Ο επικεφαλής του Ποταμιού, κος Σταύρος Θεοδωράκης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Παραφιλολογίες” και στον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Με αφορμή τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα

Σ.ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Το σίγουρο είναι ότι οι Ευρωπαίοι έχουν αποφασίσει ότι δεν έχουν κανένα λόγο να κάνουν υποχώρηση με αυτή την κυβέρνηση, στέλνοντας ένα μήνυμα και στην επόμενη κυβέρνηση ότι τα πράγματα για αυτούς έχουνε τελειώσει, δεν παραμυθιάζονται άλλο με υποσχέσεις θέλουν κάποια συγκεκριμένα πράγματα. Αυτό είναι ένα άσχημο σκηνικό, όχι για τον Βενιζέλο και τον Σαμαρά, είναι ένα άσχημο σκηνικό για τους Έλληνες - Γιατί αν πιστεύει κανείς ότι αν ήταν άλλα πρόσωπα στο Παρίσι θα λέγανε “γεια σας λεβέντες μου τι θέλετε να σας το δώσουμε” είναι  γελασμένοι.

Η Ευρώπη έχει αποφασίσει να είναι σκληρή με τη χώρα. Υπάρχει και μια ακραία εκδοχή ότι η Ευρώπη αναζητά μια Ιφιγένεια όταν βλέπει ότι τα πράγματα με την Ιταλία δεν βγαίνουν. Ο Ματέο πιέζει σε λύσεις που είναι παραπλήσιες με αυτές που μπορούσαν να πιέσουν οι Έλληνες  άρα υπάρχει ο κίνδυνος, ένας μεγαλύτερος αποσυντονισμός της ευρωζώνης. Μήπως οι Ευρωπαίοι σκέφτονται λοιπόν λίγο πιο σκληρά για τη χώρα μας, μήπως σκέφτονται ότι είναι μια αφορμή να δείξουν ότι είναι πολλοί σκληροί με τους “κακούς μαθητές”!

Η άποψή μου είναι ότι οι Έλληνες δεν είναι κακοί μαθητές, πρέπει να σταματήσει το αυτομαστίγωμα αλλά από την άλλη πρέπει να υπάρξει μια πολιτική συμφωνία στη χώρα για τα μεγάλα ζητήματα, για τις μεγάλες εκκρεμότητες. Είναι ντροπή που δεν μπορούν τα δύο κόμματα εξουσίας να έχουν την ελάχιστη συνεννόηση ενώ το πρόβλημα είναι ένα.         

Ερωτηθείς τι πρέπει να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε την σκληρή στάση της Ευρώπης

Σ.ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Εμείς είμαστε ο πιο ασθενικός κρίκος της Ευρώπης αυτή τη στιγμή όχι γιατί δεν έχουμε κάνει τα περισσότερα, μάλλον έχουμε κάνει τα περισσότερα δηλαδή από άποψη προσφοράς του ελληνικού λαού σε αυτό το πρόγραμμα έχουμε κάνει τεράστια βήματα. Οι μεταρρυθμίσεις που δεν γίνανε για δεκαετίες προσπαθήσαμε κάποιες από αυτές να τις κάνουμε, όλοι χάσαμε λεφτά, οι συνταξιούχοι, οι νέοι, πληρώνουμε το μεγάλο τίμημα της ανεργίας άρα έχουμε κάνει οι Έλληνες. Υπάρχει όμως μια ειδοποιός διαφορά σε σχέση με την Ισπανία και την Ιταλία, αυτή η χώρα κυβερνιέται από μειοψηφίες και αυτό είναι φανερό στην Ευρώπη. Δηλαδή η χώρα μας είναι ο ασθενής κρίκος γιατί δεν υπάρχει μια αίσθηση πολιτικής συμφωνίας.  

Στα τρία-τέσσερα θεμελιώδη προβλήματα της χώρας μπορεί η κυβέρνηση να είναι μειοψηφία και μια κυβέρνηση που επιβάλλει τέτοιες αποφάσεις γίνεται αυτομάτως μειοψηφική αλλά υπάρχει μια πατριωτική ευθύνη ότι στα  τρία τέσσερα αυτά σημεία θα έπρεπε  να υπάρχει μια συμπόρευση της ΝΔ με το ΣΥΡΙΖΑ. Και το λέω ευθέως δηλαδή η υπόθεση του χρέους που είναι πολύ μεγάλη για το μπόι της σημερινής κυβέρνησης θα είναι πολύ μεγάλη για το μπόι και της επόμενης κυβέρνησης.

Πιστεύει κανείς ότι αν αλλάξουμε το 30% Δεξιά που έχουμε τώρα με ένα 30% Αριστερά και πάει και κάνει τα γλυκά μάτια στη Μέρκελ  ή στους Τροικανούς ή στο ΔΝΤ θα πουν  “βεβαίως να σας χαρίσουμε μέρος του χρέους”;  Δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξουν τακτική σε σχέση με το χρέος, το λένε όλοι οι σοβαροί και το λένε και οι σοβαροί του ΣΥΡΙΖΑ. 

Το Ποτάμι λέει από τότε που βγήκε ότι θα πρέπει να υπάρχει μια πατριωτική συμφωνία για το θέμα του χρέους. Ωραία είναι οι διαφωνίες μας σε πολλά μικρά ζητήματα το χρέος αφορά τα παιδιά και τα εγγόνια... Μπορούν να κάνουν μια συμφωνία για το χρέος;

Ερωτηθείς τι θα πρέπει να κάνει η κυβέρνηση από εδώ και πέρα

Σ.ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Μια εύκολη απάντηση θα ήταν “έτσι όπως τα έκανε ας τα γευτεί”, δηλαδή ότι σε πάρα πολλά πράγματα έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι και αναγκαστικά οι αποφάσεις τώρα είναι βεβιασμένες. Δηλαδή πολλά πράγματα που έπρεπε να είχανε γίνει και να είχανε ρυθμιστεί δεν έχουνε ρυθμιστεί και τώρα αναγκάζεται η κυβέρνηση με το πιστόλι στον κρόταφο να πάρει μερικές αποφάσεις. Νομίζω ότι αυτό που θα πρέπει να επιχειρήσει ο Σαμαράς είναι μια πολιτική συμφωνία, μια δημόσια πολιτική συμφωνία στα πράγματα που θεωρεί ότι μπορούν να ενώσουν  σε μια κοινή βάση...

ΔΗΜ: Πολιτική συμφωνία με τους δανειστές ή στο εσωτερικό;  

Σ.ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Πολιτική συμφωνία με τους απέξω προσπαθούν να τη κάνουν. Άκουσα σήμερα ότι κάτι παλικάρια από την κυβέρνηση βγαίνουν και λένε “δεν είναι οι τεχνοκράτες του Παρισιού, είναι η Μέρκελ είναι ο Ολάντ , είναι ο Ματέο εμείς θα καταφύγουμε στους πολιτικούς και θα βρούμε μια πολιτική λύση”. Δεν νομίζω ότι αυτή τη στιγμή οι ηγέτες της Ευρώπης θα υπερκεράσουν τους Τροικανούς και θα δώσουν μια πολιτική λύση στην Ελλάδα. Ας το επιχειρήσουν, δεν θα αποδώσει.

Εγώ μιλώ για πολιτική λύση στο εσωτερικό της χώρας... Δεν πιστεύω ότι η κυβέρνηση έχει εύκολο δρόμο, όπως δεν έχει και η χώρα εύκολο δρόμο όπως δεν έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ εύκολο δρόμο. Εδώ όμως πρέπει να υπάρξει λίγο θάρρος και γνώση δηλαδή τα πράγματα θα είναι διαφορετικά αν κάνουμε το Δεκέμβρη εκλογές και έχουμε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν, πέρα από αυτούς που έχουν γοητευτεί από τη λογική ότι αύριο θα μου χαρίσει το δάνειο, που και αυτό είναι ψέμα και δεν θα συμβεί. Πέρα από αυτούς που έχουν γοητευτεί από αυτό υπάρχει άνθρωπος που πιστεύει ότι θα αλλάξει οι  στάση των Ευρωπαίων αύριο;  Εμείς ως Ποτάμι δεν είμαστε στην Βουλή, δεν έχουμε τη δύναμη και βέβαια δεν έχουμε ευθύνη να συγκαλέσουμε μια συνάντηση αλλά η αίσθηση μου είναι ότι θα πρέπει να υπάρχει μια ελάχιστη συνεννόηση καταρχήν του Σαμαρά με τον Τσίπρα. Και θεωρώ ότι είναι προσβλητικό για τον πολιτικό πολιτισμό αυτής της χώρας ότι ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης αρνείται να συνομιλήσει με το Σαμαρά και ο Σαμαράς αρνείται να συνομιλήσει με τον Τσίπρα. Αλλά πες μου αν μπορεί να υπάρξει άλλη λύση αυτή τη στιγμή πέρα από την εμπιστοσύνη που πρέπει να δείξει ο ένας στον άλλον για το έλασσον  δεν μιλώ για το μείζον.

Το Ποτάμι είπε και το είπα και στον Σαμαρά και το είπα και στον Πρόεδρο , υπάρχει ένα αδιέξοδο κάντε όλοι ένα βήμα πίσω. Κάντε μια πολιτική συμφωνία να λύσουμε δυο ζητήματα και να πάμε σε εκλογές νωρίτερα από το '16 .  Αυτό είναι μια λύση, εμείς προτείναμε να πάμε σε εκλογές στο τέλος του επόμενου Νοεμβρίου και να υπάρξει με βάση αυτό το “καρότο” της άλλης πλευράς να γίνει μια πολιτική συμφωνία για τα υπόλοιπα. Δηλαδή θα κερδίσει κάτι ο ΣΥΡΙΖΑ, θα φέρει τις εκλογές πιο κοντά αλλά από την άλλη θα υπάρξει μια πολιτική συμφωνία για κάποια ζητήματα που να δείχνει στους Ευρωπαίους ότι εδώ υπάρχει μια πολιτική ηγεσία η οποία σέβεται λίγο τους κανόνες του παιχνιδιού.

Αυτό θα μπορούσαν να το κάνουν, να κάνουν όλοι ένα βήμα πίσω γιατί ξέρουν ότι τα ερείπια της επόμενης μέρας αυτοί θα τα χρεωθούν. Αν πιστεύει κανείς είτε από αυτή την κυβέρνηση είτε από αυτούς που ετοιμάζονται να φορέσουν τα υπουργικά κουστούμια ότι θα δρέψουν δάφνες δεν “παίζει” το σενάριο αυτό. Θα δυσκολευτεί πολύ η ζωή τους άρα μήπως πρέπει να το κάνουν τώρα;                   

Ερωτηθείς μήπως θα πρέπει να αλλάξουμε “συμμάχους”

Σ.ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ:  Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή για τη χώρα άλλες λύσεις. Αυτό που λένε για τους Ρώσους και τους Κινέζους σου θυμίζω το εξής η Κύπρος χρειάστηκε 6 δις -εμείς χρειαστήκαμε 300- και  ξέρεις ότι η Κύπρος έχει μια προνομιακή σχέση με τη Ρωσία και μόνο ότι τα εξοχικά των πλούσιων Ρώσων είναι στην Κύπρο ήταν ένα μεγάλο δέλεαρ και κάτι δις σε τράπεζες. Σου θυμίζω ότι μόλις άρχισε το πρόβλημα είπανε εμείς δεν μιλάμε με την ΕΕ, θα πάμε πρώτα  με τους συμμάχους μας. Πήγανε περιμένανε στο διάδρομο του Κρεμλίνου , δεν είδανε τον Πούτιν, δεν είδαν τον πρωθυπουργό, είδαν έναν υφυπουργό Εμπορίου που τους είπε  ότι βεβαίως μπορούμε να σας δανείσουμε μέχρι 300 άντε και 500 χιλιάρικα. Και ταυτόχρονα υπήρξε η απόφαση από την Κίνα που και εκεί επίσης απευθυνθήκανε ότι η Κίνα δεν δανείζει χώρες .

Δεν υπάρχει φθηνό χρήμα. Αυτή τη στιγμή ακόμα και όταν είπαν και ήταν λάθος έτσι όπως το είπαν ότι θα τους πετάξουμε στην θάλασσα και θα πάμε στις αγορές αμέσως το επιτόκιο πήγε στο 9% .

Άρα αυτό που μας μένει είναι ναι μεν να ψάχνουμε ανά πάσα στιγμή πιθανές συμμαχίες με άλλα μέρη του κόσμου αλλά να ξέρουμε ότι για το αυριανό και το μεθαυριανό πρέπει να είμαστε σε συζήτηση με τους Ευρωπαίους εταίρους και να μην χαρίσουμε την συζήτηση σε αυτούς τους γκρινιάρηδες  του Βορρά που θεωρούν ότι η Ευρώπη μπορεί να είναι μόνο η Ευρώπη της λιτότητας. Εκεί πρέπει να δοθεί ο αγώνας ότι αυτή η Ευρώπη μπορεί να είναι λιγότερο άνιση και να έχει λιγότερη λιτότητα.               

Αυτή τη στιγμή η Κίνα έχει έναν εταίρο στην Ευρώπη, τη Γερμανία. Έχει και εμάς, έχει και τους Ιταλούς αλλά σε απόλυτα μεγέθη είναι η Γερμανία. Και η Ρωσία, ο ενεργειακός της σύμμαχος στην Ευρώπη είναι η Γερμανία  άρα οι δύο μεγάλες εναλλακτικές λύσεις είναι δεσμευμένοι σε έναν άλλο αρραβώνα.

Σ.ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Εδώ έχουμε ένα πολιτικό σύστημα και για αυτό ο κόσμος λέει ότι ο πιο αναξιόπιστος θεσμός είναι το πολιτικό σύστημα. Και το λέει γιατί υπάρχει μια αδυναμία των παλαιών κομμάτων να αντιληφθούν την κρισιμότητα των στιγμών και να φερθούν με γενναιότητα.

Το έχουμε ζήσει με τον Γ. Παπανδρέου, το έχουμε ζήσει με τον Καραμανλή ο καθένας θα έλυνε μόνος του τα προβλήματα και τους λέγαμε στους διαδρόμους ότι παιδιά το πρόβλημα θα είναι μεγάλο έρχεται, συνεννοηθείτε μεταξύ σας  και ο ένας  έλεγε “λεφτά υπάρχουν” , ο άλλος  έλεγε “εγώ μπορώ μόνος μου”. Το πως μπορεί ο καθένας μόνος του το έχουμε ζήσει και αυτή τη στιγμή έρχεται και ο επόμενος που μας λέει εγώ μπορώ μόνος μου.  Να κοιτάξουν για μια φορά τον ελληνικό λαό και να πουν πραγματικά εάν πιστεύουν έστω και 10% πιθανότητα αυτό το όνειρό τους να γίνει πραγματικότητα. Δεν υπάρχει.

Για την προεδρική εκλογή και για την στάση του κ. Τατσόπουλου 

Σ.ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ:  Η δημόσια δέσμευση του Πέτρου για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ήρθε πολύ πιο πριν από το Ποτάμι. Μόλις έφυγε από το ΣΥΡΙΖΑ ο Πέτρος είπε ότι για να μη μου λέτε ότι έφυγα για να διευκολύνω την κυβέρνηση εγώ δεσμεύομαι από τώρα ότι δεν θα ψηφίσω πρόεδρο. Όταν πρωτοσυναντηθήκαμε μετά που έγινε το Ποτάμι μου είπε να συνεννοηθούμε και να συζητήσουμε για όλα να ξέρεις όμως ότι εγώ έχω αυτή τη δέσμευση την οποία δεν την αλλάζω. Ήταν τίμιο από μέρος του, εμείς την αποδεχτήκαμε, δεν είναι βουλευτής μας με την έννοια εννοώ  δεν υπάρχει καμία δήλωση στη Βουλή που να λέει ότι εγώ είμαι Ποτάμι και δεν θέλουμε να γίνει αυτό γιατί οι βουλευτές εκλέγονται... 

Ερωτηθείς αν θα μαζευτούν 179 βουλευτές και λείπει ένας μόνο βουλευτής θα πει κάτι στον κ. Τατσόπουλο

Σ.ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ:  Όχι δεν θα πω. Να αποφασίσει με βάση τη δική του συνείδηση και όχι με τη δική μου ανάλυση της πραγματικότητας.

Με αφορμή απόπειρα δωροδοκίας χρηματισμού βουλευτή των ΑΝΕΛ 

Σ.ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Προφανώς αυτό είναι ένα κόλπο του Facebook για να μπει ο κόσμος στο Facebook γιατί σου λέει αφού δίνουν 3 εκατομμύρια σε κάποιους και εγώ που έχω αρκετούς φίλους μήπως και εγώ πάρω τίποτα. 

Αυτά είναι αστεία πράγματα. Θεωρώ δεδομένο ότι θα υπάρχουν κάποιες πιέσεις σε κάποιους από κάποιες πηγές. Κάποιοι θέλουν να βγει ο πρόεδρος άρα πιέζουν να βγει πρόεδρος  αλλά... Πιστεύεις ότι αυτά τα πράγματα αν έπρεπε να γίνουν δηλαδή αν κάποιοι σκοτεινοί εγκέφαλοι τα σχεδιάζαν θα το κάνανε μέσω Facebook;  Δηλαδή θα κάναν μια δημόσια πρόσκληση στον άλλον ότι φίλε έλα να σου δώσω 3 εκατομμύρια να πας να ψηφίσεις;

Έχω μια σύσταση στους άνω των 40 να είναι λίγο προσεκτικοί με το Facebook δηλαδή εννοώ ότι δεν μπορούν να μπουν στην λογική του. Ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα νοσηρό κλίμα σε σχέση  με την  εκλογή του προέδρου, και αυτό το κάναμε νοσηρό, αυτό υπάρχει και είναι λάθος απλό όλες τις πλευρές βέβαια.

Ερωτηθείς αν θα βγάλει αυτή η Βουλή πρόεδρο της Δημοκρατίας

Σ.ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ:  Δεν μπορώ να ξέρω. Στην τελευταία συνάντηση αυτή που έγινε με το Σαμαρά αυτός πιστεύει ότι θα βγάλει. Όταν τον ρωτάς όμως πόσους έχει, σου λέει δεν έχω 180 αυτή τη στιγμή. Ελπίζει  ότι το πολιτικό κλίμα θα επιτρέψει σε 7-8 ακόμα ανεξάρτητους να ψηφίσουν. Το βλέπω πάρα πολύ δύσκολο όπως διαμορφώνεται αυτή η κατάσταση αλλά αυτό κρύβει άλλους κινδύνους. Εγώ έχω ταχθεί υπέρ της εκλογής του Προέδρου από αυτή τη Βουλή.

ΔΗΜ: Έχω την αίσθηση ότι πολλοί από τους Βουλευτές ψάχνουν τρόπο και λόγο να ψηφίσουν

Σ.ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ:  Ναι ψάχνουν αφορμή αλλά σε τέτοιο πολιτικό κλίμα δεν θα βρεις αφορμή.

Ο Πρόεδρος πρέπει να είναι ένα ισχυρό σύμβολο για τη χώρα και αυτή τη στιγμή που η Ελλάδα είναι καταρρακωμένη ακόμα στο εξωτερικό ένα ισχυρό σύμβολο στην Ευρώπη. Ξέρεις ότι η επόμενη Βουλή αν διαλυθεί αυτή, μπορεί να βγάλει πρόεδρο με τη σχετική πλειοψηφία δηλαδή μπορεί κάποιο με 120 να βγει πρόεδρος.

Εγώ θέλω ένα ισχυρό πρόεδρο και θέλω πολιτική συμφωνία για εκλογές. Αρχικά το λένε και κάποιοι από το ΣΥΡΙΖΑ, το λένε το παίρνουν πίσω αυτό είναι σύνηθες στο ΣΥΡΙΖΑ...

ΔΗΜ:Πες ένα  δύο ονόματα

Σ.ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Δεν θέλω να μπω σε αυτό. Έχω πει ότι δεν πρέπει να είναι συνταξιούχος της πολιτικής

ΔΗΜ.: Διάβασα το όνομα του Αβραμόπουλου πως θα το έβλεπες;

Σ.ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Μα είναι επίτροπος πια και νομίζω ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να κάνει μια μεταναστευτική πολιτική στην Ευρώπη και είναι πολύ σημαντικό το πόστο του την Ευρώπη.

ΔΗΜ: Θες να το αποφύγεις

Σ.ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Θέλω να το αποφύγω γιατί δεν θέλω να ρίξω την συζήτηση στο ένα πρόσωπο. Εμείς είχαμε την γενναιότητα και αναφέραμε κάποια πρόσωπα, είχαμε αναφέρει τον Αλεβιζάτο, είχαμε αναφέρει το Γιαννίτση, τον Μπουτάρη και είπαμε ότι πρέπει να αναζητήσουμε πρόσωπα έξω από το παλιό στερεότυπο ότι ποιος υπουργός θα μαζέψει τρεις ψήφους από το ένα κόμμα ή από το άλλο.    

Ερωτηθείς ποιες θα ήταν οι προϋποθέσεις που θα έθετε σε μια πιθανή μετεκλογική συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι το Ποτάμι έχει 

Σ.ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Δεν είναι της ώρας, αυτό που είναι της ώρας και θα πρέπει να σκεφτεί πάρα πολύ ο κόσμος  είναι ότι το Ποτάμι έχει 9 μήνες ζωή μόνο και αυτή τη στιγμή εμφανίζεται ως η τρίτη δύναμη της χώρας σε όλες τις δημοσκοπήσεις οι οποίες γίνονται διαφωνούν μόνο για το ποσοστό. Αυτό που εμείς κάνουμε και αυτό που εμείς καλούμε τον κόσμο να κάνει σε σχέση με εμάς είναι να συμφωνήσουμε στη λύση των προβλημάτων και μετά να μιλήσουμε για ιδεολογίες. Και αυτό θα συζητήσουμε με το ΣΥΡΙΖΑ ή με την ΝΔ, όποιο κόμμα τέλος πάντων είναι πρώτο.

Με εμάς δεν θα είναι ακυβέρνητος ο τόπος αλλά η συζήτηση δεν θα είναι ούτε για τις Mercedes και τα υπουργεία και ούτε για τις ιδεολογίες.

Θα είναι για τα προβλήματα. Συγκεκριμένα προβλήματα με συγκεκριμένα πρόσωπα  που θα συνοδεύουν τη λύση των προβλημάτων. Γιατί πίσω από τους γενικούς τίτλους δηλαδή “όχι στη φτώχεια, ναι στη δημοκρατία” κρύβονται και ιδέες οι οποίες μπορεί να είναι ατελέσφορες.

Οι 21 θέσεις που είπαμε στη συνάντηση που κάναμε το Σεπτέμβρη είναι πολύ πιο σαφείς από οποιοδήποτε άλλο κυβερνητικό πρόγραμμα και τη Δευτέρα θα δώσουμε τις 101 θέσεις δηλαδή την εξειδίκευση.

Έχουμε πολύ συγκεκριμένες θέσεις , αυτό που δεν έχουμε είναι οι εύκολες ταμπέλες που για κάποιους σημαίνουν κάτι ενώ στην ουσία δεν σημαίνουν τίποτα. Δηλαδή αν είχα βγει και έλεγα  είμαι Αριστερός θα ήξερες ποίος είμαι. Επειδή εγώ αρνούμαι να πω αυτή τη λέξη που δεν σημαίνει τίποτα για αυτό κάποιος κόσμος λέει πες μας και τα υπόλοιπά.       

Ερωτηθείς γιατί άλλαξε την εμφάνισή του όταν πήγε στον πρωθυπουργό

Σ.ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Εγώ δεν έχω ένα στυλ. Βεβαίως όταν έκανα δημοσιογραφική έρευνα και γυρνούσα όλη την Ελλάδα με σακίδιο θα το κάνεις και τώρα είδα ότι ο και ο κ. Μητσοτάκης έχει σακίδιο στην διαπραγμάτευση με την Τρόικα. Είναι το πιο βολικό.

Ξέρεις εγώ δεν έχω ανθρώπους να μου κουβαλάνε την τσάντα και θέλω ενα βολικό πράγμα που πολλές φορές είναι ένα σακίδιο.