Ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Τέρενς Κουίκ, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Παραφιλολογίες” και στον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο

Μεταξύ άλλων, δήλωσε:

Με αφορμή τη δήλωση του κ. Τσίπρα ότι μπορεί οι ΑΝΕΛ να μην μπουν στη Βουλή στις επόμενες εκλογές

Τ.ΚΟΥΙΚ: Για αυτό κάνουν δυνατή προσπάθεια κάποιοι περίεργοι δημοσκόποι διότι για παράδειγμα η Pulse εχθές μας έδωσε ένα σταθερό και αυτό είναι το νούμερο το οποίο μας λένε οι σοβαροί δημοσκόποι ότι εμείς έχουμε μια συμπαγή εκλογική βάση η οποία σίγουρα θα μας βάλει μες τη Βουλή. Κανένας να μην προδικάζει το τι θα κάνουν οι ΑΝΕΛ γιατί θα βρεθούν προ πολλών εκπλήξεων.

Χάρηκα ιδιαίτερα που πήγε ο κ. Τσίπρας προφανώς να συμφωνήσει με τον κ. Βενιζέλο στα εθνικά θέματα με τα οποία εμείς διαφωνούμε ως προς τους χειρισμούς. Γιατί η ΝΔ με το ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καμία διαφορά στα εθνικά θέματα, έχουν ταύτιση προσέγγισης στα θέματα της Θράκης δηλαδή αφήνουμε το προξενείο να κάνει ότι θέλει, έχουν ταύτιση στο θέμα των Σκοπίων, έχουν ταύτιση στο θέμα του Κυπριακού δεν νομίζετε ότι τα πράγματα είναι τόσο τακτοποιημένα μεταξύ των τριών κομμάτων ώστε εμείς είμαστε μες τη μέση.

Ερωτηθείς για την αποστροφή του κ. Τσίπρα  για τις μεγάλες διαφορές ακόμα και πολιτισμικές που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ    

Τ.ΚΟΥΙΚ: Δεν ξέρω αν στις πολιτισμικές βάζει μέσα και τα θέματα της εκκλησίας και της  Ορθοδοξίας, πιθανολογώ ότι μπορεί να αναφερόταν και εκεί αλλά θα πρέπει να πούμε στον κ. Τσίπρα ότι εμείς σίγουρα επειδή θα παίξουμε ρόλο μετά τις εκλογές θα διαφυλάξουμε τις σχέσεις κράτους εκκλησίας. Γι' αυτό και λέμε δώστε τη δύναμη στους ΑΝΕΛ να κόψουμε την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα τους αφήσουμε να κάνουνε πράγματα που είναι σε βάρος της πατρίδας μας.

Ερωτηθείς ποιες θα ήταν οι κόκκινες γραμμές των ΑΝΕΛ σε μια πιθανή μετεκλογική συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ

Τ.ΚΟΥΙΚ : Αν θα κάναμε μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ μια κυβέρνηση δεν ξέρω αν θα ήταν μαζί ή θα ήταν μια κυβέρνηση από μέσα από μια Βουλή η οποία δεν θα έχει Βενιζέλο και Σαμαρά στα πράγματα, θα ξεπηδήσουν και νέες δυνάμεις και νέοι βουλευτές. Πέρα από αυτά θα σας πω για τις κόκκινες γραμμές εκτός από τα θέματα τα εθνικά, τα μεταναστευτικά, τα θέματα σχέσεων κράτους εκκλησίας θα σας βάλω και θέματα χρήσιμα για την καθημερινότητα του πολίτη. Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρξει ένα σοκ  στη μείωση της φορολογίας και ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό δεν το δέχεται. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι ο κάθε επιχειρηματίας είναι και μεγαλοκεφαλαιούχος, ότι πρέπει να σακατεύουμε τον κόσμο στη φορολογία, έχουμε τελείως διαφορετική προσέγγισή παρόλο που ο ΣΥΡΙΖΑ μας έχει πλησιάσει τις θέσεις ότι πρέπει να υπάρχει μια κρατική τράπεζα η οποία θα μπορούσε να σχηματιστεί επάνω στο Παρακαταθηκών και Δανείων   

Με αφορμή την αποχώρηση του κ. Μελά από τους ΑΝΕΛ

Τ.ΚΟΥΙΚ: Άργησε. Ακόμα και ο πιο καινούργιος, το πιο στραβάδι πολιτικός συντάκτης το έβλεπε ότι έψαχνε να βρει μια αφορμή “έξυνε την πλάτη του στην γκλίτσα”.   

...Το ότι κοιτάει μόνο το καλό του λαού λες και εμείς δεν κοιτάμε το καλό του λαού αλλά και το ότι του ξεφεύγουν λεξούλες από εχθές αφήνοντας ανοιχτό το θέμα της επιστροφής στη ΝΔ...Σας παραπέμπω σε σημερινή του παρέμβαση  σε τηλεοπτικό σταθμό που αναγκάστηκε να βάλει από κάτω υπότιτλο  περί ΝΔ. Ας κάνει ότι θέλει, δεν μπορείς να πιέσεις ένα άνθρωπο να παραμείνει.

Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι οι κινήσεις του κ. Μελά  είναι πολιτικές του  απόψεις ή είναι προϊόν κάποιας συναλλαγής -συμφωνίας κάτω από το τραπέζι

Τ.ΚΟΥΙΚ: Ρωτήσετε κατευθείαν τον ίδιο, από μένα τέτοιο σχόλιο δεν θα πάρετε το μόνο που θα σας πω είναι ότι δεν (σεβάστηκε) την ομοφωνία της απόφασής  της Κοινοβουλευτικής Ομάδας διότι εκεί ο κ. Καμμένος είπε ότι όποιος διαφωνεί να φύγει τώρα από την αίθουσα και δεν έφυγε. Δεν τίμησε καν την υπογραφή του γιατί υπόγραψε ότι θα σεβαστεί την απόφαση του Συνεδρίου και να σταματήσει να λέει ψεματάκια και να λέει τα πράγματα ως έχουν. Γιατί για παράδειγμα αυτή την ομόφωνη απόφαση ξεκινήσαμε να την υπογράφουμε και σταματήσαμε γιατί είπε ο κ. Δημαράς ότι όταν συμφωνούμε 14 άνθρωποι και κανείς δεν φεύγει παρά την υποσημείωση του Προέδρου, είμαστε μεγάλοι άνθρωποι και φοράμε παντελόνια και ο λόγος είναι πιο ισχυρός από μια υπογραφή και εκεί σταμάτησαν οι διαδικασίες και εκεί τις σκίσαμε τις υπογραφές. Αυτή είναι η αλήθεια, όχι ότι διαφώνησε ο Δημαράς όπως θέλει να λέει ο κ. Μελάς. Αν τα έχει χαμένα και δεν μπορούσε να παρακολουθήσει το τι κάναμε εκείνη την ώρα λυπάμαι. Δυστυχώς για εκείνον η βάση των ΑΝΕΛ έχει παρακολουθήσει πάρα πολύ καλά τη συμπεριφορά του τον τελευταίο καιρό.

Όποιος αντέχει, εμείς είπαμε θέλουμε εκλογές, εκείνος δεν αντέχει λέει θέλει το καλό του λαού προφανώς το εννοεί με τη σημερινή κυβέρνηση.