Ο Bουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Δημήτρης Κρεμαστινός, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Παραφιλολογίες” και στον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Για το νέο πακέτο μέτρων που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή 

Δ.ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ: Είναι μια αέναη διαδικασία γιατί κάθε φορά που οι δανειστές βλέπουν ότι δεν υπάρχει ανάπτυξη, δεν υπάρχει προϊόν για να επιστραφούν λεφτά σε αυτούς επιβάλουν νέα μέτρα. Εφόσον λοιπόν δεν υπάρχει ανάπτυξη επιβάλλουν νέα μέτρα με τη σκέψη ότι κάποια στιγμή θα γίνει ελκυστική η Ελλάδα στους επενδυτές οπότε θα αρχίσει η ανάπτυξη, θα υπάρχει πλεόνασμα άφθονο και θα ξεχρεώνουμε αυτά που τους χρωστάμε. Δυστυχώς δεν το έχουν καταλάβει πολλοί αυτό το πράγμα και επανέρχονται συνέχεια και πάλι νέα μέτρα, δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα. Η πρότασή μου είναι ότι χρειάζεται ένα ενιαίο μέτωπο για να διεκδικήσει ότι μπορεί να διεκδικήσει παραπάνω για τη χώρα  για να μην φτωχοποιηθεί πλήρως.   

Ερωτηθείς αν θα ψηφίσει τα νέα μέτρα

Δ.ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ: Δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές απλώς θέλουμε εμείς να τις λέμε κόκκινες γραμμές. Κόκκινες γραμμές για αυτούς είναι να επιστρατευθούν τα λεφτά τους. Δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές δηλαδή η τάση που επικρατεί να δημιουργήσουν  μια Ελλάδα που να μοιάζει οικονομικά με τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τα Βαλκάνια γενικώς αυτό το πράγμα πρέπει να το καταλάβουμε. Όταν λέμε δεν θα τα ψηφίσουμε πρέπει να πούμε τι θα κάνουμε την επομένη μέρα, θα κάνουμε μια άλλη κυβέρνηση ενότητας, θα διεκδικήσουμε κάτι; Το να μην τα ψηφίσουμε και να πάμε σε εκλογές για να βγει μια καλύτερη κυβέρνηση σας λέω ότι αποκλείεται να βγει μια καλύτερη κυβέρνηση όχι γιατί ο  Α ή ο Β δεν είναι καλύτερος αλλά γιατί οι μονοκομματικές κυβερνήσεις δεν μπορούν αυτό το θέμα να το διαπραγματευτούν. Χρειάζεται ευρύτερη συνεργασία των κομμάτων.    

ΔΗΜ: Όταν το πακέτο αυτό των μέτρων έρθει στην Βουλή εσείς θα το ψηφίσετε ή όχι;

Δ.ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ:  Δεν μπορώ να ξέρω. Εκείνο που μπορώ να σας πω είναι ότι και με επιστολή μου έχω εξηγήσει και στον Πρωθυπουργό και στον κ. Βενιζέλο  ότι εάν για παράδειγμα η οικονομία των νησιών νεκρωθεί, τα νησιά θα χαθούν εθνικά. Όταν επιβληθεί ένας τέτοιος φόρος που θα παγώσει την οικονομία ουσιαστικά θα έχουμε εθνικά θέματα άρα είναι μείζον θέμα. Εάν έρθουν τα μέτρα όπως ακριβώς τα λένε  δηλαδή εξίσωση του ΦΠΑ στα νησιά με την υπόλοιπη Ελλάδα εγώ τουλάχιστον αυτό το μέτρο δεν θα το ψηφίσω. Αν εξισωθεί ο ΦΠΑ σημαίνει ότι τα νησιά θα νεκρωθούν και η νέκρωση των νησιών σημαίνει εθνική απώλεια.   

ΔΗΜ: Αν είναι όλα τα μέτρα σε ένα άρθρο θα τα ψηφίσετε;

Δ.ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ: Θα δω πως θα είναι και θα σας πω εκείνο που μπορώ να σας πω είναι ότι δεν είμαι διατεθειμένος να ψηφίσω αυτό το πράγμα για τον απλούστατο λόγο ότι δεν είναι ότι το ποτήρι ξεχείλισε εάν η οικονομία των νησιών καταστραφεί τότε το Αιγαίο ολόκληρο θα καταρρεύσει.  

Ερωτηθείς αν είναι εφικτό να γίνει κυβέρνηση συνεργασίας

Δ.ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ: Δεν το βλέπω σε αυτή τη φάση εφικτό αλλά κάποια στιγμή θα γίνει, διότι τα προβλήματα αυξάνουν μέρα με τη μέρα όπως αντιλαμβάνεστε και η ανάγκη είναι αυτή που επιβάλλει το τι θα κάνει η Βουλή και τα πολιτικά κόμματα. Θα αναγκαστούν δεν γίνεται διαφορετικά.

ΔΗΜ.: Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει εκλογές...

Δ.ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ: Με εκλογές δεν ήρθε και ο κ. Παπανδρέου με μια ισχυρότατη κυβέρνηση και τι έγινε, μπορούσε να κυβερνήσει; Η νομίζετε ότι αν πουν στους δανειστές ότι αυτά τα οποία ισχυρίζονται αυτοί θα τα δεχτούν μετά χαράς  διότι ο ελληνικός λαός έδωσε πλειοψηφία στο Α ή στο Β κόμμα και το έκανε πρώτο. Τα πράγματα διεθνώς διαμορφώνονται  διαφορετικά , ο δανειστής ποτέ δεν χάνει τα λεφτά του θα βρει όλους τους τρόπους  να τα πάρει ακόμα και θα προχωρήσει και σε απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας εάν δηλαδή εμείς του δημιουργήσουμε θέματα που αυτός δεν θέλει. Δηλαδή ποιο είναι το θέμα που μπορεί να του δημιουργήσουμε,   το παράδειγμα το δικό μας να το μιμηθεί όλος ο Νότος οπότε αυτομάτως η οικονομία των μεγάλων χωρών του Βορρά θα ανατραπεί. Ε! αυτό δεν το θέλουν και θα το πολεμήσουν μέχρις εσχάτων. Εάν λοιπόν εμείς θέλουμε τέτοια πράγματα τουλάχιστον να κάνουμε κυβέρνηση ενότητας.