Ο ανεξάρτητος βουλευτής, κος Βασίλης Καπερνάρος , μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Πολιτικός Καφές” με τους δημοσιογράφους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

Με αφορμή το ότι οι υποστηρικτές του τον καθοδηγούν στην απόφασή του για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας

Β.ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ: Αυτοί που με στήριξαν και με έκαναν βουλευτή, είμαι σε άμεση επαφή μαζί τους και σε διάλογο. Το σύνταγμα λέει ότι ο βουλευτής είναι αντιπρόσωπος του λαού δηλαδή των ψηφοφόρων.

ΔΗΜ: Ο βουλευτής δεν μπορεί κάθε φορά να κάνει ακριβώς ότι του λέει ο κόσμος

Β.ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ : Όταν είναι ανεξάρτητος και δεν είναι σε κόμμα γιατί όχι.

Ερωτηθείς τι θα κάνει αν οι ψηφοφόροι του αλλάξουν άποψη και του πουν ότι θα πρέπει να ψηφίσει για πρόεδρο

Β.ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ: Αν μου πουν Ναι τότε ναι.

Επικοινωνώ με τους ψηφοφόρους μου μου στέλνουν μηνύματα, μου στέλνουν SMS , με το τηλέφωνο, μιλάω για τους γνωστούς μου ανθρώπους γιατί υπάρχουν και ψηφοφόροι τους οποίους δεν τους ξέρω, που να ξέρω 24 χιλιάδες στην Αθήνα. Τους ανθρώπους τους γνωστούς μου, τους φίλους μου και αυτούς που γνώρισα κατά την διάρκεια της βουλευτικής μου θητείας με αυτούς είμαι σε συνεχή επαφή.

Κάνω ένα εσωτερικό δημοψήφισμα έτσι κρίνω, έτσι θεωρώ. Δεν έχω καταλήξει ακόμα,το πρόσωπο έπρεπε ήδη να υπάρχει αλλά σε τέτοιες χώρες δευτεράτζες - τριτάτζες δεν γίνεται.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ένα πρόσωπο που συμβολίζει υπό την σκέπη του το κράτος, συμβολισμός είναι και για αυτό ο συνταγματικός νομοθέτης ήθελε να έχει 200 ψήφους για μεγαλύτερη συναίνεση και αποδοχή, ανεξάρτητα αν στην πορεία αυτή η διάταξη εκφυλίστηκε και κάποιοι στην αντιπολίτευση την χρησιμοποίησαν ως μοχλό εκβίασης για να σύρουν την κυβέρνηση σε εκλογές και να κάνουν πολιτικά παιχνίδια και τεχνάσματα να που το πληρώνουμε τώρα.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ένας άνθρωπος που του πάνε και υπογράφει 27 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου μέσα σε αυτές κατά παραβίαση του συντάγματος και το κλείσιμο της ΕΡΤ σε μια νύχτα. Εάν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ήξερα ότι είναι συμπεριφοράς Παπούλια βεβαίως και θα έλεγα στους δικούς μου ανθρώπους ότι η άποψή μου ξεκινάει από το Όχι γιατί δεν θα ήθελα ένα πρόσωπο να υπογράφει τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου σαν αυτόγραφα.

Και αν μου λέγατε ότι ο κ. Παπούλιας ήταν να ανανεώσει την δεύτερη θητεία του θα σας έλεγα κύριοι είπα στους ψηφοφόρους μου την θέση μου και είναι Όχι.

Ερωτηθείς αν θα ήθελε δεξιό ή αριστερό υποψήφιο για την θέση του προέδρου της Δημοκρατίας

Β.ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ: Αυτό είναι για παιχνίδια στην τηλεόραση με τον Γ.Ζουγανέλη, δεν παίζω τέτοια παιχνίδια. Εσείς να κρατήσετε ότι κάνω ένα εσωτερικό ειλικρινές σαφές δημοψήφισμα γιατί έτσι έκρινα εγώ που φέρω την ευθύνη του τι πράττω.