσει. Αυξημένη ήταν και όταν ξεκίνησε το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου, υπάρχει μια αύξηση σε σχέση με την περσινή χρονιά περίπου της τάξεως του 20 με 25% όσον αφορά τις πωλήσεις του πετρελαίου θέρμανσης και τη ζήτηση και αυτό είναι γιατί από τη μια πλευρά η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης από την άλλη η μεγάλη μείωση των διεθνών τιμών του αργού πετρελαίου που έχουν εμφανιστεί και στο διυλισμένο προϊόν και καταλαβαίνετε ότι αυτό είναι ένα καλό δέλεαρ για να πάρει ο καταναλωτής πετρέλαιο και να ζεσταθεί. Τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα, εμείς περιμέναμε να είναι περισσότερο καλά και θα ήταν πολύ καλύτερα εάν πράγματι πήγαινε στα επίπεδα του 2011 όπως είχαμε προτείνει ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων. Πέραν τούτου, θα σας πω ότι ο καταναλωτής δεν έχει χρήματα, αυτό το οποίο δουλεύει πάρα πολύ αυτή τη στιγμή είναι οι πιστωτικές κάρτες  και ιδιαίτερα οι κάρτες οι οποίες έχουνε δόσεις.   

Δεν γεμίζουν τις δεξαμενές, το γέμισμα ήτανε κάποτε τώρα δεν υπάρχει γέμισμα είτε στο πετρέλαιο είτε στα αυτοκίνητα. Οι ποσότητες είναι μικρές πέραν τούτου όμως προμηθεύεται ο καταναλωτής πετρέλαιο και σε κάθε περίπτωση κάνει τη δουλειά του γιατί τους δύο χειμώνες που περάσαμε στρέψαμε την προσοχή των καταναλωτών σε άλλους τρόπους θέρμανσης όπως ήταν τα ξύλα και είδανε ότι δεν ζεσταίνει το ξύλο. Είδανε ότι δώσανε πάρα πολλά χρήματα και τελικά διαπίστωσαν ότι το πετρέλαιο είναι αυτό που ζεσταίνει.

Οι ποσότητες είναι πολύ μικρές, οι πληρωμές είναι με αυτά τα προγράμματα των δόσεων μέσω καρτών και μέσω εκπτώσεων από τις κάρτες αλλά πέραν τούτου βοηθάει πάρα πολύ και η επιστροφή του  κοινωνικού βοηθήματος του πετρελαίου θέρμανσης αλλά και η πολύ χαμηλή τιμή του πετρελαίου αυτή την εποχή.