Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ , κ. Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Παραφιλολογίες” και στον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο

Μεταξύ άλλων, είπε:

Με αφορμή τα απαντητικά email της Τρόικα

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Το θέμα της νύχτας δηλαδή το θέμα της ώρας που στάλθηκαν δεν πρέπει να μας προβληματίζει γιατί είναι και η διαφορά της ώρας με την Αμερική άρα δεν πρέπει να μας προβληματίζει.

Η αποστολή του  email της Τρόικα έχει ένα θετικό και ένα αρνητικό, το θετικό είναι αυτή καθεαυτή η αποστολή που σημαίνει ότι συνεχίζει η διαπραγμάτευση, που θα συνεχιστεί η προσπάθεια να μην χαθεί το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου. Αυτό είναι θετικό, είναι ένα βήμα εμπρός.

Το αρνητικό είναι ότι δεν έχει ημερομηνία επιστροφής. Η ημερομηνία επιστροφής είναι σημαντικό πράγμα γιατί αν δεν έρθουν πριν το  Eurogroup αυτό σημαίνει ότι στο  Eurogroup θα πάμε χωρίς αξιολόγηση άρα δεν μπορεί να ληφθεί απόφαση. Άρα είναι προφανές ότι το να μην έχουμε ημερομηνία επιστροφής είναι ένα αρνητικό.

Τα όρια των διαπραγματεύσεων όσον αφορά τη δική μας πλευρά νομίζω τα έθεσε χθες ο κ. Πρωθυπουργός, τα έθεσε δημοσίως, τα έθεσε καθαρά, νομίζω ότι από αυτά που ακούσαμε χθες από τον κ. Σαμαρά δεν μπορεί η κυβέρνηση να είναι πολύ μακριά πια. Άρα από εδώ και μπρος  είμαστε σε μια τελική φάση αυτής της διαπραγμάτευσης. Εγώ εξακολουθώ να είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος .

Δεν θα υποκριθώ ότι έχει πάει η διαπραγμάτευση ακριβώς όπως τη θέλαμε, προφανώς η διαπραγμάτευση δεν έχει πάει έτσι όπως τη θέλαμε το γιατί και αν έχουν γίνει λάθη ή όχι είναι ζήτημα των ιστορικών και όταν με το καλό λήξει η περιπέτεια μπορούμε να το συζητήσουμε, δεν είναι όμως συζήτηση της σημερινής ημέρας. Η συζήτηση της σημερινής ημέρας δεν είναι τι έφταιξε, η συζήτηση πρέπει να είναι τι κάνουμε από εδώ και μπρος.

Εγώ εξακολουθώ να πιστεύω ότι μεταξύ λογικών ανθρώπων και θέλω να πιστεύω ότι στο τραπέζι αυτό καθόμαστε  μόνο λογικοί άνθρωποι, η ρήξη δεν συμφέρει κανέναν  μας. Το κάθε ένα από τα εμπλεκόμενα μέρη είτε είναι η Ελλάδα είτε η ΕΕ είτε η ΕΚΤ είτε είναι το ΔΝΤ, το καθένα από αυτά τα μέρη έχει κάτι σπουδαίο να χάσει  εάν τα πράγματα δεν εξελιχθούν καλά. Υπό την έννοια αυτή εξακολουθώ να πιστεύω ότι στο τέλος, ασφαλώς με  μεγάλη  πίεση, θα φτάσουμε σε κάποια λύση. Οφείλω να σας πω ότι όσοι νομίζουν ότι η παρούσα εμπλοκή είναι κάποιου είδους θέατρο επειδή ακούω διαρκώς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να λένε ότι είναι όλα θέατρο και έχουν συμφωνηθεί τα πράγματα, θα πρέπει να τους πω να είναι  πιο προσεκτικοί γιατί πράγματι δεν είναι θέατρο, πράγματι αυτή η εμπλοκή είναι πραγματική και μπορεί, για μένα είναι πολύ μικρότερη πιθανότητα και είμαι υπέρ ότι θα βρεθεί κάποια λύση, όμως δεν μπορούμε να αποκλείσουμε και την πιθανότητα αυτοί που σήμερα το παίζουν έξυπνοι να πρέπει αύριο να εξηγήσουν στους ψηφοφόρους τους γιατί δεν ήταν θέατρο και γιατί οδήγησαν την Ελλάδα σε μια μεγάλη περιπέτεια.

Για την πιθανή παράταση του μνημονίου

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Η κυβέρνηση πουθενά δεν είπε ότι θέλουμε εμείς εξάμηνη παράταση ή δεχόμαστε εξάμηνη παράταση. Η εξάμηνη παράταση του μνημονίου είναι σενάρια που εκπορεύονται από την άλλη πλευρά, όχι από την πλευρά της ελληνικής κυβερνήσεως         

ΔΗΜ: Απλώς τα λέει η άλλη πλευρά εδώ και τρεις μήνες και εμείς κάνουμε ότι δεν τ' ακούμε

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Εντάξει θα δούμε που θα καταλήξει όλο αυτό, άμα από την αρχή που σου λέει ο άλλος κάτι λες και ναι τότε δεν έχει και νόημα η διαπραγμάτευση. Ας αφήσουμε να εξελιχθεί. Δυστυχώς κατά τη γνώμη μου, το μεγάλο σφάλμα που έκανε η κυβέρνηση είναι ότι δεν υπολογίσαμε το μέγεθος του προβλήματος που αντικατοπτρίζει για τους δανειστές μας και τις αγορές η πολιτική εκκρεμότητα στη χώρα. Νομίζω ότι εκεί είναι το πραγματικό πρόβλημα.

Η διαπραγματευτική ομάδα της Ελλάδος έχει κάνει αυτά που έπρεπε να κάνει. Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι η Τρόικα ήταν δυσαρεστημένη γιατί το τελευταίο εξάμηνο ότι είχε μια σοβαρή καθυστέρηση στις μεταρρυθμίσεις στην πραγματικότητα οι δεσμεύσεις που έχει στείλει τώρα η ελληνική κυβέρνηση θεραπεύουν όλα αυτά τα προβλήματα άρα δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι η άλλη πλευρά προφανώς δεν αισθάνεται ασφάλεια με το θέμα της προεδρικής εκλογής και θέλει να είναι εξασφαλισμένη με τον ποιον πραγματικά θέλει να βρει στο τηλέφωνο. 

Νομίζω ότι ασχέτως αν θα καταλήξουμε τελικά κάπου καλά ή όχι νομίζω ότι πρέπει με κάποιο τρόπο  να επιταχυνθεί η διαδικασία της προεδρικής εκλογής. Νομίζω ότι θα έπρεπε ενδεχομένως να σκεφτεί η κυβέρνηση εντός του Ιανουαρίου να πάρει η Βουλή αυτή την κρίσιμη απόφαση και να τελειώνουμε και να αποφασίσει η Βουλή το Α ή το Β. Αυτό θα μας βοηθούσε και ως προς τις αγορές θα μας βοηθούσε και ως προς την Τρόικα θα μας βοηθούσε  και ως προς την εσωτερική πολιτική κατάσταση να μην σέρνεται όλη αυτή η δυσοσμία και όλο αυτό που κάνει ο Καμμένος , ο Τσίπρας , οι αποστασίες που ακούγονται και όλα αυτά τα οποία βλάπτουν την δημοκρατία σε τελική ανάλυση.