Η ανεξάρτητη βουλευτής , κα Χρυσούλα Γιαταγάνα , μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Πολιτικός Καφές” με τους δημοσιογράφους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Με αφορμή την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας

Χ.ΓΙΑΤΑΓΑΝΑ: Εγώ πιστεύω ότι θα έχουμε εκλογές, εγώ αποκλείεται να ψηφίσω για πρόεδρο το έχω δηλώσει εκατό φορές .

ΔΗΜ.: Πως έγινε αυτό αφού ο Ιωαννίδης είπε ότι είστε δικιά τους.

Χ.ΓΙΑΤΑΓΑΝΑ: Εγώ διευκρίνισα εκείνη την ώρα μέσα στον πρόεδρο ότι “δεν είμαι δικιά σας”. Ουδέποτε υπήρξα Δεξιά, από το ΚΚΕ ξεκίνησα και ποτέ δεν ήμουνα Δεξιά. Τα Δεξιά και Αριστερά εγώ τα θεωρώ αστεία.

Αυτή τη στιγμή είναι ένας λαός που στενάζει, είναι ένας λαός που τον έχουν βάλει μέσα στις Συμπληγάδες -είδατε το mail της Τρόικα- και του λένε αυτή τη στιγμή αποφάσισε ποιος μπορεί να διαπραγματευτεί αυτά τα μέτρα καλύτερα. Αυτή τη στιγμή με το μαχαίρι στο λαιμό οι άλλοι έχουν ξεκινήσει μια διαπραγμάτευση όπως λένε , εγώ πιστεύω ότι γίνεται σε συνεννόηση με την κυβέρνηση αυτός ο εκβιασμός αυτή τη στιγμή γιατί δώσανε δύο μήνες. Δηλαδή η νέα κυβέρνηση που θα βγει δεν θα έχει προλάβει να παραλάβει.

Εύχομαι και ελπίζω να αποβεί άκαρπη και η τρίτη ψηφοφορία, καθότι με αφορά εγώ δεν πρόκειται να ψηφίσω πρόεδρο Δημοκρατίας.

Πρέπει να ανακτήσουμε την εθνική μας ανεξαρτησία, δεν την έχουμε και αυτή τη στιγμή μας γίνεται ο πιο στυγνός εκβιασμός από το εξωτερικό “θα κάνετε αυτό που θέλουμε”. Θα πεθάνουν οι μισοί Έλληνες για να ζήσουν οι άλλοι μισοί και όσοι έχουν βγάλει τα λεφτά τους έξω στους οποίους έχουμε δώσει και ασυλία. Έχουν περάσει από την Βουλή ασυλίες.

ΔΗΜ: Σε αυτό τον εκβιασμό χρησιμοποιήσουν ως “όχημα” τον κ. Σαμαρά;

Χ.ΓΙΑΤΑΓΑΝΑ: Να δεχτώ ότι η κυβέρνηση έκανε διαπραγματεύσεις και πίεζε αν και δεν το πιστεύω, χάρηκε ο κ. Χαρδούβελης γιατί οι νέοι διαπραγματευτές ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει στις εκλογές, θα μπαίνουν χωρίς να έχουν παραλάβει ακόμα τα υπουργεία τους για αυτό το κάνουν. Αλλά και έτσι πρέπει να ανακτήσουμε την εθνικής μας ανεξαρτησία.

Ερωτηθείσα αν θα είναι υποψήφια στις προσεχείς εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ

Χ.ΓΙΑΤΑΓΑΝΑ: Δεν μου έχουν απαντήσει, ο κ.Τσίπρας φάνηκε πάρα πολύ ευνοϊκά διατιθέμενος. Είχα μια πολύ ωραία κουβέντα μαζί του και για τα εθνικά θέματα και για τα οικονομικά, είμαι ενήμερη τι θέλει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αν με θελήσουν θα με πάρουν. Και να μη με πάρουν, εγώ το έχω δηλώσει, δεν θα ψηφίσω πρόεδρος πρέπει να απαλλαγούμε αυτό αυτή την κατάσταση. Εγώ θέλω να προσχωρήσω στο ΣΥΡΙΖΑ, τους το είπα από την αρχή θέλω να μπω μέσα να παλέψω μαζί σας.