Ο πρώην γραμματέας της κυβέρνησης, κ. Τάκης Μπαλτάκος, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Πολιτικός Καφές” με τους δημοσιογράφους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Με αφορμή τη σκέψη για δημιουργία ενός νέου κόμματος

Τ.ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Εγώ είπα ότι υπάρχει ετοιμότητα, υπάρχει σχέδιο, υπάρχουν άνθρωποι, υπάρχει επιτελείο αν γίνει αυτό το κόμμα θα ονομάζεται “ρίζες”  γιατί είναι συμβατό με τις παραδόσεις μας αλλά θα εξετάσουμε τη σκοπιμότητα δημιουργίας του κόμματος.  

Αυτό θα εξαρτηθεί από το χρόνο των εκλογών πότε θα γίνουν, θα εξαρτηθεί από τη θέση την οποία θα έχει η ΝΔ από τη θέση την οποία θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Εμάς μας ενδιαφέρει να κάνουμε καλό στην παράταξη μας και καλό στη χώρα και πάνω από όλα καλό στην Ορθοδοξία την οποία ταυτίζουμε με τη χώρα. Δεν πρόκειται να κάνουμε κάτι για να φέρουμε το ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.     

Ερωτηθείς αν θα κατέβει ο νέος σχηματισμός στην περίπτωση που γίνουν άμεσα εκλογές

Τ.ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Αυτό ακόμα εξετάζεται, κάνουμε συζητήσεις, ανιχνεύουμε, προσέχουμε, βλέπουμε τις δημοσκοπήσεις, βλέπουμε τη δυναμική που έχει η ΝΔ σε σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ και το εξετάζουμε.

ΔΗΜ: Είναι παράρτημα της ΝΔ;

Τ.ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Κάθε άλλο είναι παράρτημα της χώρας, η χώρα μετράει, όχι η ΝΔ ούτε εγώ, ούτε εσείς. Άρα λοιπόν εκείνο που θέλουμε να κάνουμε είναι να ωφελήσουμε τη χώρα. Πιστεύουμε ότι θα βλάψει τη χώρα το να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Αν η ΝΔ είναι κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ και διεκδικεί την πρώτη θέση δεν θα πάμε να κάνουμε ένα κόμμα το οποίο θα της στερήσει την πρώτη θέση, δεν είμαστε παλαβοί. Αν η ΝΔ χάνει με τεράστια διαφορά τότε ναι αυτό μπορεί να γίνει για να μπορέσει να συγκεντρώσει τον δεξιό κόσμο ο οποίος αυτή τη στιγμή δεν έχει που να ενταχθεί. Γι' αυτό σας είπα ότι εξαρτάται πότε θα γίνουν εκλογές και ποια θα είναι η σχετική θέση της ΝΔ με το ΣΥΡΙΖΑ.        

Ερωτηθείς αν έχουν βρεθεί χρηματοδότηση  για το νέο κόμμα

Τ.ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Όχι δεν έχουμε βρει

ΔΗΜ: Αρχηγό;

Τ.ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Όχι αυτό είναι πρόωρο

ΔΗΜ.: Έχει βρει ο κ. Μπαλτάκος αλλά δεν το λέει

Τ.ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Μπορείτε να το πείτε και έτσι