Ο πρόεδρος Εργαζομένων στο νοσοκομείο Αττικόν, κ. Γιάννης  Πλαγιαννάκος, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Ζούμε Αληθινά” και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Γιαγτζόγλου

Μεταξύ άλλων, δήλωσε:

Για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο Αττικό

Γ.ΠΛΑΓΙΑΝΝΑΚΟΣ: Το Αττικό εδώ και δυο χρόνια είναι υπό κατάρρευση. Οι λόγοι είναι η τεράστια έλλειψη σε προσωπικό, ειδικά σε νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό. Είναι η υποχρηματοδότηση του νοσοκομείου που είναι μειωμένη οι δαπάνες κατά 50% από το 2010 με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται τεράστιες ελλείψεις σε υγειονομικά υλικά, σε φάρμακα. Και το τρίτο είναι η εφημερία του νοσοκομείου που εδώ και χρόνια ζητάμε να μας βάλουν να εφημερεύουμε με άλλο νοσοκομείο να φύγει αυτή η επικίνδυνη αθλιότητα  το ράτζο στους διαδρόμους γιατί το νοσοκομείο έχει φλομώσει στα ράτζα.

Σε κάθε εφημερία έχουμε πάνω από 1.000-1.100 προσελεύσεις από τις οποίες γίνονται 180 με 200 εισαγωγές με αποτέλεσμα οι προηγούμενοι ασθενείς να μην έχουν πάρει εξιτήριο και να είναι μονίμως οι διάδρομοι του νοσοκομείου γεμάτοι ράτζα. Πολεμικές συνθήκες δηλαδή, μέχρι και ανάνηψη να γίνεται στο διάδρομο.

Τα θέματα του Αττικού είναι γνωστά τα έχουμε πει χιλιάδες φορές, τα λέμε συνέχεια έχουμε κάνει και μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών ακόμα να πάρουμε απάντηση. 

Τη μηνυτήρια αναφορά την κάναμε στις 4 Φεβρουαρίου του 2013 η οποία αναφέρει την επικίνδυνη νοσηλεία και το Σεπτέμβριο με πήρε ο ανακριτικής και έκανα μια συμπληρωματική κατάθεση και δυστυχώς δεν έχει αλλάξει τίποτα, παραμένει στο συρτάρι του Εισαγγελέα.

Ερωτηθείς τι είδους ελλείψεις έχουν και αν αυτές δημιουργούν πρόβλημα στη λειτουργία του νοσοκομείου

Γ.ΠΛΑΓΙΑΝΝΑΚΟΣ: Πρόσφατα κλείσαμε κρεβάτια στη ΜΕΘ γιατί τελειώσανε οι συμβάσεις του προσωπικού. Πριν δεκαπέντε μέρες κλείσαμε τρία κρεβάτια λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού. Στις κλινικές που νοσηλεύονται ασθενείς  που έπρεπε μίνιμουμ να υπάρχουν 14 άτομα αυτή τη στιγμή δουλεύουν με 9 και 10 άτομα.